Nieuws

Nieuws
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally

Paul Souman en Arjen Alons hebben afgelopen weekend hun tweede klassewinst op rij behaald.

Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally
Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally

Afgelopen weekend werd in de omgeving van Son de 59e editie van de ELE Rally verreden, de thuiswedstrijd van regerend landskampioenen Kevin van Deijne en Hein Verschuuren.

Tevredenstellende 8ste plaats voor Henk Vossen
Tevredenstellende 8ste plaats Vossen

Na een verregende Zuiderzeerally bij de opening van het Nederlandse rallyseizoen waren de weergoden ook tijdens de 59e ELE Rally de rallyrijders niet gunstig gezind.

Anja van Loon wint Rally 3 klassement
Anja van Loon wint Rally 3 klassement

Anja van Loon en Martine van den Heuvel wonnen het Rally3-klassement met de Renault Clio Rally3 en werden derde in de Renault Clio Trophy

Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Vrielink wint op grootse wijze ELE Rally

Multitalent Yannick Vrielink mag nu al de verrassing van het nog jonge 2024-rallyseizoen worden genoemd. Nadat hij in maart al de Zuiderzeerally wist te winnen, boekte de Ford-rijder na twee enerverende dagen een prachtige zege in de uitdagende 59e editie van de ELE Rally.

ELE Rally 2024
ELE Rally 2024We hebben weer eens een foto album gepubliceerd: ELE Rally 2024. Veel plezier bij het kijken en het ophalen van herinneringen...
Eerste avond in de ELE Rally brengt verrassingen
Eerste avond ELE brengt verrassingen

Na een dag vol met uitdagingen is vanavond de eerste etappe van de 59e ELE Rally afgesloten.

“Wim Luijbregts Trofee” voor ELE Rally
Stevens RallySport naar ELE Rally
Souman pakt klassewinst in Sezoensrally
Henk Vossen kijkt uit naar thuisrally
Terug naar de ELE rally van 1988?
Niels Reynvoet wint spannende Sezoens Rallye
Sebatièn Ogier wint Rally van Portugal
Marijan Griebel wint in Sulingen
1 / 15

Paul Souman pakt derde plaats in klasse in Nederlands Rallykampioenschap

Na een moeizaam seizoen waarin technische problemen, en het uitblijven van het nodige materieel om deze op te lossen, hen parten speelden hebben Paul Souman en Arjen Alons 2023 op een positieve wijze afgesloten. In de laatste Nederlandse wedstrijd van het jaar, de Twente Rally rondom Hengelo, kenden ze ook een moeilijke start maar zetten dat op de tweede dag recht waardoor ze het Nederlands Rallykampioenschap eindigden op een mooie derde plaats in hun klasse.

Eerder dit jaar moest Souman in de Vechtdal Rally de strijd staken met motorische problemen. Dit was de start van een langdurig proces om de juiste onderdelen te verkrijgen om de noodzakelijke reparaties te verrichten. Waar dit aanvankelijk nog vlot leek te gaan moest er toch een streep door eerst de GTC Rally en later ook de Hellendoorn Rally gezet worden. Een bittere pil voor Souman die dit jaar zijn zinnen had gezet op de Nederlandse Rallytitel in de RC3 klasse.

Vol goede moed vertrok Souman op zaterdagavond voor de eerste vier proeven op de verraderlijke Twentse wegen. Die bleken dermate verraderlijk dat verschillende rivalen van Souman van de weg raakten en de organisatie zich genoodzaakt zag om twee van de vier proeven te annuleren. Voor Souman bleek dit echter een geluk bij een ongeluk. Hoewel hij zijn Fiesta keurig op de weg hield, sputterde deze wederom tegen. Hij had te weinig koppelingdruk en een slippende koppeling waardoor de auto in de hoge toeren begon te stotteren en snelheid verloor. “Bij het uitaccelereren merk je het al en ook op hoge snelheid valt hij terug” aldus een teleurgestelde Souman na de openingsavond.

Doordat de eerste avond danig ingekort was viel het tijdverlies nog enigszins mee en haalde Souman in elk geval het broodnodige servicepark. Op zondagochtend werd daar de koppeling onder handen genomen en meer op druk gezet wat het probleem niet volledig wegnam, maar wel aanzienlijk verbeterde. Hoewel het probleem op zondagochtend tijdens de eerste lus van vier proeven nog opspeelde ging het gedurende de dag steeds beter. Dit uitte zich ook in de tijden. Souman noteerde steeds vaker top drie tijden in zijn klasse en hoewel hij niet het hele weekend op 100% kon rijden slaagde hij er uiteindelijk toch in als vierde in zijn klasse te finishen.

Zo sluit Souman een moeizaam seizoen toch positief af en vindt hij voldoende aanknopingspunten om met vertrouwen vooruit te kijken. “Vandaag hebben we goed kunnen rijden, dat geeft een goed gevoel. We gaan nu de winterstop in waarin we de auto helemaal op punt gaan zetten zodat hij klaar staat voor volgend jaar. Het is de bedoeling om dan weer het Nederlands kampioenschap te rijden aangevuld met een aantal buitenlandse wedstrijden. We gaan in Duitsland een aantal ‘Rallye 70’ wedstrijden rijden. Dat vullen we nog aan met enkele Belgische wedstrijden en misschien wel weer een tripje naar Spanje voor de Lloret de Mar rally zodat we goed in het wedstrijdritme blijven, daar ontbrak het dit jaar door alle technische problemen aan.”

Tekst: Press release
Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed