Nieuws

Nieuws
Loix met een Toyota Yaris Rally 2 in Ieper
Loix met een Yaris Rally 2 in Ieper

Het was trouwens met een Toyota, toen een Celica, dat Freddy in 1996 voor de eerste keer de Ypres Rally won. Het begin van een erg mooie carrière.

Tänak wint met minimale voorsprong de Rally van Italië
Tänak wint Rally van Italië

Tänak wint met minimale voorsprong de Rally van Italië

Ippen toont klasse met winst in ELE Rally
Ippen toont klasse met winst in ELE Rally

De Motul Clio Rally Trophy blijft zich bewijzen als de toonaangevende merkenklasse in Nederland en trekt wederom nieuwe deelnemers aan.

VDZ Racing ploetert, maar komt bovendrijven
VDZ ploetert maar komt bovendrijven

Afgelopen vrijdagavond en zaterdag vond de 59e editie van de ELE Rally plaats. De organisatie van deze klassieker op de Nederlandse rallykalender had in de aanloop naar het evenement de nodige klassementsproeven moeten wijzigen in verband met de vele regen die gevallen is en bijna al het onverhard was uit de wedstrijd gehaald.

Souman wint RC3 klasse in ELE Rally
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally

Paul Souman en Arjen Alons hebben afgelopen weekend hun tweede klassewinst op rij behaald.

Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally
Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally

Afgelopen weekend werd in de omgeving van Son de 59e editie van de ELE Rally verreden, de thuiswedstrijd van regerend landskampioenen Kevin van Deijne en Hein Verschuuren.

Tevredenstellende 8ste plaats voor Henk Vossen
Tevredenstellende 8ste plaats Vossen

Na een verregende Zuiderzeerally bij de opening van het Nederlandse rallyseizoen waren de weergoden ook tijdens de 59e ELE Rally de rallyrijders niet gunstig gezind.

Anja van Loon wint Rally 3 klassement
Vrielink wint op grootse wijze ELE Rally
Eerste avond ELE brengt verrassingen
“Wim Luijbregts Trofee” voor ELE Rally
Stevens RallySport naar ELE Rally
Souman pakt klassewinst in Sezoensrally
Henk Vossen kijkt uit naar thuisrally
Terug naar de ELE rally van 1988?
1 / 15

Succesvol debuut van Ballegeooien ELE historics

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben Antoine van Ballegooijen (rijder) en Berrie van Boxmeer (navigator) een indrukwekkend debuut gemaakt in de ELE Historic Rally. In de door Van Hoof Sport gebouwde Ford Sierra RS Cosworth namen ze het op tegen een sterk veld en lieten ze direct hun potentieel zien

Vrijdagavond: Een Moeizame Start in de Regen
Op vrijdagavond begon de rally onder uitdagende omstandigheden. De deelnemers moesten starten in het donker, met hevige regenbuien, smalle doorsteekjes en hoge stoepranden die het vertrouwen op de proef stelden. Het werd meer overleven dan genieten, maar tijdens de tweede proef van de avond, de Special Stage Lierop, wisten Antoine en Berrie toch een derde tijd neer te zetten, wat direct hun potentieel in het veld aantoonde.

Zaterdagochtend: Regen en Herstel
Zaterdagochtend bracht wederom regen, hoewel droog weer was voorspeld. De gladde wegen zorgden voor extra uitdaging, maar naarmate de regen stopte, nam het vertrouwen van Antoine in de auto toe. Dit vertaalde zich in steeds betere tijden, met consequent top 4 resultaten. Tijdens een van de proeven leidde een top-2 tijd tot een kleine aanvaring met een 'varkensrug' in de binnenkant van een bocht, waardoor het stuur scheef kwam te staan. Desondanks hielden ze de tweede tijd bij de historics vast. Na een succesvolle service waarbij het stuurprobleem werd verholpen, bleven Antoine en Berrie imponeren met meerdere tweede en derde tijden.

Technische Tegenslag
Ondanks de geweldige prestaties werd het team geconfronteerd met een teleurstellende beslissing van de technische commissie. Eén van hun regenbandensets bleek niet voorzien van het vereiste logo, waardoor ze weliswaar alle proeven konden rijden, maar uiteindelijk niet in de officiële uitslag werden opgenomen.

Klaar voor de Toekomst
Ondanks deze tegenslag hebben Antoine en Berrie met hun Ford Sierra RS Cosworth bewezen dat Van Hoof Sport een topauto heeft neergezet. Hun prestaties en de betrouwbaarheid van de auto beloven veel voor de toekomst. Met vertrouwen kijken ze uit naar de volgende rally's, waar ze de strijd zullen aangaan met de BMW E30 M3 en de Audi Quattro's. De concurrentie is gewaarschuwd: dit team is klaar om te winnen.

RSS News Feed