Nieuws

Nieuws
GR Yaris Challenge opent seizoen in ELE Rally
Yaris Challenge opent seizoen in ELE Rally

Tijdens de 58e editie van de ELE Rally ging het tweede seizoen in de GR Yaris Challenge van start.

Bob de Jong wint voor vierde keer de ELE Rally
Bob de Jong wint alweer de ELE Rally

Met zijn vierde zege in de ELE Rally komt rallyrijder Bob de Jong op de tweede plaats van veel-winnaars, op gelijke hoogte met Henk Vossen en alleen rally-legende Jan van der Marel met vijf titels nog voor zich!

VDZ Racing maakt de nodige kilometers in ELE Rally
VDZ Racing maakt de nodige kilometers

Afgelopen weekend stond VDZ Racing, met Roel van der Zanden en Gijs Boom, eindelijk weer eens aan de start van een rally.

Sterk podium voor Van Deijne in ELE Rally
Sterk podium voor Van Deijne in ELE Rally

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben met een sterke tweede plaats in de 58e ELE Rally goede zaken gedaan voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Klein Kromhof en Deij winnen loodzware ELE Rally
Klein Kromhof en Deij winnen ELE Rally

Maar liefst 11 Renault Clio’s verschenen aan de start van de tweede ronde van de Motul Clio Rally Trophy, de ELE Rally rondom Son.

Biesheuvel wint ELE Historic Rally
Biesheuvel wint ELE Historic Rally

Met een hagelnieuwe bolide werden Antoine Biesheuvel en Saskia Bleijenberg de winnaars van de 5e ELE Historic Rally.

De Jong wint zonovergoten ELE Rally
De Jong wint zonovergoten ELE Rally

Bob de Jong en Erik de Wild hebben de 58ste editie van de ELE Rally op hun naam geschreven. Na 15 zware klassementsproeven wist de Hyundai equipe de concurentie achter zich te houden en zo de eerste rally op Nederlandse bodem winnend af te sluiten. 

Bob de Jong aan kop in de 58e ELE Rally
Op naar de thuisrally.
Dwars in de ELE Rally.
e Jong en e Wild hebben zin in ELE Rally
Vol deelnemersveld in 58e ELE Rally
De ELE klassementsproeven belicht
Souman haalt doelstelling in Sezoensrally
Historic BRC:Deveux verstevigt leiding
1 / 8

Paul Souman zet positieve lijn door in ELE Rally

Afgelopen weekend werd rondom Eindhoven de 53e editie van de ELE Rally verreden. Deze wedstrijd geldt als een van de zwaarste wedstrijden in de Nederlandse kampioenschappen. De positieve flow die rijder Paul Souman en navigator Arjen Alons al in de Belgische Sezoensrally te pakken hadden, zette het duo in deze wedstrijd voort.

“Het is echt een pittige wedstrijd,” vertelt Paul naderhand. “Het was best warm en dat is dan in de auto te merken. Ook de soms lange verbindingsetappes, het vroege op en late slapen hakt er op een gegeven moment wel in. Vanaf donderdag zijn de verkenningen en dan moet je aan het eind van de wedstrijd, op zaterdagavond, het hoofd er wel bij weten te houden.”

“Op de vrijdagavond hadden we de demping wat te losjes afgesteld. Dat hebben we, tijdens de service na de eerste twee klassementsproeven, aangepast en daarna voelde de auto gelijk beter aan,” kijkt Paul op de vrijdagavond terug. Ze zijn de wedstrijd als 37e equipe gestart en konden de auto ’s nachts als 25e in het Parc Fermé zetten.

Het onverhard op zaterdag, waar veel auto’s in vast kwamen te zitten, was geen issue. “Hadden we nog met de Peugeot van vorig jaar gereden, waren we vast en zeker, net als vele andere rijders, ook vast komen te zitten. Met onze huidige auto, de vierwiel aangedreven Ford Fiesta Rally3, konden we wat verder naar voren starten en hielp de aandrijving op alle wielen enorm. Het rijden op industrieproeven, zoals de publieksproef Son-Ekkersrijt ligt me wel. In ieder geval beter dan het onverhard met de vele losse stenen,” beschrijft Paul de zaterdag.

De ELE Rally is dus geen wedstrijd die lichtzinnig moet worden opgevat. “Deze wedstrijd vraagt veel van mens en machine,” vertelt Paul Souman. “Desondanks zijn we erg tevreden over het resultaat. De auto heeft geen krimp gegeven. We hebben de derde plaats in het Nederlands Rally Kampioenschap weten te behalen en staan tweede in de klasse RC3. We zijn dus erg tevreden. We liggen hiermee op koers in onze doelstelling voor dit jaar,“ aldus Paul. Het duo bezette in het algemeen eindklassement een zeer tevredenstellende 16e plaats.

De volgende wedstrijd is de Vechtdalrally. Deze wedstrijd wordt op 17 juni rondom Hardenberg verreden en kent 12 klassementsproeven. Daarbij leggen de deelnemers 142 kilometers op snelheid af.
 

Tekst: Press release
Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed