Nieuws

Souman wint RC3 klasse in ELE Rally

Paul Souman en Arjen Alons hebben afgelopen weekend hun tweede klassewinst op rij behaald. Een week geleden was het duo het sterkst in de RC3 klasse bij de Sezoensrally in België, dit weekend herhaalden ze dat huzarenstukje tijdens de ELE Rally rondom Eindhoven.

De ELE Rally is de oudste rally van Nederland en is beroemd en berucht om de vele uitdagende onverharde secties. Vooral de bossen rond Wintelre zijn geliefd bij rallyminnend Nederland om de spectaculaire doorkomsten over de gravelpaden. Hevige regenval gooide dit jaar echter roet in het eten. De wateroverlast die ontstond zorgde ervoor dat delen van de proeven volledig blank stonden en meer van een rivier weg hadden dan van een weg. De omstandigheden waren dermate slecht dat de wegen zwaar beschadigd zouden worden als er met rallyauto’s overheen gereden zou worden en veel deelnemers waarschijnlijk vast zouden komen te zitten. De organisatie moest dan ook noodgedwongen op het laatste moment aanpassingen in de route doorvoeren om de wedstrijd door te kunnen laten gaan.

Het karakter van de wedstrijd veranderde hierdoor behoorlijk. De landelijke proeven werden drastisch ingekort en vrijwel alle onverharde secties verdwenen uit het routeboek. Voor Souman een teleurstelling vanuit het perspectief van de liefhebber, maar ook een kans, Souman kan goed uit de voeten op de proeven op industrieterreinen die allemaal gehandhaafd konden worden.

Souman slaat direct op de eerste proef een goede slag met een tweede tijd en houdt die plek vast tot het einde van de openingsdag. Na het voorproefje van vier proeven op vrijdag wachtten de deelnemers nog 11 proeven op zaterdag. Ook hier is Souman er direct bij en op de eerste proef zaterdagmiddag neemt hij de leiding in handen. De rest van de dag rijdt hij met beleid om de leiding te consolideren. Zonder al te veel risico te nemen bouwt Souman zijn leiding op Dakar ganger Anja van Loon uit om uiteindelijk met ruim anderhalve minuut marge de vloot van vier Clio’s achter zich te laten en zich in het centrum van Son tot klassewinnaar, en knap tiende algemeen, te laten kronen.

De volgende wedstrijd van Souman en Alons is de Vechtdal Rally op 22 juni in de omgeving van Hardenberg en Coevorden.

Paul Souman zei:
“Het was zonde dat de wedstrijd zo ingekort moest worden, maar hulde voor de organisatie dat ze het hebben gedaan zodat we toch konden rijden. Desondanks was het alsnog een lange en zware wedstrijd. Het ging erg lekker, die industrieterreinen liggen me wel, daar rijden we ook algemeen goede tijden. Verder hebben we geen risico’s hoeven nemen om de winst mee naar huis te kunnen nemen, super tevreden!”

Uitslag ELE Rally, Son, 24/25-5-2024

  1. Yannick Vrielink / Harm van Koppen – Ford Fiesta R5;
  2. Kevin van Deijne / Hein Verschuuren – Hyundai i20 N Rally2; +17,6
  3. Lambert Parren / Marieke Slob – Mitsubishi Lancer Evo X; +3.29,1
  4. Jelte de Boef / Jorie Christiaens – Ford Fiesta R5; +3.46,0
  5. Stig Andervang / Johan Findhammer – Hyundai i20 N Rally2; +4.09,3
  6. Edwin Wils / Wim Stupers – Mitsubishi Lancer Evo VII; +4.35,3
  7. Ronald van Loon / Martin Nortier – Hyundai i20 R5; +5.26,0
  8. Henk Vossen / Radboud van Hoek – Hyundai i20 N Rally2; +8.06,0
  9. Nard Ippen / Mark Bierbooms – Renault Clio Rally5; +8.27,1

10. Paul Souman / Arjen Alons – Ford Fiesta Rally3; +8.38,2

RSS News Feed