Nieuws

ADAC Eifel Rallye Festival 2018 - Ready to go!

Nog een week te gaan tot de achtste editie van het ADAC Eifel Rallye Festival (19 - 21 juli 2018) begint in Daun. Terwijl de honderdzeventig deelnemers de laatste hand leggen aan hun klassieke rallyauto's, zijn veel helpende handen van de MSC Daun betrokken bij de laatste voorbereidingen van het festival. Ze willen 100% klaar zijn voor tienduizenden internationale gasten die naar de Vulkaneifel komen voor dit unieke demonstratie-evenement. "Het is tijd om eindelijk van start te gaan." Na een goed voorbereidingsjaar kijken we allemaal uit naar de start ", zegt Otmar Anschütz (Daun), de hoofdorganisator van dit autosportevenement. 

De filosofie: uniek authentiek zonder druk van tijden
Verantwoordelijk voor de samenstelling van de deelnemerslijst is de gerenommeerde rallyfotograaf Reinhard Klein, die de filosofie van zijn Slowly Sideways-groep als volgt omschrijft: "Ons doel is dat de toeschouwers geen verschil mogen herkennen tussen onze auto's en de beroemde rallyauto's uit het verleden. " Dit is goed voor zowel de meer dan vijftig originele auto's allemaal met hun eigen glorieuze geschiedenis en de perfect gemaakte replicaties die lijken op beroemde auto's en die praktisch niet te onderscheiden zijn van hun rolmodellen. Een ander onmisbaar element voor het karakter van het Eifel Rallye Festival is het volledig afzien van elke vorm van competitie. Om de zeldzame en populaire Group B-auto's in staat te stellen naast hun voorgangers uit de jaren zestig en zeventig te rijden en tegelijkertijd een ontspannen sfeer te creëren onder de deelnemers aan de Daun "Rally Mile" zonder enige druk op hen uit te oefenen , het Eifel Rally-festival heeft altijd afgezien van het bepalen van de stadia. Desalniettemin: "Het Eifel Rally-festival kan een demonstratie-evenement zijn, maar het is nog steeds in alle opzichten georganiseerd zoals een moderne rally, waarbij vooral de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers vooropstaat, wat erg belangrijk voor ons is", zegt Anschütz.

Donderdag: nieuwe 'Maubach Arena' en Welcome Evening
Op donderdag om 15.00 uur keert het geluid van schijnbaar aloude rallydagen terug naar de Eifel. Voor de allereerste keer is de 'Maubach-Arena' tussen Darscheid en Hörscheid de locatie voor de shakedown-etappe. Deze is gunstig gelegen op minder dan een kilometer van de afslag van autosnelweg 1. Later, beginnend om 20.30 uur, zal het publiek massaal naar de Rally Mile in Daun trekken voor de welkomstavond. Hier toont de Oostenrijkse filmmaker Helmut Deimel een selectie van rallyscènes in de traditionele openluchtbioscoop, waarvan het thema dit jaar, net als het festival, is gewijd aan de Pikes Peak-heuvelklim. 

Vrijdag: keuring, handtekeningensessie, grind en nachtelijke actie
Vrijdagmorgen is het perfecte moment om de Rally Mile in Daun te bezoeken. Van 8.00 tot 12.45 uur krijgen de toeschouwers fascinerende inzichten in de ontwikkeling van de rallygeschiedenis tijdens de openbare technische keuring in de Rally Mile. Dan is het van 11.00 tot 12.00 uur de tijd voor handtekeningenjagers bij sterren als Stig Blomqvist, Timo Salonen, Luis Moya, Jochi Kleint, Harald Demuth, Matthias Kahle, Mike Kirkland, Jimmy McRae, Salvador Cañellas, Rudi Stohl, Jayant Shah en Niki Schelle die naast elkaar op het podium zullen staan ​​op de Laurentiusplatz. In de namiddag, vanaf 14.20 uur, wordt de superstrakke Super Stage verreden. Deze stage biedt alles dat het hart van een rallytoeschouwer sneller laat kloppen: van een waterbad tot een sprong, of gewoon ongelooflijke zijwaartse actie. Slechts een paar honderd meter verderop, wordt de legendarische nachtetappe 'proWIN Hilgerath' gehouden vanaf 19.20 uur. Terwijl de piloten verschillende keren door het kleine Eifeldorp Sarmersbach rijden, vieren de bewoners samen met duizenden fans feest in het dorp.

Zaterdag: een volle dag rally en gigantisch feest
Zaterdag is een dag vol actie voor bemanningen en toeschouwers, met zes demonstratiestadia in de Vulkaneifel met een totale afstand van 90,98 km. De zaterdag strekt zich uit over twee loops van drie etappes, elk met een lange lunchpauze ertussen, waardoor het mogelijk is om de coureurs en hun auto's in de Rally Mile te bezoeken. De bemanningen zullen de 'Risselberg' heuvelklimstadia in zijn nieuwe versie aanpakken, evenals de veeleisende 'Kelberger Land'-etappe en de mixed-surface 'Lehwald' etappe welke alle drie inde middag worden herhaald. Vanaf 19.30 uur eindigt het festival met een groot rallyfeest in Daun. 

Altijd een bezoek waard: de Rally Mile in Daun
Het centrum van Daun wordt tijdens het festivalweekend een mekka voor fans van klassieke rallyauto's. De zogenaamde "Rally Mile" rond de Leopoldstraße wordt het servicegebied voor alle teams en het is de ideale plek voor een praatje met de VIP-coureurs en om de autobezitters zelf te ontmoeten. Maar dat is niet alles, hier kunt u ook kaartjes, programma's, de officiële merchandise van het Eifel Rallye-festival en andere souvenirs kopen, zoals modelauto's, boeken en dvd's. Een bijzonder hoogtepunt dit jaar is het unieke samenkomen van beroemde auto's uit de "Race to the Clouds" op Pikes Peak. Ze zullen twee etappes aanpakken - proWIN Hilgerath op vrijdag om 19.33 uur en op Risselberg 2 op zaterdag om 13.30 uur - als onderdeel van de 'Festivalparade', maar op alle andere tijden zullen de auto's in de Rally Mile statisch te zien zijn.

Tekst: Niek Bakker
RSS News Feed