Nieuws

Nieuws
Van Loon tevreden met top tien ondanks problemen
Van Loon tevreden met top tien

De eerste honderdtachtig kilometer van de Baja Aragon zijn niet makkelijk.

Monaco basis voor WRC Rally van Monte-Carlo 2022
Monaco basis voor Rally van Monte-Carlo

De openingsronde van het hybride tijdperk van het WRC in de rally van Monte-Carlo volgend jaar zal voor het eerst sinds 2006 uitsluitend in Monaco plaatsvinden.

Mirjam Pol verdedigt koppositie Baja Worldcup
Pol verdedigt koppositie Baja Worldcup

De FIM Baja World Cup is het belangrijkste kampioenschap van rallyraces in Baja-stijl, dat sinds 2012 wordt georganiseerd door de Fédération Internationale de Motocyclisme.

Rovanperä wint de WRC Rally van Estland
Rovanperä wint de WRC Rally van Estland

Kalle Rovanperä schreef zondag geschiedenis als jongste winnaar van een FIA World Rally Championship-ronde na een meesterlijke rit in de WRC Rally van Estland.

4de plaats voor Gert-Jan Kobus in zeiknatte GTC rally.
4de plaats voor Gert-Jan Kobus

Tien maanden geleden maakte het duo nog hun debuut met de nieuw aangekochte Skoda Fabia R5 en wisten zij dit debuut te bekronen met een zesde plaats algemeen in de Vechtdal Rally.

Nieuwe klassementsproef Achterhoek rally
Nieuwe klassementsproef Achterhoek rally

Tijdens de tweede editie van de ACtronics Achterhoek Rally zal KP Ruurlo voor het eerst haar intrede maken.

De Jong wint GTC Rally na boeiend duel
De Jong wint GTC Rally na boeiend duel

Voor de vierde keer en voor de tweede opeenvolgende keer heeft Bob de Jong, genavigeerd door Bjorn Degandt, de GTC Rally op zijn naam geschreven

NED Historic: De Leeuw verslaat Lietaer
Nederlands rallykampioen Bob de Jong aan de start van GTC Rally
Spektakel verzekerd in NED Historic Rally
GTC: de Jong krijgt stevige concurrentie
Mammoet Rallysport tevreden terug
Koolen: "de kortste, maar niet de leukste"
Toeschouwers welkom op de GTC Rally
Mammoet voorzichtig uit de startblokken
1 / 8

Plannen voor KP Beltrum tijdens ACtronics Achterhoek Rally

Hoewel het nog 8,5 maand duurt voordat de Achterhoek weer het episch centrum van de Nederlandse rallysport is, is de organisatie van de ACtronics Achterhoek Rally alweer druk bezig met de voorbereidingen.

Zo maakten we eerder al bekend dat er concrete plannen liggen voor een compleet nieuwe klassementsproef op de Varsselring. Maar er is meer. We keren onder andere terug naar een klassementsproef in de omgeving van Beltrum, waar Jim van den Heuvel in 2019 een belangrijke basis legde voor zijn overwinning. Daar waar de klassementsproef in 2019 aan de noordzijde van Beltrum verreden werd, zijn de plannen voor 2021 aan de zuidkant van Beltrum. Een belangrijke stap volgens bestuurslid Jorie Christiaens, die tevens de proef heeft uitgetekend. “Door zowel de beschikking te hebben over ‘Beltrum-Noord’ als ‘Beltrum-Zuid’ kunnen we de equipes dit jaar een compleet nieuwe klassementsproef aanbieden. De wegen rondom Beltrum lenen zich perfect voor de rally en werd door vele equipes als de mooiste KP van de rally omschreven. De belangrijkste ingrediënten blijven dan ook bij ‘Beltrum 2.0’ behouden. Ook nu liggen bijna vijftien hele pittige kilometers te wachten. Persoonlijk vind ik deze variant van Beltrum nog technischer dan de versie van 2019. Een uniek proef die de naam scherprechter zeker mag dragen!” aldus Christiaens.

Daarnaast biedt dit voor de toekomst nog een ander voordeel. “Doordat we per jaar kunnen afwisselen tussen Beltrum-Noord en Beltrum-Zuid zorgen we voor minder overlast voor de aanwonenden. Deze zullen we overigens binnenkort benaderen voor extra informatie over de klassementsproef. Zo hopen we ook op de lange termijn gebruik te kunnen maken van deze mooie omgeving! Een winwin situatie dus: wat wil je nog meer!?!” sluit een enthousiaste Christiaens af

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed