Nieuws

Peterhansel en Al-Attiyah naar Valkenswaard

Over ruim een week begint voor de Nederlandse Dakar deelnemers de 2017 editie van Le Dakar al een beetje want dan staat de RTL GP Dakar Pre-Proloog op de kalender. Na een lange zomer van hard werken kunnen de teams dan eindelijk hun Dakarbolides aan het publiek tonen voordat deze op de boot richting Argentinie verscheept worden. Dit jaar krijgt het unieke evenement hoog bezoek want Stephane Peterhansel en Nasser Al-Attiyah komen een kijkje nemen.

De RTL GP Dakar Pre-Proloog staat Wereldwijd hoog aangeschreven. Ieder jaar weer verbazen een heleboel buitenlandes zich weer dat ons kleine landje massaal uitloopt voor hun Dakar helden. De Pre-Proloog is dan ook het grootste eendaagse Dakar evenement ter wereld en het Eurocorcit in Valkenswaard ontvangt dan ook ruim 24.000 bezoekers. Niet alleen de fans zijn gek op het evenement, maar ook de internationale deelnemers komen graag de sfeer in Valkenswaard proeven. Dit jaar komt niemand minder dan meervoudig Dakar winnaar Stephane Peterhansel naar Valkenswaard. Peterhansel won de Dakar Rally zes maal op de motor en deed dit op vier wielen nog eens zes maal over. Maar ook Nasser Al-Attiyah komt een kijkje nemen in Valkenswaard. De man uit Qatar wist de Dakar Rally tweemaal op zijn naam te schrijven en verruilde Mini voor Toyota. 

Buiten het hoge bezoek om zullen natuurlijk onze Nederlandse toppers weer aan de start verschijnen om er een mooi feestje van te maken voor de fans. Onder andere Erik van Loon, Tim en Tom Coronel en Gerard de Rooy zullen er alles aan doen om het publiek op de banken te krijgen en met de nieuwe waterbak op het parcours lijkt regenkleding wel een vereiste. Laten we hopen dat de weergoden het goed met ons voor hebben. 

De RTL GP Dakar Pre-Proloog zal op 19 november om 19:00 uur uitgebreid verslagen worden op RTL 7, maar natuurlijk wil je er op zondag 30 oktober live bij zijn. Kaarten voor de Pre-Proloog zijn te bestellen via deze link of aan de kassa van het Eurocircuit in Valkenswaard. 

RSS News Feed