Nieuws

Nieuws
Loix met een Toyota Yaris Rally 2 in Ieper
Loix met een Yaris Rally 2 in Ieper

Het was trouwens met een Toyota, toen een Celica, dat Freddy in 1996 voor de eerste keer de Ypres Rally won. Het begin van een erg mooie carrière.

Tänak wint met minimale voorsprong de Rally van Italië
Tänak wint Rally van Italië

Tänak wint met minimale voorsprong de Rally van Italië

Succesvol debuut van Ballegeooien ELE historics
Succesvol debuut van Ballegeooien

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben Antoine van Ballegooijen (rijder) en Berrie van Boxmeer (navigator) een indrukwekkend debuut gemaakt in de ELE Historic Rally.

Ippen toont klasse met winst in ELE Rally
Ippen toont klasse met winst in ELE Rally

De Motul Clio Rally Trophy blijft zich bewijzen als de toonaangevende merkenklasse in Nederland en trekt wederom nieuwe deelnemers aan.

VDZ Racing ploetert, maar komt bovendrijven
VDZ ploetert maar komt bovendrijven

Afgelopen vrijdagavond en zaterdag vond de 59e editie van de ELE Rally plaats. De organisatie van deze klassieker op de Nederlandse rallykalender had in de aanloop naar het evenement de nodige klassementsproeven moeten wijzigen in verband met de vele regen die gevallen is en bijna al het onverhard was uit de wedstrijd gehaald.

Souman wint RC3 klasse in ELE Rally
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally

Paul Souman en Arjen Alons hebben afgelopen weekend hun tweede klassewinst op rij behaald.

Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally
Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally

Afgelopen weekend werd in de omgeving van Son de 59e editie van de ELE Rally verreden, de thuiswedstrijd van regerend landskampioenen Kevin van Deijne en Hein Verschuuren.

Tevredenstellende 8ste plaats Vossen
Anja van Loon wint Rally 3 klassement
Vrielink wint op grootse wijze ELE Rally
Eerste avond ELE brengt verrassingen
“Wim Luijbregts Trofee” voor ELE Rally
Stevens RallySport naar ELE Rally
Souman pakt klassewinst in Sezoensrally
Henk Vossen kijkt uit naar thuisrally
1 / 15

15de plaats voor Henk Vossen in Helledoorn

In de zonovergoten Hellendoorn Rally zijn Henk Vossen en Lieke Bouman-Dautzenberg op de vijftiende plaats in hun zwaarbevochten klasse gefinisht. Tienduizenden toeschouwers waren getuige van een zinderende strijd waarin Jos Verstappen een hoofdrol speelde.

De Hellendoorn Rally editie 2023 deed zijn naam als mooiste rally van ons land alle eer aan. De uitgezette klassementsproeven waren van hoog niveau, het deelnemersveld was groot en kwalitatief heel sterk en de fans bleken in groten getale te zijn op komen dagen. In zo’n mooie ambiance wil je als coureur bij voorkeur schitteren maar helaas ging die vlieger voor de Limburgse rallyroutinier Henk Vossen niet op. Al op de eerste de beste klassementsproef kwam er een kink in de kabel: het intercomsysteem werkte niet naar behoren. “Er zat zoveel ruis op de lijn dat ik Lieke niet kon horen. Ik moest puur op zicht rijden en als je op die bochtige weggetjes niet wordt voorgezegd wat er voor je te wachten staat ga je vanzelf van het gas. Met als gevolg dat we een eenenzestigste tijd noteerden. Dat was een frustrerend begin.” Al spoedig viel de duisternis op de vrijdagavond in en eens te meer ontdekte Henk Vossen dat heel hard rijden in het pikkedonker niet meer comfortabel was. De Skoda Fabia-equipe finishte de eerste dag op een teleurstellende 48e plaats overall.

Op de zaterdagse etappe, die onder een stralende zon werd verreden werd de focus gelegd op het verbeteren van de klassering. Op zich ging dat redelijk goed, ware het niet dat de schakelproblemen die Vossen al een paar rally’s uit zijn ritme halen nog steeds niet zijn verholpen. Wij willen wel de voor het WK tellende Central Europe Rally gaan rijden en dan moet het probleem toch wel opgelost zijn.” Afgezien van de problemen en de daarmee gelieerde klassering was Henk Vossen uitermate goed te spreken over de Hellendoorn Rally: “De uitgezette klassementsproeven waren van hoog niveau met mooie, snelle, slingerende weggetjes door het glooiende land. Echt iets voor de fijnproevers. Er zaten ook nog proeven bij uit een heel lang verleden. Echte stuurmansproeven. Buiten dat, de organisatie was ook top want ondanks de grote aantallen fans verliep de rally toch nagenoeg vlekkeloos. En mijn Helichem Rally Team en Lieke hebben ook perfect werk geleverd.”

De rally werd gewonnen door Dakar-ster Bernhard ten Brinke nadat Jos Verstappen van de weg schoof. Verstappen was wel op 12 van de 16 proeven het snelst. Ten Brinke won de overige vier.

Uitslag Hellendoorn Rally klasse RC2
1. Ten Brinke/Thierle (Skoda Fabia RS) 152 km, 16 KP’s in 1 uur 24.01.5; 2. Satorius/Hain (Dui, Ford Fiesta R5 Mk II) op 1.02.3; 3. Van Deijne/Verschuuren (Hyundai i20 R5) op 1.11.9; 4. Verstappen/Jamoul (Skoda Fabia RS) op 1.15.2; 5. Rostek/Zenz (Dui, Skoda Fabia RS) op 2.40.8; 15. Vossen/Bouman-Dautzenberg (Skoda Fabia Evo) op 10.55.3

RSS News Feed