Nieuws

Eduard Eertink wil zich revancheren in Vechtdal Rally

Na een onfortuinlijke crash in de ELE Rally afgelopen zaterdag wil de Wierdense rallycoureur Eduard Eertink zich op zaterdag 17 juni revancheren in de Vechtdal Rally, die in en rond Hardenberg zal worden verreden. De schade aan zijn GR Yaris wordt momenteel gerepareerd bij Hans Weijs Motorsport in Huissen. Maar Eertink is niet alleen uit op sportief succes. Hij werkt ook hard aan de uitstraling van Innovationsoft Racing. Samen met navigator Bart van Heun (Nijverdal) en de overige teamleden wordt voor de sponsors meer aandacht gegenereerd.

De teleurstelling is nog af te lezen op het gezicht van Eduard Eertink na de uitvalbeurt in de ELE Rally. “We begonnen vrijdag goed aan de tweedaagse rally in de omgeving van Eindhoven,” aldus Eertink. “We draaiden met onze GR Yaris snelle tijden net buiten de top-10 te midden van de veel sneller geachte Rally2/R5 bolides. En sloten de eerste dag zelfs af op de 11e plaats, slechts enkele plaatsen achter de kampioen van vorig jaar, die bovendien met een verbeterde versie van de Yaris deelneemt.” Op de tweede dag wilde Eertink vooral genieten van de mooie klassementsproeven van deze 58e editie van de Brabantse rallyklassieker: “Het maakt voor ons niet uit of we nu 11e of 15e worden, als we maar leuke strijd hebben kunnen voeren en het naar onze zin hebben,” voegt navigator Bart van Heun toe. En dat deden ze met volle teugen: “Wat een prachtige rally met veel variatie in de klassementsproeven en perfect georganiseerd,” is uit de mond van Eertink te horen.

Voor de equipe Eertink/Van Heun kwam op de eerste doorkomst op Sint-Oedenrode abrupt een einde aan het genieten: “Tot dan ging het nog steeds perfect. Maar op de befaamde klassementsproef Sint-Oedenrode gebeurde er iets met de remmen. Gezien het feit dat er maar één remspoor was te zien lijkt het erop dat die niet optimaal functioneerden. In ieder geval kon ik die bocht nooit meer halen en moest ik in een split second een beslissing nemen. Ik probeerde een boom te ontwijken, maar daar lag een greppeltje met een ijzeren paaltje van de gasunie of zo; daar knalden we op en ik wist meteen dat het einde oefening was,” zegt een ontgoochelde Eertink. Bij Hans Weijs Motorsport is men maandag na de ELE Rally meteen begonnen aan het herstel van de GR Yaris om die weer tijdig gereed te maken voor deelname aan de Vechtdal Rally op zaterdag 17 juni. “Daar willen wij ons revancheren, maar we gaan ons ook nadrukkelijker presenteren,” vertelt Eduard Eertink. Er komt nieuwe teamkleding en de sponsors van Innovationsoft Racing mogen rekenen op meer aandacht. Zo zijn de logo’s van Supportflex, Persaldi en Partners & Van Heun nu al te zien op de website van Rally-Results.nl, een van de projecten van Innovationsoft, het bedrijf waar Eertink de scepter zwaait. “En we gaan nog meer van ons laten horen dit jaar. Maar eerst in de Vechtdal Rally maar eens een goed resultaat neerzetten.”

Tekst: Press release
Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed