Nieuws

Nieuws
Paul Souman zet positieve lijn door in ELE Rally
Souman zet positieve lijn door in ELE Rally

De positieve flow die rijder Paul Souman en navigator Arjen Alons al in de Belgische Sezoensrally te pakken hadden, zette het duo in de ELE rally voort.

GR Yaris Challenge opent seizoen in ELE Rally
Yaris Challenge opent seizoen in ELE Rally

Tijdens de 58e editie van de ELE Rally ging het tweede seizoen in de GR Yaris Challenge van start.

Bob de Jong wint voor vierde keer de ELE Rally
Bob de Jong wint alweer de ELE Rally

Met zijn vierde zege in de ELE Rally komt rallyrijder Bob de Jong op de tweede plaats van veel-winnaars, op gelijke hoogte met Henk Vossen en alleen rally-legende Jan van der Marel met vijf titels nog voor zich!

VDZ Racing maakt de nodige kilometers in ELE Rally
VDZ Racing maakt de nodige kilometers

Afgelopen weekend stond VDZ Racing, met Roel van der Zanden en Gijs Boom, eindelijk weer eens aan de start van een rally.

Sterk podium voor Van Deijne in ELE Rally
Sterk podium voor Van Deijne in ELE Rally

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben met een sterke tweede plaats in de 58e ELE Rally goede zaken gedaan voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Klein Kromhof en Deij winnen loodzware ELE Rally
Klein Kromhof en Deij winnen ELE Rally

Maar liefst 11 Renault Clio’s verschenen aan de start van de tweede ronde van de Motul Clio Rally Trophy, de ELE Rally rondom Son.

Biesheuvel wint ELE Historic Rally
Biesheuvel wint ELE Historic Rally

Met een hagelnieuwe bolide werden Antoine Biesheuvel en Saskia Bleijenberg de winnaars van de 5e ELE Historic Rally.

De Jong wint zonovergoten ELE Rally
Bob de Jong aan kop in de 58e ELE Rally
Op naar de thuisrally.
Dwars in de ELE Rally.
e Jong en e Wild hebben zin in ELE Rally
Vol deelnemersveld in 58e ELE Rally
De ELE klassementsproeven belicht
Souman haalt doelstelling in Sezoensrally
1 / 8

58e ELE Rally. Tweedaagse rally op 2 en 3 juni 2023

De kogel is door de kerk: de ELE Rally zal in 2023 weer een tweedaags evenement worden! De 58e editie van deze klassieker in het Nederlands rallykampioenschap keert daarmee terug naar het aloude format, waar tijdens de corona epidemie enkele jaren van af werd geweken. Voor de 58e editie bouwt de organisatie verder op oude en nieuwe aspecten. 

Onlangs publiceerde de KNAF de rallykalender voor het komende seizoen. Die zal op 1 april starten met de Visual Art Rally (nieuwe locatie: Zeewolde), tellend voor het Nederlands Rally Kampioenschap (NRK) en het Nederlands Historisch Rally Kampioenschap (NHRK). Het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK) trapt voor het eerst sinds lange tijd het seizoen weer af met een rally in het buitenland (Sulingen). Daarna volgen de bekende rally’s, die we ook in 2022 op de kalender zagen staan: ELE, Vechtdal, GTC, Hellendoorn, Twente en Drenthe.

ELE Rally neemt prominente plek in op kalender

Uiteraard telt de ELE Rally ook in 2023 mee voor de verschillende KNAF Rallykampioenschappen. De 58e editie van de ELE Rally neemt een prominente plek op de kalender in als eerste evenement waar alle kampioenschappen aan de start verschijnen (ONRK, NRK en NHRK). De kaarten zijn dan zeker nog niet geschud en er is nog meer dan genoeg om voor te strijden. De ‘eredivisie’ van de Nederlandse rallysport, het ONRK, brengt naar verwachting alle topequipes naar de Brabantse klassieker en zij zullen met hun imposante R5/Rally2 bolides voor het nodige spektakel zorgen. Voeg daarbij de verschillende Cups die voor 2023 inzetten op nog meer deelnemers en spektakel.

“Na 2 jaren van eendaagse evenementen is de organisatie zéér verheugd om weer een echte ELE Rally te houden,” zo geeft voorzitter van het organisatiecomité Radboud van Hoek aan. “Deze ELE moet weer het echte ELE Rally DNA naar voren brengen: rallysport op het hoogste niveau met prachtige klassementsproeven overdag en in het donker, zowel op verhard als onverharde wegen. We willen de rallysport ook weer naar een hoger niveau tillen met een tweedaags evenement wat iedereen aanspreekt: uiteraard de toppers die om de algemene zege strijden, maar voor ons net zo belangrijk zijn alle andere deelnemers die voor een zeer divers startveld zorgen. Van de R5/Rally2 auto’s, via de GR Yaris Challenge, de alsmaar groter wordende rallyvloot van Renault Clio’s (zowel Rally3/4 en 5) waaronder de prachtige competitie in de Motul Clio Rally Trophy, de Peugeot 206 Rally Cup naar de historische rallyauto’s van weleer. En dankzij dat diverse veld hopen we ook dat jong & oud de weg naar de klassementsproeven weet te vinden. Zo wordt het voor iedereen een fantastisch weekend rallysport,” zo sluit Radboud af.

Tekst: Press release
Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed