Nieuws

3de zege Loix na spannend gevecht TAC Rally

Freddy Loix pakte dit weekend zijn derde zege op rij in het Belgisch Rally Championship, maar gemakkelijk ging het dit keer niet. Kris Princen ging goed van start tijdens de TAC Rally rondom Tielt, maar kon de laat ontketende Loix niet van zich afhouden. 6.4 seconden kwam Princen tekort voor de overwinning, maar ontevreden kon hij niet zijn.  “Al het hele seizoen, en zeker hier tijdens de TAC Rally, leveren we een fantastische strijd met de Belgisch kampioen. Ons team is intussen perfect op elkaar ingespeeld, we maakten niet het minste foutje, en wat ik vooral wil onthouden is dat we van de tweede tot de negende van veertien proeven aan de leiding reden."

Het was fris, maar zonnig in Tielt tijdens de eerste klassementsproeven. Loix nam de leiding door op de eerste proef de snelste tijd te noteren, maar Kris Princen wist met de snelle Peugeot 208 T16 al snel de leiding over te nemen. Een betere bandenkeuze zorgde ervoor dat hij zijn voorsprong kon uitbouwen. Het verschil met Loix liep uit tot 12 seconden, maar de complete top 5 zat dicht op elkaar. Verrassend was Kevin de Maerschalk die in de openingsronde een 3de tijd liet noteren 2 seconden achter Loix en sneller dan Verscueren, die ook op zacht rubber was gestart.

In het tweede gedeelte van de rally was het Loix die de aanval inzette. De achterstand van 12 seconden werd snel ingelopen en na 8 proeven was de achterstand op Princen nog maar 2,3 seconden. Loix blijft pushen met de Skoda Fabia R5 en pakt de leiding over. Op kp13 vergroot hij zijn voorsprong en nu is het aan Princen om de aanval in te zetten. Het is de hele dag droog geweest maar op de laatste proef begint het te regenen. Princen zet aan, maar weet op de gladde paden rondom Tielt nie thet verschil te maken. 6.4 seconden is uiteindelijk de achterstand op Loix en daarmee pakt hij opnieuw een 2de plaats.

Loix wint zijn derde rally op rij en is bezig om het kampioenschap al vroeg te beslissen. 

Tekst en foto's: Martijn van Oort
RSS News Feed