Nieuws

50 jaar World Rally Championship in de Eifel

Als in het weekend van 21/23 juli de Vulkanische Eifel weer galmt op het geluid van klassieke rallyauto's, draait alles om de geschiedenis van de rallysport als de tiende editie van het ADAC Eifel Rallye Festival in actie komt rond Daun in de Vulkaneifel. 

 

Het grootste rollende rallymuseum presenteert het beste van vijftig jaar World Rally Championship. De officiële WRC-vieringen zullen plaatsvinden in mei tijdens de WRC-ronde in Portugal, waar het Eifel Rallye Festival zal worden vertegenwoordigd door een delegatie van geselecteerde auto's uit de Slowly Sideways-kring, die de fans zal verbazen met hun demonstratieritten op de WRC-podia. Aansluitend wordt in juli in de Vulkaneifel het 'volledige programma' WRC-geschiedenis aangeboden. "Samen met ons deelnemersveld en de fans gaan we de geschiedenis en verhalen van vijftig jaar World Rally Championship weer tot leven brengen", belooft Reinhard Klein, die als verantwoordelijke van Slowly Sideways verantwoordelijk is voor het samenstellen de startlijsten voor beide data.

Videoclip online ter voorbereiding op vijftig jaar World Rally Championship
Als aperitief en om alvast in de stemming te komen voor beide jubilea op het Eifel Rallye Festival heeft het team van Zeroundersteer een videotrailer samengesteld die echt de moeite waard is om te bekijken. De bewegende beelden komen grotendeels uit de vorige edities van het Festival en worden aangevuld met historische motieven van cultfilmmaker Helmut Deimel. Klik hier om direct naar de trailer te gaan: https://www.youtube.com/watch?v=EFEsMZv7Yfg

€ 50.000 donaties voor de slachtoffers van de overstromingen door het Festival
Na de verwoestende watersnoodramp in de Eifel werd bijna meteen het ongelooflijke bedrag van € 40.000 opgehaald na een oproep van de festivalorganisatoren om donaties. Deze steun kwam van festivalvrienden over de hele wereld en werd overgedragen aan de 'Bürgerstiftung Landkreis Vulkaneifel' in Daun voor onmiddellijke hulp. Inmiddels is er nog eens € 10.000 aan donaties binnengekomen. "We stimuleren deze fondsen nog meer met behulp van de mankracht van het bestuur en leden van de MSC Daun", legt festivalmanager en clubvoorzitter Otmar Anschütz uit. "Nu de ondergelopen kelders en huizen weer droog staan ​​en dus kunnen worden gepleisterd of behangen, zullen we deze verdere renovatie ondersteunen met de gelddonaties plus onze arbeidskrachten."

Versterking in het organisatieteam
Het organisatieteam van het Eifel Rallye Festival werd in december versterkt toen Ernst Kopp besloot zijn vrije tijd, opgedaan door pensionering, aan het festival te wijden. Hij kent de wereldwijde motorsportscène en in het bijzonder de details van de rallysector. Zijn toewijzing aan leidende posities leidde hem naar het World Rally Championship bij Toyota en vervolgens met dat team naar de Formule 1 en Le Mans. Meest recentelijk heeft hij vanaf het allereerste begin van het Hyundai WRC-team de leiding gehad over hun werkplaats in Alzenau. Ernst is al heel lang verbonden aan het Eifel Rallye Festival. Sinds 2007 is hij een vaste gast in de Toyota Celica Twincam Turbo, de oorspronkelijke Groep B-winnaar van Björn Waldegard van de Rally Ivoorkust van 1986. In 2017 bracht hij de festivalfans in vervoering door de Toyota MR2 mee te nemen die was voorbereid voor Groep S, die hij hen kon laten zien tijdens zijn allereerste publieke optreden. "Met zijn enorme kennis van rallysport en, last but not least, zijn uitstekende netwerk in de wereldwijde rallyscene, is Ernst een absolute aanwinst voor ons", zei organisatiemanager Otmar Anschütz terwijl hij uitkeek naar deze toevoeging aan zijn team.

 

RSS News Feed