Nieuws

Nieuws
Coronel Dakar Team met 2 auto's naar Dakar
Coronel Dakar met 2 auto's naar Dakar

Met een druk bezochte uitzwaaisessie bij het Coronel Adventure Indoor Klimpark is het volgende Dakar-avontuur voor het Coronel Dakar Team officieel begonnen.

Thierry Neuville wint WRC Rally van Japan
Thierry Neuville wint WRC Rally van Japan

Met veel doorzettingsvermogen wist Thierry Neuville de overwinning van de FORUM8 Rally Japan onder de neus van Elfyn Evans weg te kapen.

Dubbele vreugde in Spanje voor Ogier en Toyota
Ogier en Toyota winnen in Spanje

Sébastien Ogier stormde naar zijn eerste overwinning in het hybridetijdperk van het FIA World Rally Championship in de Rally de España terwijl hij hielp de constructeurstitel voor Toyota Gazoo Racing veilig te stellen.

Knappe 2e plaats voor Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Twente Rally
Eduard Eertink 2e in Yaris challenge

Knappe 2e plaats voor Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Twente Rally

GR Yaris Challenge beleeft fantastisch debuutjaar
Fantastisch debuut GR Yaris Challenge

Ook in de Rocar-Tech Twente Rally viel de GR Yaris Challenge op, net als eerder dit seizoen.

Kremer en Coronel testen in Spanje
Kremer en Coronel testen in Spanje

Coronel rijdt deze rally, meetellend voor het FIA Cross Country World Rally Championship, niet zelf, maar zal naast Michel Kremer plaats nemen.

Erik van Loon kiest voor zekerheid
Erik van Loon kiest voor zekerheid

Erik begon de proloog iets te enthousiast: “Ik legde de Toyota Hilux na 1 kilometer bijna op zijn dak

Anja van Loon leert veel in Andalusie
Kobus en Nortier grijpen naast het zilver
V/d Heuvel kritisch op kampioenschap
Peter Mangnus Historic Rally kampioen
van Loon hoopt op podium in Andalusie
Preproloog 2022 nieuwe datum en locatie
Crash voor snelle Yannick Vrielink in Twente
Hans Weijs Nederlands kampioen in Twente
1 / 11

Verlinde opnieuw de sterkste in Motul Clio Rally Trophy

De Belgische equipe van Benoit Verlinde en Anton Dupan heeft ook in de derde wedstrijd van de Motul Clio Rally Trophy de winst naar zich toe getrokken. Met een zestiende plaats algemeen toonden ze ook weer aan ook hoe competitief de Renault Clio Rally5 is.

Ondanks een aantal wisselingen van de wacht stonden er ook in Hardenberg weer acht Clio’s aan de start. Anja en Ronald van Loon lieten verstek gaan maar hun plekken werden ingenomen door Jasper Cuppens en Hendri Klein Kromhof die beiden hun debuut in de Motul Clio Rally Trophy maakten. Cuppens is een Clio aan het opbouwen die niet in aanmerking komt voor de Motul Clio Rally Trophy, maar twijfelt om die weer te verkopen en over te stappen naar de trophy, zo licht vrouw en navigatrice Miranda Cuppens toe. “Verkopen we de nieuwe auto weer en gaan we door in de trophy? Na deze rally maken we de keuze maar de trophy is wel heel leuk, vooral omdat je in de groep kunt kijken waar je na elke boucle ligt, dat is veel leuker dan in je eentje in niemandsland rijden.” Klein Kromhof maakte zijn rallydebuut en de zweetdruppeltjes op zijn voorhoofd verraadden dat het hard werken was in de warmte rondom Hardenberg, toch was hij tevreden. “Het ging aardig, met elke rally is wel wat maar je moet een keer beginnen.”

Vooraan maakte Benoit Verlinde en Anton Dupan opnieuw een sterke indruk met een overtuigende zege, hoewel Verlinde zelf niet helemaal tevreden was. “Ik was zelf niet helemaal on point, een drukke week met werk en vanochtend ging de wekker wel erg vroeg. Maar we mogen niet klagen” glimlacht hij. Over drie weken is hij er ook weer bij tijdens de GTC Rally “en dan nemen we ook wat Belgische vrienden mee. Nederlandse rally’s hebben wel iets, de organisatie en de sfeer zijn top!”

Ben van de Laar eindigde net als tijdens de ELE Rally als tweede. “Het was weer een erg leerzame wedstrijd. Het is voor mij heel prettig om zo’n ervaren navigatrice als Marlon (Krieger) naast me te hebben zitten. We proberen elke keer wat nieuws, nieuwe remtechnieken bijvoorbeeld. We schoten een paar keer rechtdoor, dus dat was nog niet helemaal zoals het moet, maar ik leer er wel van. Net als in de ELE zijn we tweede achter Verlinde, maar nu zaten we er een paar keer voor of heel dichtbij, dat is mooi om te zien.”

Met een mooie derde plaats revancheerde Jeroen Klein Kromhof zich voor zijn teleurstellende ELE Rally. Daar eindigde hij na een foutje als hekkensluiter van de trophy, nu scoorde hij een sterke podiumplaats. “Ik ben er blij mee. Ik maakte wel een paar kleine foutjes maar ik maak mooie stappen ten opzichte van de ELE.” Voor het seizoen was het plan om een auto te rouleren met zijn broers maar daar lijkt verandering in te komen. “Dit is een beetje een thuisrally voor ons dus hebben we er drie gehuurd zodat we allemaal kunnen rijden. GTC zijn we niet bij, maar in Hellendoorn denk ik dat we er weer drie inzetten.”

Vitalii Antonov legde beslag op de vierde plaats. De Rus heeft een bomvol programma samengesteld om zoveel mogelijk te leren en maakt goede stappen, op onverhard heeft hij nog wat moeite. “Dat is mijn achilleshiel, maar ik heb een plan om dat op te lossen. Ik wil in Letland en Finland gaan rijden om de nodige gravelervaring op te doen.” Achter Antonov sloten Jasper en Miranda Cuppens hun debuut in de Motul Clio Rally Trophy als vijfde af.

Esmee den Hartigh is de constante factor in de trophy en scoorde in elke wedstrijd. Ook in de Vechtdal Rally pakte ze met de zesde plaats weer de nodige punten. “Het gaat steeds beter, waar ik finish maakt me niet zoveel uit, als ik de finish maar haal.” Achter Den Hartigh pakte Ceriel Klein Kromhof de zevende plaats voor Hendri Klein Kromhof die in zijn debuut, ondanks een foutje op de voorlaatste proef de finish haalde.

Naast de Motul Clio Rally Trophy liet Heuvel Motorsport ook de nieuwe Renault Clio Rally4 debuteren op de Nederlandse rallypaden. In de kundige handen van Jan de Winkel vermaakte hij het publiek met zijn karakteristieke geluid en eindigde op een sterke tiende plaats algemeen.

De volgende ronde van de Motul Clio Rally Trophy vindt plaats tijdens de GTC Rally op 9 juli 2022 in de omgeving van Achtmaal. 

Uitslag Vechtdal Rally, Hardenberg, 18-06-2022

1.     B. Verlinde/A. Dupan – Renault Clio Rally5; 1:02.35,8

2.     B. van de Laar/M. Krieger – Renault Clio Rally5; +1.00,4

3.     J. Klein Kromhof/J. Bak - Renault Clio Rally5; +1.28,3

4.     V. Antonov/C. van der Rijssen – Renault Clio Rally5; +3.51,1

5.     J. Cuppens/M. Cuppens – Renault Clio Rally5; +3.59,7

6.     E. den Hartigh/J. Ebbers – Renault Clio Rally5; +4.48,3

7.     C. Klein Kromhof/L. Bakker - Renault Clio Rally5; +6.58,6

8.     H. Klein Kromhof/M. Hanstede - Renault Clio Rally5; +32.37,0

RSS News Feed