Nieuws

Nieuws
Paul Souman zet positieve lijn door in ELE Rally
Souman zet positieve lijn door in ELE Rally

De positieve flow die rijder Paul Souman en navigator Arjen Alons al in de Belgische Sezoensrally te pakken hadden, zette het duo in de ELE rally voort.

GR Yaris Challenge opent seizoen in ELE Rally
Yaris Challenge opent seizoen in ELE Rally

Tijdens de 58e editie van de ELE Rally ging het tweede seizoen in de GR Yaris Challenge van start.

Bob de Jong wint voor vierde keer de ELE Rally
Bob de Jong wint alweer de ELE Rally

Met zijn vierde zege in de ELE Rally komt rallyrijder Bob de Jong op de tweede plaats van veel-winnaars, op gelijke hoogte met Henk Vossen en alleen rally-legende Jan van der Marel met vijf titels nog voor zich!

VDZ Racing maakt de nodige kilometers in ELE Rally
VDZ Racing maakt de nodige kilometers

Afgelopen weekend stond VDZ Racing, met Roel van der Zanden en Gijs Boom, eindelijk weer eens aan de start van een rally.

Sterk podium voor Van Deijne in ELE Rally
Sterk podium voor Van Deijne in ELE Rally

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben met een sterke tweede plaats in de 58e ELE Rally goede zaken gedaan voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Klein Kromhof en Deij winnen loodzware ELE Rally
Klein Kromhof en Deij winnen ELE Rally

Maar liefst 11 Renault Clio’s verschenen aan de start van de tweede ronde van de Motul Clio Rally Trophy, de ELE Rally rondom Son.

Biesheuvel wint ELE Historic Rally
Biesheuvel wint ELE Historic Rally

Met een hagelnieuwe bolide werden Antoine Biesheuvel en Saskia Bleijenberg de winnaars van de 5e ELE Historic Rally.

De Jong wint zonovergoten ELE Rally
Bob de Jong aan kop in de 58e ELE Rally
Op naar de thuisrally.
Dwars in de ELE Rally.
e Jong en e Wild hebben zin in ELE Rally
Vol deelnemersveld in 58e ELE Rally
De ELE klassementsproeven belicht
Souman haalt doelstelling in Sezoensrally
1 / 8

KNAF geeft groen licht voor route van de ELE Rally

Met het niet doorgaan van de Visual Art Rally is de 58e editie van de ELE Rally op 2/3 juni nu de eerste rally van 2023 op Nederlandse bodem. Een goed op elkaar ingespeeld organisatiecomité van zo’n 25 vakbekwame vrijwilligers is al maanden met veiligheidsplannen, inhuren van mens & materiaal en maken van routeboeken en dergelijke in de weer. Onlangs gaven de KNAF-veiligheidsofficials groen licht. Er is dan ook niemand die twijfelt aan een veelbelovende ELE Rally. Met een nieuw servicepark, aangepaste klassementsproeven en een naar verwachting vol deelnemersveld komen de fans in het eerste weekend van juni volop aan hun trekken.

Route en veiligheidsplan goedgekeurd
Onlangs reden André Slotboom en Jurgen Verpalen, de veiligheidsofficials van de nationale autosportfederatie KNAF samen met Radboud van Hoek en Gertjan Pleket van de ELE organisatie de voorziene route van de komende editie. Na deze verkenning werd er groen licht gegeven op de klassementsproeven en het veiligheidsplan. Gertjan Pleket is bij de ELE Rally verantwoordelijk voor de veiligheid en was verheugd over de reactie van de KNAF: “Afgelopen weken hebben we voor de situaties die meer aandacht nodig hadden al wat mogelijke oplossingen in 3D uitgetekend, om als discussiestuk te kunnen gebruiken tijdens onze verkenning. Voor alle situaties hebben we goede oplossingen kunnen vinden voor nog meer veiligheid voor toeschouwers en deelnemers.” Het uitgebreide “Veiligheidsplan” is op een paar details na goedgekeurd en alle benodigde materialen (zoals containers, afzethekken, etc.) kunnen nu besteld worden. Alle aanwonenden aan de klassementsproeven ontvangen een schrijven met de voor hun specifieke locatie belangrijke informatie over afsluitingen en dergelijke. Gertjan Pleket tot slot: “Een paar stukken onverhard op 2 proeven liggen er in het algemeen slecht bij na de regenperiode van de afgelopen tijd. De komende maanden zal hier aandacht aan besteed worden en dan komt alles goed.”

Nieuwe locatie servicepark in Veghel
De organisatie van de ELE Rally is verheugd de nieuwe locatie van het servicepark bekend te kunnen maken. De afgelopen jaren was dat gesitueerd in Veldhoven (Schippers Stop), Son (De Rooy Transport) en Best (Aquabest), maar om uiteenlopende redenen zijn die momenteel niet beschikbaar. Maar de Gemeente Meierijstad (waar ook de proef Sint-Oedenrode onder valt) bood aan om in Veghel het Evenemententerrein De Knokert (buurtschap Dorshout) te gebruiken. Voorzitter Radboud van Hoek is daar verheugd over: “Veghel is een zeer geschikte nieuwe locatie, die aan alle vereisten voldoet. Het is geweldig dat de gemeente zo proactief en positief met ons meedenkt.” Start- en finish en het Rally HQ zullen in Son blijven, op en rond het Kerkplein. De Technische keuring, de hergroeperingen en het nachtelijke Parc Fermé zullen bij MCC Sport/Maturo Cars in Veghel komen, op Industrieterrein de Amert, nabij het servicepark.

De komende tijd zal er regelmatig nieuws gedeeld worden op de website (www.elerally.nl) en op de social mediakanalen van de ELE Rally, dus hou deze goed in de gaten.

Fotobijschriften:

  1. Op KP Son inspecteren de veiligheidsofficials van de KNAF de hairpin;
  2. De start van KP Spoordonk wordt door de veiligheidsofficials van de KNAF beoordeeld;
Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed