Nieuws

Sébastien Ogier wint zijn achtste Rally van Monte-Carlo

Sébastien Ogier vierde zondagmiddag zijn 50e WRC overwinning met een record achtste overwinning in de Rallye Monte-Carlo.

De Fransman beheerste sneeuw en ijs tijdens de laatste etappe in de bergen boven Monaco om een ​​Toyota Yaris 1-2 te laten winnen. Hij eindigde het vierdaagse evenement 32,6 seconden voor teamgenoot Elfyn Evans. Sébastie Ogier won de rally nu acht keer met 5 verschillende automerken.

De winnaar van vorig jaar, Thierry Neuville, eindigde de openingsronde van het FIA World Rally Championship met een achterstand van 40,9 seconden in een Hyundai i20. De Belg beroofde Toyota Gazoo Racing van een podium clean sweep door Finn Kalle Rovanperä te degraderen.

Ogier zorgde voor een maximale afstand van 30 punten door de laatste live TV Wolf Power Stage te winnen en vijf bonuspunten te verzamelen. Rovanperä werd tweede en claimde vier punten, terwijl Evans er drie pakte op de derde plaats. Neuville scoorde twee punten op de vierde plaats, terwijl Dani Sordo het laatste punt veiligstelde als vijfde in een andere i20.

Tekst: PR WRC
RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 1]
S. Ogier 2:56:33,7
J. Ingrassia
Toyota Yaris Wrc
2 [33]
E. Evans +0:32,6
S. Martin
Toyota Yaris Wrc
3 [11]
Thierry Neuville +1:13,5
Martijn Wydaeghe
Hyundai I20 Coupe Wrc
4 [69]
Kalle Rovanperä +2:33,6
K. Halttunen
Toyota Yaris Wrc
5 [ 6]
Dani Sordo +3:14,2
Carlos del Barrio
Hyundai I20 Coupe Wrc
Klik hier voor alle resultaten