Nieuws

Nieuws
Geslaagd debuut Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Geslaagd debuut Eduard Eertink

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe. De warme zomerse dag zorgde voor zware omstandigheden, maar 4 van de 5 gestarte equipes wisten de finish te bereiken, waar opnieuw Yannick Vrielink de snelste bleek te zijn.

Het gaat er heet aan toe in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe.

Rallysport Utrecht tevreden na geslaagde Rallye Stemweder Berg
Rallysport Utrecht ok na Stemweder Berg

Het team van Rallysport Utrecht nam afgelopen weekend met twee equipes deel aan de 51e editie van de ADAC Rallye Stemweder Berg rond de Duitse plaats Lübbecke.

Tweede zege Vrielink in hete Vechtdal Rally
Tweede zege Vrielink in Vechtdal Rally

Na twee rally’s in de Yaris GR Challenge hebben Yannick Vrielink en Glenn Crooijmans het maximaal aantal punten behaald.

Verlinde opnieuw de sterkste in Motul Clio Rally Trophy
Benoit Verlinde opnieuw de sterkste

De Belgische equipe van Benoit Verlinde en Anton Dupan heeft ook in de derde wedstrijd van de Motul Clio Rally Trophy de winst naar zich toe getrokken.

Bob de Jong naar verhitte 3e plaats in Vechtdal Rally
Bob de Jong naar verhitte 3e plaats

In en rond Hardenberg werd in de derde ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap tijdens de Vechtdal Rally letterlijk en figuurlijk een verhitte strijd uitgevoerd door de kanshebbers op de titel.

Sterke rentree van den Brink na blessure
Sterke rentree van den Brink na blessure

Mitchel van den Brink maakte in Hardenberg een opzienbarende rentree als actief coureur.

Bob de Jong - preview Vechtdal Rally
Ott Tänak wint de WRC rally van Italië
Kobus en Nortier beperken schade
Verlinde winnaar Motul Clio Rally Trophy
Souman kijkt met dubbel gevoel terug
GR Yaris Challenge trapt af in ELE Rally
Bob de Jong teleurgesteld na 5e plaats
Erik en Anja van Loon zijn tevreden
1 / 12

Pech voorkomt topklassering Kevin van Deijne

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben genoegen moeten nemen met de vijfde plaats tijdens de Vechtdal Rally in en om Hardenberg. Een lekkende stuurbekrachtiging maakte al snel een eind aan de ambities van het team om voor de winst te gaan.

Na de sterke tweede plaats in de vorige wedstrijd, de ELE Rally, verschijnt Van Deijne gemotiveerd en vol vertrouwen aan de start. Hoewel het karakter van de proeven rond Hardenberg hem niet echt aanspreekt wil Van Deijne vol voor de winst gaan. De proeven van de Vechtdal Rally kenmerken zich door veel lange rechte stukken met haakse bochten. Van Deijne voelt zich meer thuis op een bochtiger parcours.

Van tevoren staat dus al vast dat het tempo hoog zal liggen in de Vechtdal Rally en het moeilijk wordt om verschillen te maken. Dit betekent dat je er vanaf het begin direct goed bij moet zitten om de aansluiting niet te verliezen. Van Deijne opent dan ook sterk met twee derde tijden en bezet halverwege de eerste boucle de derde plaats op slechts 6 seconden van de leider in de wedstrijd.

Op de derde proef slaat echter het noodlot toe als de stuurbekrachtiging begint te lekken. Het leidt tot een kleine sortie maar met een intense krachtinspanning weet Van Deijne de auto naar de service te loodsen. Daar ziet het er lange tijd somber uit, zonder stuurbekrachtiging kunnen Van Deijne en Verschuuren hun wedstrijd niet voortzetten. Het serviceteam levert echter ook een topprestatie en slaagt erin de auto voldoende te herstellen om de rally uit te rijden.

De achterstand is dan al zo groot dat Van Deijne op snelheid niet meer kan verwachten zijn rivalen te achterhalen. Een foutje zit echter in een klein hoekje en mocht iemand in de top vier in de problemen komen is Van Deijne er om toe slaan. Die problemen blijven echter uit waardoor Van Deijne genoegen moet nemen met de vijfde plaats. Niet waar hij vooraf op gehoopt had, maar na de problemen met de stuurbekrachtiging het maximaal haalbare.

De volgende wedstrijd van het team is de GTC Rally, de vierde ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap, die op 9 juli wordt verreden in de omgeving van Achtmaal.

Kevin van Deijne zei:
“Dit is natuurlijk wel een beetje balen. In de eerste boucle kregen we problemen met de stuurbekrachtiging. Dan kun je nog wel even doorrijden maar de tijden kun je vergeten. Bovendien, als het op de service niet gerepareerd kan worden moesten we stoppen want anders riskeer je dat het hele stuurhuis kapotrijdt. Gelukkig slaagde het team er wel in om het repareren en konden we door. We hebben het maximale geprobeerd maar moesten hopen dat iemand een steekje zou laten vallen. Uiteindelijk kwamen we qua startpositie ook verder naar achter tussen de wat langzamere deelnemers waardoor we veel in het stof reden, dan kun je gewoon niks meer goedmaken. Achter ons laten en op naar de volgende!”

Uitslag Vechtdal Rally, Hardenberg, 18-06-2022
1. J. van den Heuvel/J. Dockx – VW Polo R5; 54.51,6
2. H. Weijs/B. Degandt – Ford Fiesta Rally2; +4,9
3. B. de Jong/E. de Wild – Hyundai i20 R5; +46,4
4. G-J. Kobus/M. Nortier – Skoda Fabia R5; +59,2
5. K. van Deijne/H. Verschuuren – Hyundai i20 N Rally2; +1.29,7
6. N. den Braber/J. Ruiter – Hyundai i20 R5; +2.50,0
7. I. ten Vregelaar/R. Werger – Ford Fiesta Rally3; +3.34,9
8. R. Karsten/A. Aaltink – Ford Fiesta R5; +4.14,7
9. P. Brouwer/P. Helmink – Mitsubishi Lancer Evo X; +5.13,8
10. J. de Winkel/R. van Hoek – Renault Clio Rally4; +6.10,9


Kalender Open Nederlands Rally Kampioenschap 2022

1. Int. Drenthe Rally, Assen (TT Circuit) 11/12-3-2022 Niet gestart
2. ELE Rally, Son 21-5-2022 2e plaats
3. Vechtdalrally, Hardenberg 18-6-2022 5e plaats
4. GTC Rally, Achtmaal 9-7-2022
5. Visual Art Rally, Zeewolde 27-8-2022
6. Hellendoorn Rally, Hellendoorn 16/17-9-2022
7. Twente Rally, Hengelo 15/16-10-2022
8. Achterhoek Rally, Eibergen 10-12-2022

RSS News Feed