Nieuws

Nieuws
Loix met een Toyota Yaris Rally 2 in Ieper
Loix met een Yaris Rally 2 in Ieper

Het was trouwens met een Toyota, toen een Celica, dat Freddy in 1996 voor de eerste keer de Ypres Rally won. Het begin van een erg mooie carrière.

Tänak wint met minimale voorsprong de Rally van Italië
Tänak wint Rally van Italië

Tänak wint met minimale voorsprong de Rally van Italië

Succesvol debuut van Ballegeooien ELE historics
Succesvol debuut van Ballegeooien

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben Antoine van Ballegooijen (rijder) en Berrie van Boxmeer (navigator) een indrukwekkend debuut gemaakt in de ELE Historic Rally.

Ippen toont klasse met winst in ELE Rally
Ippen toont klasse met winst in ELE Rally

De Motul Clio Rally Trophy blijft zich bewijzen als de toonaangevende merkenklasse in Nederland en trekt wederom nieuwe deelnemers aan.

VDZ Racing ploetert, maar komt bovendrijven
VDZ ploetert maar komt bovendrijven

Afgelopen vrijdagavond en zaterdag vond de 59e editie van de ELE Rally plaats. De organisatie van deze klassieker op de Nederlandse rallykalender had in de aanloop naar het evenement de nodige klassementsproeven moeten wijzigen in verband met de vele regen die gevallen is en bijna al het onverhard was uit de wedstrijd gehaald.

Souman wint RC3 klasse in ELE Rally
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally

Paul Souman en Arjen Alons hebben afgelopen weekend hun tweede klassewinst op rij behaald.

Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally
Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally

Afgelopen weekend werd in de omgeving van Son de 59e editie van de ELE Rally verreden, de thuiswedstrijd van regerend landskampioenen Kevin van Deijne en Hein Verschuuren.

Tevredenstellende 8ste plaats Vossen
Anja van Loon wint Rally 3 klassement
Vrielink wint op grootse wijze ELE Rally
Eerste avond ELE brengt verrassingen
“Wim Luijbregts Trofee” voor ELE Rally
Stevens RallySport naar ELE Rally
Souman pakt klassewinst in Sezoensrally
Henk Vossen kijkt uit naar thuisrally
1 / 15

De Jong wint zonovergoten ELE Rally

Bob de Jong en Erik de Wild hebben de 58ste editie van de ELE Rally op hun naam geschreven. Na 15 zware klassementsproeven wist de Hyundai equipe de concurentie achter zich te houden en zo de eerste rally op Nederlandse bodem winnend af te sluiten. Kevin van Deijne en Hein Verschuuren kwamen net te kort en finishte als 2de met de Hyundai i20 Rally 2. De Duitsers Dennis Rostek en Nico Otterbach bezette het laatste plekje op het podium.

Op vrijdagavond 2 juni vertrokken de equipes naar de eerste proef van de rally en het was Bob de Jong die meteen de toon zette. Op de mooie avondproeven werd hard gereden, maar met in het achterhoofd dat er zaterdag nog 11 zware proeven lagen te wachten. De Jong kon na 4 proeven gaan slapen met een voorsprong van 14 seconden op directe concurent van Deijne die goed, maar behouden de avondproeven in ging. 

Op zaterdag was het van Deijne die de aanval inzette op de Jong en pakte op kp Wintelre ruim 11 seonden op de Duitse equipe Satorius / Ostlender met de Ford Fiesta R5. Ook op de 2de doorkomst van kp Strijpse Kampen won van Deijne seconden, maar de Jong wist langzaam maar zeker zijn voorsporng uit te bouwen. Satorius was snel en voegde zich in de strijd met de Nederlandse kemphanen, maar kreeg een straftijd van 5 minuten en zag zijn podiumplaats verdwijnen. 

Een van de publieksliefhebbers was Kevin Abbring. De snelle Abbring reed met een Lancia Delta Integrale van het MCC Rallyteam en liet kanontijden noteren. lang kon Abbring mee met het R5 geweld, maar dankzij wat pech bleef een mooie klassering uit. Desondanks vermaakte hij het publiek met zijn mooie rijstijl en haalde het maximale uit de Delta Integrale.

De klassementsproeven waren zwaar en vooral op KP Wintelre was het mulle onverhard al snel onbegaanbaar geworden. Niet iedereen haalde ongeschonden de finish, maar  dat gold niet voor Bob de Jong. Hij won de 58ste editie van de ELE Rally en deed goede zaken voor het kampioenschap. Van DEijne vocht voor wat hij waard was, maar moest toch zijn meerdere erkennen in de Jong. Door de straftijd van Satorius pakte de andere Duitse equipe Rostek / Otterbach de 3de plaats in het algemaan klassement. 

 

Tekst en foto's: Martijn van Oort
RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 1]
Bob de Jong 1:49:21,0
Erik de Wild
Hyundai I20 R5
2 [ 3]
Kevin van Deijne +0:16,7
Hein Verschuuren
Hyundai I20 N Rally2
3 [ 5]
Dennis Rostek +3:25,0
Dennis Zenz
Škoda Fabia Rally2 evo
5 [14]
Richard Pex +6:54,5
Johan Findhammer
Citroën C3 Rally2
Klik hier voor alle resultaten