Nieuws

Fernémont titelkandidaat met de Skoda Fabia R5

Sinds zijn overstap naar de R5-categorie, heeft Adrian Fernémont voortdurend progressie gemaakt. Van een Top 6 in de Rally van Wallonië 2016, zette de piloot uit Namen in 2018 belangrijke stappen met vier podiumplaatsen en een eerste overwinning in het kader van het Belgian Rally Championship. Daarmee werd hij derde in het kampioenschap.

Uitstekende resultaten waar Adrian en zijn copiloot Samuel Maillen voor beloond worden. Net zoals vorig jaar, zullen ze kunnen rekenen op de steun van SAN Mazuin Racing om het volledige Kampioenschap van België Rally te rijden, met de Skoda Fabia R5 geprepareerd door Racing Technology.

"Gelet op het prima resultaat van vorig jaar, mikken we op continuïteit," vertelt Adrian. "Alle ervaring om de juiste afstellingen te vinden, zal ons van pas komen. Bovendien krijgen we deze keer steun van Michelin Motorsport en CB Events Racing. Voor ons is dit de ideale context en we bedanken SAN Mazuin voor de steun waardoor dit avontuur mogelijk wordt. We voelen dat het ganse team zich wil overtreffen en even gemotiveerd is als wij om de doelstellingen waar te maken."

En die doelstellingen zijn duidelijk. "We willen rally's winnen, vooral de Rally van Wallonië, de East Belgian Rally en de Condroz Rally. Drie rally's in onze streek en de wedstrijden waarin we de meeste ervaring hebben. Vorig jaar hebben we daar gestreden voor winst en dus kunnen we dit jaar niet voor minder gaan," aldus Adrian. "En, als we een volledig kampioenschap rijden, dan is het niet om tweede of derde te worden. We willen in alle wedstrijden zoveel mogelijk punten scoren om op het einde van het seizoen zo hoog mogelijk te eindigen. Ik besef wel dat de concurrentie heel sterk zal zijn. Zeker omdat ik de proeven van de Rally van Haspengouw en de TAC Rally moet ontdekken."

De eerste resultaten volgen vanaf Landen.

Tekst: PR BRC
RSS News Feed