Nieuws

Trucks: Karginov wint 3de etappe

De Rus Andrey Karginov heeft de 3de etappe van Dakar 2020 op zijn naam geschreven. De Rus reed met de Kamaz van start tot Finish aan de leiding en maakte zo zijn mindere start van de Dakar goed. De Wit Rus Siarhei Viazovich pakte met de Maz de tweede plaats en behield zo de 2de plaats in het klassement. Anton Shibalov werd 3de met zijn Kamaz op ruim 11 minuten achterstand van zijn teamgenoot. Richard de Groot verraste vriend en vijand door als 4de te finishen vandaag.

Het was wederom een zware etappe voor de trucks, maar Karginov had daar geen boodschap aan. De Rus ging agressief van start en wist zijn snelheid vast te houden op het verraderlijk parcours.De winaar van etappe 2 Viazovich probeerde van alles, maar zag zijn achterstand steeds verder oplopen en moest uiteindelijk 4:54 minuten toegeven op de Kamaz. Anton Shibalov reed behouden en finishte op een 3de plaats met zijn Kamaz. 

Richard de Groot reed lang rond de 20ste plaats en lag op de voorlaatste WP nog 45 minuten achter Karginov, maar kwam wonderlijk als 4de over de streep met zijn Firemen Dakar truck. Of de tijd van de Groot blijft staan is nog niet duidelijk, maar dat hij een sterke 3de etappe heeft gereden is een feit. Janus van Kasteren begon sterk aan de 3de etappe, maar een lekke band zorgde voor wat tijdverlies. van kasteren finishte op een mooie 8ste plaats. Pascal de Baar maakte ook een goede dag mee en reed zijn Riwald Renault op een 10de plaats over de finish. Gerrit Zuurmond is de eerste Nederlandse uitvaller bij de trucks. Het Rainbow Truckteam was goed onderweg, maar raakte een grote steen en liep daardoor teveel schade op. 

In het algemeen Klassement gaat Viazovich met de Maz aan de leiding, maar hij ziet de Kamaz van Karginov tot op 2 minuten naderen. Anton Shibalov staat 3de na 3 etappes op 20 minuten. Beste Nederlander is Janus van kasteren op een 7de plaats, maar wel met een achterstand van ruim een uur.

RSS News Feed