Nieuws

SS4 Lange dag voor Michiel Beckx

De proef van deze rit was eigenlijk nog niet begonnen, of de truck van teamgenoot Vick Versteijnen kreeg helaas opnieuw pech. Dit keer was het een kapot gelopen wiellager. Uiteraard pakten Michiel Becx en zijn bemanning hun rol als “snelle assistentie” weer op. De equipe in de Iveco Trakker probeerde om het euvel te verhelpen maar uiteindelijk was er onvoldoende tijd om dit voor elkaar te krijgen. Als ze nog langer gesleuteld hadden, hadden ze zelf niet meer mogen starten.

Met drie kwartier vertraging vertrokken Michiel, Edwin en Bernard bijna als laatste. Daardoor was men helaas veroordeeld tot het continue rijden en navigeren door lange en dichte stofwolken, opgeworpen door de andere deelnemers. Toch lukte het ze om een groot aantal trucks en auto’s in te halen. Een prestatie op zich!
 
In het laatste deel van de 453 kilometer maakte de hoeveelheid stenen het racen echt heel moeilijk en ze reden zelfs twee banden lek op dezelfde steen. Na een klein kwartier kon team Becx de route gelukkig weer vervolgen. Het werd toen al snel donker en de laatste 70 kilometer van de etappe moesten bestuurder Michiel en navigator Edwin in het donker hun weg zien te vinden. Logischerwijze zakte de snelheid in die rijomstandigheden in, maar twee uur later wist men zonder verdere kleerscheuren de finish te passeren.
 
Op 9 januari staat de rit naar Ha’il op het programma en moeten de deelnemers de eerste 140 kilometer zeer uitgestrekte duinen trotseren

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed