Nieuws

Nieuws
Loix met een Toyota Yaris Rally 2 in Ieper
Loix met een Yaris Rally 2 in Ieper

Het was trouwens met een Toyota, toen een Celica, dat Freddy in 1996 voor de eerste keer de Ypres Rally won. Het begin van een erg mooie carrière.

Tänak wint met minimale voorsprong de Rally van Italië
Tänak wint Rally van Italië

Tänak wint met minimale voorsprong de Rally van Italië

Succesvol debuut van Ballegeooien ELE historics
Succesvol debuut van Ballegeooien

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben Antoine van Ballegooijen (rijder) en Berrie van Boxmeer (navigator) een indrukwekkend debuut gemaakt in de ELE Historic Rally.

Ippen toont klasse met winst in ELE Rally
Ippen toont klasse met winst in ELE Rally

De Motul Clio Rally Trophy blijft zich bewijzen als de toonaangevende merkenklasse in Nederland en trekt wederom nieuwe deelnemers aan.

VDZ Racing ploetert, maar komt bovendrijven
VDZ ploetert maar komt bovendrijven

Afgelopen vrijdagavond en zaterdag vond de 59e editie van de ELE Rally plaats. De organisatie van deze klassieker op de Nederlandse rallykalender had in de aanloop naar het evenement de nodige klassementsproeven moeten wijzigen in verband met de vele regen die gevallen is en bijna al het onverhard was uit de wedstrijd gehaald.

Souman wint RC3 klasse in ELE Rally
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally

Paul Souman en Arjen Alons hebben afgelopen weekend hun tweede klassewinst op rij behaald.

Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally
Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally

Afgelopen weekend werd in de omgeving van Son de 59e editie van de ELE Rally verreden, de thuiswedstrijd van regerend landskampioenen Kevin van Deijne en Hein Verschuuren.

Tevredenstellende 8ste plaats Vossen
Anja van Loon wint Rally 3 klassement
Vrielink wint op grootse wijze ELE Rally
Eerste avond ELE brengt verrassingen
“Wim Luijbregts Trofee” voor ELE Rally
Stevens RallySport naar ELE Rally
Souman pakt klassewinst in Sezoensrally
Henk Vossen kijkt uit naar thuisrally
1 / 15

Historic BRC:Deveux verstevigt leiding

In het Historic Belgian Rally Championship werd de logica gerespecteerd in de Sezoensrally, verreden in en om het Noord-Limburgse Bocholt. Op een parcours met 23% onverhard, stuurde Dirk Deveux zijn Ford Sierra 4×4 Cosworth onbedreigd naar de overwinning.

Christophe De Leeuw had vooraf aangekondigd dat hij de strijd aan wilde gaan met Dirk Deveux, maar de man uit Bocholt besefte al vroeg dat het onbegonnen werk was met zijn Opel Ascona A. “Op de tweede proef, Brueghel, een proef die voor iedereen nieuw was, heb ik echt maximaal aangevallen. Ik wilde zien of het haalbaar was om Dirk te bedreigen. Ik nam alle risico’s, maar eindigde toch nog op 9 seconden. Toen wist ik dat ik niet moest aandringen. Bovendien moest ik in de slotronde echt van het gas omdat de koppeling aan het begeven was. Gelukkig hebben we het wel gehaald op een logische tweede plaats,” vertelde De Leeuw.

De overwinning ging dus naar Dirk Deveux. “Ook wij hadden helaas problemen met de koppeling,” vertelde de Ford-rijder. “We hadden vooraf de ambitie om te rijden voor een mooie plaats algemeen, maar vanaf de vierde proef begon de koppeling te slippen. We moesten het tempo laten zakken om de finish te halen, wat gelukkig wel lukte.”

Na de opgave van Frank Jorissen (mechanisch), werd Nick Hoens met zijn Opel Manta A knap derde, ondanks het feit dat zijn navigator de ganse dag ziek was. Rainer Hermann had heel wat moeite om het vermogen op het onverhard aan de grond te krijgen. De BMW-rijder ging ook nog eens van de baan, wat hem meer dan 2 minuten kostte, zodat er niet meer dan een vierde plaats in zat. Eric Louies stuurde zijn Opel Ascona naar de vijfde plaats en Bram Schrooten werd met zijn Ford Escort Mk2, ondanks een herstart na een panne met de ontsteking, zesde. Dirk Vermeersch gaf op met een motorbreuk.

Tekst: PR BRC
Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed