Nieuws

Nieuws
Mats v/d Brand door het stof na Haspengouw
v/d Brand door het stof na Haspengouw

Er is opnieuw veel werk aan de winkel voor Mats vd Brand en Eddy Smeets. De BMW M3 die er knap en strak bij stond voor de start van het nieuwe kampioenschap, kan weer opgelapt worden.

Verschueren: "Alles gegeven, niet beloond"
Verschueren: "Alles gegeven, niet beloond"

Vincent Verschueren en Robin Maes krijgen zeker de prijs voor de strijdlust na deze Rally van Haspengouw, de openingswedstrijd van het JobFiXers Belgian Rally Championship.

Guino Kenis domineert van start tot finish
Guino Kenis domineert van start tot finish

De openingswedstrijd van het Historic Belgian Rally Championship, de Rally van Haspengouw, werd van start tof finish gedomineerd door Guino Kenis met zijn BMW M3 E30.

Kris Princen heer en meester in Haspengouw
Princen heer en meester in Haspengouw

Zowel met Bram Eelbode vorig jaar als met het nieuwe gemeenteraadslid van Landen, Peter Kaspers, als copiloot, toonde Kris Princen zich meester in zijn achtertuin.

Vroege opgave Patrick Snijers
Vroege opgave Patrick Snijers

Patrick Snijers en Davy Thierie (VW Polo R5) hebben het einde van de rally van Haspengouw, de openingswedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship, niet gehaald.

 Snijers klaar voor rally van Haspengouw
Snijers klaar voor rally van Haspengouw

Patrick Snijers en Davy Thierie (VW Polo R5) nemen dit weekend deel aan de rally van Haspengouw

Historic: Dirk Deveux meteen favoriet
Historic: Dirk Deveux meteen favoriet

Het Historic Belgian Rally Championship gaat zaterdag van start tijdens de Rally van Haspengouw, de openingswedstrijd van het JobFIXers Belgian Rally Championship.

Princen verdedigt zijn titel met Polo R5
Fernémont titelkandidaat met Skoda Fabia
12 proeven en 160 km in Haspengouw

Eddy Ghijsens neemt deel aan RACB Criterium

Eddy Ghijsens (VW Gold TDI) neemt ook dit jaar deel aan het RACB Criterium. De garagehouder uit Borgloon krijgt met Kevin Huygen een nieuwe co-rijder naast zich in de wagen. Het duo neemt deel aan alle zes de wedstrijden van het kampioenschap. Hun eerste wedstrijd samen is de rally van Haspengouw dit weekend.

Eddy Ghijsens is door de jaren heen een vaste waarde geworden in de autosport. Ghijsens komt ook dit jaar aan de start met zijn zelfgebouwde VW. “Ik ga dit jaar opnieuw deelnemen aan het RACB Criterium. Het wordt meer dan waarschijnlijk het laatste seizoen aan het stuur van de VW Golf TDI” aldus Eddy Ghijsens. “Volgend jaar willen we met een nieuwe wagen, een VW Golf 5 GTI, aan de start komen en zal onze vertrouwde én betrouwbare VW Golf TDI vervangen worden door een milieuvriendelijkere wagen. De huidige wagen heeft 31 rally’s op de teller. 29 keer stond ik ermee aan de finish. Op het vlak van betrouwbaarheid wil dat toch wel iets zeggen.”
 
Eddy Ghijsens is ambitieus en wil ook dit jaar hoog eindigen in het kampioenschap. “De ambitie is om onze derde plaats in het kampioenschap van vorig jaar te evenaren. In vergelijking met 2018 telt het kampioenschap niet vijf maar zes wedstrijden. De rally van Spa is nieuw op de kalender. Ook nieuw dit seizoen is mijn co-rijder, Kevin Huygen. Hij heeft totaal geen ervaring in de autosport maar dat hoeft geen nadeel te zijn. Kevin is heel gemotiveerd en leergierig.”
 
Kevin Huygen debuteert in zijn thuisrally. “Eddy en ik kennen elkaar al een tijdje. Zoals dat vaak gaat ontstaan veel ideeën tussen pot en pint op café. Eddy vertelde mij dat hij op zoek was naar een nieuwe co-rijder. We raakten aan de babbel en niet veel later zat ik voor het eerst naast Eddy in de wagen. Het bewijs dat cafépraat serieuze vormen kan aannemen is bij deze bevestigd. Ik zie dit als een uitdaging. Mijn vader reed vroeger rallycross. Zelf heb ik totaal geen ervaring in de sport. Maar het boeit me enorm. Eddy en ik willen plezier maken koppelen aan presteren. We hebben samen al enkele testen gedaan en die verliepen allemaal vlot. Ik kijk enorm uit naar zaterdag.”

Tekst: De Broodplank
Foto's: Press release
RSS News Feed