Nieuws

Kobus met ambitie aan de start in Ieper

Na hun overwinning in de 54ste ELE Rally, komen Hermen Kobus en Erik de Wild vrijdag vol vertrouwen aan de start van de Renties Ypres Rally, de 6de wedstrijd van het Belgisch rallykampioenschap en de derde wedstrijd van de FIA Benelux European Rally Trophy. Daarin verdedigt de Nederlandse en Benelux kampioen zijn leidersplaats. Na de overtuigende overwinning in de ELE Rally trekt Hermen Kobus met vertrouwen naar Ieper. 

"De ELE Rally was in feite onze testsessie voor Ieper," vertelt Hermen. "Omdat er in Ieper veel gesneden wordt in de bochten, moet je daar de auto wat hoger afstellen, waardoor hij iets minder stabiel is. Precies om al te wennen aan dat gevoel, hebben we in de ELE Rally met een hogere afstelling gereden dan nodig was. Vorig jaar hadden we vrijdagavond geen goede afstelling, waardoor we tijd verloren. Deze keer heb ik alle vertrouwen in de afstellingen."

De Skoda Fabia R5 kreeg na de ELE Rally wel een andere motor ingebouwd. "We zullen in Ieper natuurlijk rijden met de evolutiemotor. Ik weet niet of ik het verschil zal voelen, maar hij moet een paar pk's meer hebben. Verder rijden we natuurlijk op onze vertrouwde Kumho-banden."

Hoewel Hermen goed in het ritme zit, zal hij toch een aanpassingsperiode nodig hebben. "De klassementsproeven in Ieper zijn heel smal en de snelheid ligt enorm hoog. Door de smalle baantjes, wordt het gevoel an snelheid nog versterkt, zodat ik toch altijd een paar proeven nodig heb om te acclimatiseren. Ik moet altijd even wennen."

Dit weekend nemen Hermen en Erik het op tegen de Belgische, de Britse, de Franse en de... wereldtop, want ook Thierry Neuville, de leider in het Wereldkampioenschap, is van de partij. "Het startveld is ongelofelijk sterk. Het niveau ligt zelfs hoger dan in WRC2. Maar, elk jaar zijn er wel een paar toppers die zich laten verrassen, omdat het vooraan zo verschrikkelijk hard gaat. Wij starten natuurlijk ook met ambitie. Vorig jaar werden we 5de en ik ben al twee keer 4de geweest in Ieper. Laten we zeggen dat we in de Top 10 willen finishen en, als alles goed loopt, dan zit een Top 5 er misschien ook in..."

De Renties Ypres Rally gaat vrijdagavond kort na 16h van start. In totaal zullen 23 klassementsproeven verreden worden over een totale afstand van 277 km tegen de chrono. De wedstrijd eindigt zaterdagavond. 

RSS News Feed