Nieuws

Nieuws
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally

Paul Souman en Arjen Alons hebben afgelopen weekend hun tweede klassewinst op rij behaald.

Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally
Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally

Afgelopen weekend werd in de omgeving van Son de 59e editie van de ELE Rally verreden, de thuiswedstrijd van regerend landskampioenen Kevin van Deijne en Hein Verschuuren.

Tevredenstellende 8ste plaats voor Henk Vossen
Tevredenstellende 8ste plaats Vossen

Na een verregende Zuiderzeerally bij de opening van het Nederlandse rallyseizoen waren de weergoden ook tijdens de 59e ELE Rally de rallyrijders niet gunstig gezind.

Anja van Loon wint Rally 3 klassement
Anja van Loon wint Rally 3 klassement

Anja van Loon en Martine van den Heuvel wonnen het Rally3-klassement met de Renault Clio Rally3 en werden derde in de Renault Clio Trophy

Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Vrielink wint op grootse wijze ELE Rally

Multitalent Yannick Vrielink mag nu al de verrassing van het nog jonge 2024-rallyseizoen worden genoemd. Nadat hij in maart al de Zuiderzeerally wist te winnen, boekte de Ford-rijder na twee enerverende dagen een prachtige zege in de uitdagende 59e editie van de ELE Rally.

ELE Rally 2024
ELE Rally 2024We hebben weer eens een foto album gepubliceerd: ELE Rally 2024. Veel plezier bij het kijken en het ophalen van herinneringen...
Eerste avond in de ELE Rally brengt verrassingen
Eerste avond ELE brengt verrassingen

Na een dag vol met uitdagingen is vanavond de eerste etappe van de 59e ELE Rally afgesloten.

“Wim Luijbregts Trofee” voor ELE Rally
Stevens RallySport naar ELE Rally
Souman pakt klassewinst in Sezoensrally
Henk Vossen kijkt uit naar thuisrally
Terug naar de ELE rally van 1988?
Niels Reynvoet wint spannende Sezoens Rallye
Sebatièn Ogier wint Rally van Portugal
Marijan Griebel wint in Sulingen
1 / 15

15de plaats voor Henk Vossen in Helledoorn

In de zonovergoten Hellendoorn Rally zijn Henk Vossen en Lieke Bouman-Dautzenberg op de vijftiende plaats in hun zwaarbevochten klasse gefinisht. Tienduizenden toeschouwers waren getuige van een zinderende strijd waarin Jos Verstappen een hoofdrol speelde.

De Hellendoorn Rally editie 2023 deed zijn naam als mooiste rally van ons land alle eer aan. De uitgezette klassementsproeven waren van hoog niveau, het deelnemersveld was groot en kwalitatief heel sterk en de fans bleken in groten getale te zijn op komen dagen. In zo’n mooie ambiance wil je als coureur bij voorkeur schitteren maar helaas ging die vlieger voor de Limburgse rallyroutinier Henk Vossen niet op. Al op de eerste de beste klassementsproef kwam er een kink in de kabel: het intercomsysteem werkte niet naar behoren. “Er zat zoveel ruis op de lijn dat ik Lieke niet kon horen. Ik moest puur op zicht rijden en als je op die bochtige weggetjes niet wordt voorgezegd wat er voor je te wachten staat ga je vanzelf van het gas. Met als gevolg dat we een eenenzestigste tijd noteerden. Dat was een frustrerend begin.” Al spoedig viel de duisternis op de vrijdagavond in en eens te meer ontdekte Henk Vossen dat heel hard rijden in het pikkedonker niet meer comfortabel was. De Skoda Fabia-equipe finishte de eerste dag op een teleurstellende 48e plaats overall.

Op de zaterdagse etappe, die onder een stralende zon werd verreden werd de focus gelegd op het verbeteren van de klassering. Op zich ging dat redelijk goed, ware het niet dat de schakelproblemen die Vossen al een paar rally’s uit zijn ritme halen nog steeds niet zijn verholpen. Wij willen wel de voor het WK tellende Central Europe Rally gaan rijden en dan moet het probleem toch wel opgelost zijn.” Afgezien van de problemen en de daarmee gelieerde klassering was Henk Vossen uitermate goed te spreken over de Hellendoorn Rally: “De uitgezette klassementsproeven waren van hoog niveau met mooie, snelle, slingerende weggetjes door het glooiende land. Echt iets voor de fijnproevers. Er zaten ook nog proeven bij uit een heel lang verleden. Echte stuurmansproeven. Buiten dat, de organisatie was ook top want ondanks de grote aantallen fans verliep de rally toch nagenoeg vlekkeloos. En mijn Helichem Rally Team en Lieke hebben ook perfect werk geleverd.”

De rally werd gewonnen door Dakar-ster Bernhard ten Brinke nadat Jos Verstappen van de weg schoof. Verstappen was wel op 12 van de 16 proeven het snelst. Ten Brinke won de overige vier.

Uitslag Hellendoorn Rally klasse RC2
1. Ten Brinke/Thierle (Skoda Fabia RS) 152 km, 16 KP’s in 1 uur 24.01.5; 2. Satorius/Hain (Dui, Ford Fiesta R5 Mk II) op 1.02.3; 3. Van Deijne/Verschuuren (Hyundai i20 R5) op 1.11.9; 4. Verstappen/Jamoul (Skoda Fabia RS) op 1.15.2; 5. Rostek/Zenz (Dui, Skoda Fabia RS) op 2.40.8; 15. Vossen/Bouman-Dautzenberg (Skoda Fabia Evo) op 10.55.3

RSS News Feed