Nieuws

Nieuws
Geslaagd debuut Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Geslaagd debuut Eduard Eertink

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe. De warme zomerse dag zorgde voor zware omstandigheden, maar 4 van de 5 gestarte equipes wisten de finish te bereiken, waar opnieuw Yannick Vrielink de snelste bleek te zijn.

Het gaat er heet aan toe in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe.

Rallysport Utrecht tevreden na geslaagde Rallye Stemweder Berg
Rallysport Utrecht ok na Stemweder Berg

Het team van Rallysport Utrecht nam afgelopen weekend met twee equipes deel aan de 51e editie van de ADAC Rallye Stemweder Berg rond de Duitse plaats Lübbecke.

Tweede zege Vrielink in hete Vechtdal Rally
Tweede zege Vrielink in Vechtdal Rally

Na twee rally’s in de Yaris GR Challenge hebben Yannick Vrielink en Glenn Crooijmans het maximaal aantal punten behaald.

Verlinde opnieuw de sterkste in Motul Clio Rally Trophy
Benoit Verlinde opnieuw de sterkste

De Belgische equipe van Benoit Verlinde en Anton Dupan heeft ook in de derde wedstrijd van de Motul Clio Rally Trophy de winst naar zich toe getrokken.

Bob de Jong naar verhitte 3e plaats in Vechtdal Rally
Bob de Jong naar verhitte 3e plaats

In en rond Hardenberg werd in de derde ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap tijdens de Vechtdal Rally letterlijk en figuurlijk een verhitte strijd uitgevoerd door de kanshebbers op de titel.

Pech voorkomt topklassering Kevin van Deijne
Pech voorkomt topklassering van Deijne

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben genoegen moeten nemen met de vijfde plaats tijdens de Vechtdal Rally in en om Hardenberg.

Sterke rentree van den Brink na blessure
Bob de Jong - preview Vechtdal Rally
Ott Tänak wint de WRC rally van Italië
Kobus en Nortier beperken schade
Verlinde winnaar Motul Clio Rally Trophy
Souman kijkt met dubbel gevoel terug
GR Yaris Challenge trapt af in ELE Rally
Bob de Jong teleurgesteld na 5e plaats
1 / 12

Sterke 2de plaats voor Kevin van Deijne

Son, 21 Mei 2022 - Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben de tweede plaats bemachtigd in hun thuisrally, de ELE Rally. Na de eerste wedstrijd te hebben moeten missen trapten ze hiermee hun kampioenschap goed af. De wedstrijd stond tevens in het teken van het Nederlandse debuut van hun nieuwe auto, de Hyundai i20 N Rally2. 

De ELE Rally was dit jaar wederom een compact evenement. De wedstrijd wordt normaliter over twee dagen verreden, maar werd dit jaar, net als in 2021 op één dag afgewerkt. Het werd een lange zaterdag waarin de deelnemers ruim 123 proefkilometers voor de kiezen kregen, waarvan bijna 18 km over de beruchte onverharde paden van Wintelre en St. Oedenrode.

Ter voorbereiding op de wedstrijd trok het team naar Duitsland en Frankrijk om de nieuwe auto te leren kennen en aan de afstelling te werken. Dat wierp meteen in de eerste boucle van drie proeven zijn vruchten af waar direct de tweede plaats werd ingenomen. Het bevestigde dat het goede gevoel uit de tests zich ook vertaalde naar competitieve tijden ten opzichte van de nationale top.

Na de goede start ziet Van Deijne ook nog ruimte voor verbetering. De auto houdt zich op het onverhard sterk, maar op het verhard kan er nog meer uit gehaald worden. In het verloop van de wedstrijd bouwt hij zijn voorsprong op de nummer drie gestaag uit tot hij op de laatste proeven voldoende marge heeft om het talrijke publiek op het industrieterrein bij Son te vermaken.

De volgende wedstrijd van het team is de Vechtdal Rally, de derde ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap, die op 18 juni wordt verreden in de omgeving van Hardenberg. 

RSS News Feed