Nieuws

Nieuws
Geslaagd debuut Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Geslaagd debuut Eduard Eertink

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe. De warme zomerse dag zorgde voor zware omstandigheden, maar 4 van de 5 gestarte equipes wisten de finish te bereiken, waar opnieuw Yannick Vrielink de snelste bleek te zijn.

Het gaat er heet aan toe in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe.

Rallysport Utrecht tevreden na geslaagde Rallye Stemweder Berg
Rallysport Utrecht ok na Stemweder Berg

Het team van Rallysport Utrecht nam afgelopen weekend met twee equipes deel aan de 51e editie van de ADAC Rallye Stemweder Berg rond de Duitse plaats Lübbecke.

Tweede zege Vrielink in hete Vechtdal Rally
Tweede zege Vrielink in Vechtdal Rally

Na twee rally’s in de Yaris GR Challenge hebben Yannick Vrielink en Glenn Crooijmans het maximaal aantal punten behaald.

Verlinde opnieuw de sterkste in Motul Clio Rally Trophy
Benoit Verlinde opnieuw de sterkste

De Belgische equipe van Benoit Verlinde en Anton Dupan heeft ook in de derde wedstrijd van de Motul Clio Rally Trophy de winst naar zich toe getrokken.

Bob de Jong naar verhitte 3e plaats in Vechtdal Rally
Bob de Jong naar verhitte 3e plaats

In en rond Hardenberg werd in de derde ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap tijdens de Vechtdal Rally letterlijk en figuurlijk een verhitte strijd uitgevoerd door de kanshebbers op de titel.

Pech voorkomt topklassering Kevin van Deijne
Pech voorkomt topklassering van Deijne

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben genoegen moeten nemen met de vijfde plaats tijdens de Vechtdal Rally in en om Hardenberg.

Sterke rentree van den Brink na blessure
Bob de Jong - preview Vechtdal Rally
Ott Tänak wint de WRC rally van Italië
Kobus en Nortier beperken schade
Verlinde winnaar Motul Clio Rally Trophy
Souman kijkt met dubbel gevoel terug
GR Yaris Challenge trapt af in ELE Rally
Bob de Jong teleurgesteld na 5e plaats
1 / 12

Erik en Anja van Loon zijn tevreden met resultaat

De ELE Rally zorgt voor tevredenheid bij zowel Erik als Anja van Loon. Erik rijdt voor het eerst met de Volkswagen Polo R5 en Anja debuteert in haar thuisrally. Erik en Davy Thierie leren de auto kennen en worden zesde in het algemeen klassement. In de Motul Clio Rally Trophy worden Anja en Lisette Bakker vijfde.

“We zijn zesde geworden en ik denk dat dat ook is waar ik momenteel sta,” vertelt Erik. “Als je kijkt naar wie er voor ons staan, die zijn echt jonger dan ik en hebben meer gereden met de auto’s. Dus ik ben niet ontevreden. Mijn ogen blijven een beetje een probleem, ik zie nu 75% en dat is vooral ’s nachts lastig. Dus we hebben er het maximale uitgehaald. Het waren de eerste kilometers met de Polo, dus we hebben ook wat geprobeerd met de afstelling en we hebben hier en daar wat pech gehad.”

“Op de eerste proef reden we onze stuurstang al krom,” vertelt Van Loon. “Daarna hebben we de setup aangepast, maar dat was niet fijn. Uiteindelijk reden we de laatste proeven weer in de setup waar we begonnen en dat beviel eigenlijk heel erg goed. Een nieuwe auto is altijd wennen, maar we zaten er gewoon bij.”

Anja was zeer tevreden met haar debuut in haar thuisrally. “Het ging gewoon goed, we hebben het opgebouwd. Voor mij is het allemaal nieuw en ik wilde vooral finishen. In de cup worden we vijfde, dat is een prima resultaat. Lisette en ik hebben eigenlijk niks meegemaakt onderweg, dat is ook belangrijk. We hebben daarnaast ook veel plezier gehad en als je dan al die bekenden ziet op de service en naast de proeven, dat geeft wel een kick!”

In het algemeen klassement is Anja 27e geworden. “Dat is een mooi resultaat! We gingen als 49e van start. Mijn broertje Ben reed ook een erg goede rally en wordt tweede in de cup. Jammer dat ik hem niet heb verslagen, maar het is echt leuk om samen met je man en je broertje bezig te zijn met autosport.”

Wat de volgende rally gaat zijn voor Erik en Anja is nog niet helemaal duidelijk. “Daar moeten we nog even naar kijken. Maar we gaan zeker snel weer een leuk evenement doen samen.”

RSS News Feed