Nieuws

Jos Verstappen start in de Eurol Hellendoorn Rally

Jos Verstappen start op vrijdag 16 september voor het eerst in een rally in Nederland. De voormalig F1 coureur en vader van Formule 1 Wereldkampioen Max Verstappen heeft zich ingeschreven voor de Eurol Hellendoorn Rally. Nadat hij in de WRC Rally van Ieper afgelopen zondag de finish had gehaald bevestigde ‘Jos the Boss’ zijn komst naar Hellendoorn.

Jos Verstappen (50) is sinds kort actief in de rallysport en heeft nu 5 rally’s in België gereden. De WRC Rally van Ieper was meteen een grote stap voorwaarts. In zo’n rally valt veel te leren en dat ondervond Verstappen aan den lijve. Ondanks een kleine schuiver op zaterdag wist Jos Verstappen zondag zijn ritme te herpakken en te finishen. De rallysport is een geweldig uitdagende tak van de autosport, waar de meeste Formule 1 coureurs zich geen voorstelling van kunnen maken.

In de Eurol Hellendoorn Rally zal Jos Verstappen net als zijn teamgenoten Roger Hodenius en Richard Pex een Citroën C3 Rally2 van het Belgische team DG Sport Compétition besturen. Verstappen rijdt met navigator Harm van Koppen. De goede verhalen over Hellendoorn haalden Verstappen over om zijn Nederlandse rallydebuut nu juist in deze rally te maken. Vooral de onverharde zandpaden zullen nieuw terrein voor hem betekenen. En uiteraard kijkt een ieder uit naar de strijd tussen Verstappen en de leiders in het ONRK. Bob de Jong, Hans Weijs, Jim van den Heuvel en Gert Jan Kobus zullen er in Jos Verstappen een geduchte concurrent bij hebben! 

Tekst: Press release
Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed