Nieuws

Afspraak in Spa op 9 en 10 maart

Hetzelfde geldt voor alle sporten: het seizoen is amper voorbij of er wordt al druk gepraat over het volgende. Het Belgian Rally Championship is geen uitzondering. 2018 begint in Haspengouw en gaat verder in de streek van Spa.

 

De Herock Spa Rally die doorgaat op 9 en 10 maart, wordt opnieuw "the place to be" voor zowel deelnemers aan het Belgian Rally Championship (BRC) en het Belgian Historic Rally Championship (HBRC) als voor de fans van regelmatigheid ( VHRS) die zullen kunnen concurreren in een ideale context.

In vergelijking met de editie van 2017 zal de DG Sport wedstrijd verschillende nieuwigheden introduceren. Het imposante podium blijft in het centrum van Spa, met het gesloten wagenpark in het park van Sept Heures. Maar, het servicepark zal zich bevinden op Parking P1 van het circuit van Spa-Francorchamps: "Deze oplossing heeft verschillende voordelen", merkt de organisatie op. "Het stadscentrum is niet langer geblokkeerd en de winkels blijven gewoon toegankelijk. Toch zal de "rally" sfeer verzekerd blijven in Spa dankzij het podium en het gesloten wagenpark waar de auto's de nacht van vrijdag op zaterdag zullen doorbrengen. Aan de andere kant zullen de teams profiteren van alle benodigde ruimte om in optimale omstandigheden te werken in Spa-Francorchamps."

Vrijdag 9 maart om 14u00, zal op het Ardeense circuit de proloog doorgaan, voor de echte start van de wedstrijd in Spa in de late namiddag, waar toeschouwers de gelegenheid zullen krijgen om de auto's te bewonderen en de piloten te ontmoeten in het park van Sept Heures. De deelnemers zullen dan twee lussen van twee klassementsproeven rijden op het circuit van Spa-Francorchamps. Aan het einde van dit eerste luik van de wedstrijd komen de auto's naar het podium in Spa alvorens naar het gesloten park te gaan waar ze de nacht zullen doorbrengen.

De volgende dag beginnen de deelnemers om 09u00 voor een lus van vijf proeven die ze twee keer zullen afleggen. Zoals de traditie van de Herock Spa Rally het wil, zullen deze proeven snel, natuurlijk en erg selectief zijn. Alle types van auto's zullen zich kunnen onderscheiden. 

"Dat is ons leitmotiv: wat voor voertuig het ook is - 4X4 , voorwielaandrijving, achterwielaandrijving, krachtig of ... minder krachtig, recent of ... minder recent - of wat de ervaring ook moge zijn, iedereen moet zich goed voelen in onze wedstrijd," zeggen de organisatoren van het evenement. "We willen dat alle deelnemers zaterdag om 18h30, bij het bekijken van de uitslag van de Herock Spa Rally, een brede glimlach op het gezicht hebben en maar één ding denken: op naar de editie van 2019!"

Tekst: PR BRC
RSS News Feed