Nieuws

Jasper v/d Heuvel kampioen na winst GTC Rally

Jasper van den Heuvel heeft afgelopen weekend de GTC Rally op zijn naam geschreven en kroonde zich hiermee opnieuw als nationaal kampioen. Van den Heuvel wist Bob de Jong met de snelle Citroen DS3 R5 achter zich te houden, maar voelde tegen het einde van de rally de druk opgevoerd worden. De Jong kwam na 17kp's 12.1 seconden tekort voor de overwinning. Ronald Leemans werd 3de met de Mitsubishi Lancer Evo V.

Bob de Jong begon sterk aan de GTC Rally rondom Rosendaal, maar zag op de laatste proef van de vrijdag Jasper van den Heuvel langszij komen. Van den Heuvel liet een knaltijd noteren en nam de leiding in het klassement over. Op zaterdag ging de Jong er goed voor zitten, maar wist de ontketende van den Heuvel niet voorbij te gaan. Langzaam maar zeker bouwde van de Heuvel zijn voorsprong uit al bleef de marge klein. Achter het strijdende duo waren het Ronald Leemans en Martin van Iersel die elkaar het vuur aan de schenen legde. Na het vroege uitvallen van Matthias Boon, die hard crashte op KP Achtmaal, ging de strijd om de 3de plek tussen de twee Mitsubishi equipes. Leemans wist met de oudere Mitsubishi Evo 5 van Iersel achterzich te houden en stelde zo het podium veilig. 

Bob de Jong haalde alles uit de kast, maar zag Jasper van den Heuvel de winst binnen halen. Van den Heuvel verzekerde zich met deze winst van de Nederlandse Rallytitel.

Marco Schapers pakte de winst in de Jumbo Shortrally door Hans Weijs sr. en Piet Heijn van der Heijden achter zich te houden. Schapers won de Short Rally overtuigd met een voorsprong van 44,1 seconden. De winst in de  Markthuys Historische Rally ging naar Anton Moree met de Ford Escort RS. De Legend werd gewonnen door Robert Millar met de Austin Healy 3000 

Tekst en foto's: Martijn van Oort
RSS News Feed