Nieuws

Nieuws
Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”
Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”

“We hebben gedaan wat we konden, maar er is geen onderdeel te vinden voor onze bak, dus het is nu echt over!”

Zware crash Van Loon in Marokko
Zware crash Van Loon in Marokko

Met nog een kleine dertig kilometer te gaan in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge, crashen Erik van Loon en Wouter Rosegaar in de Toyota Hilux.

Rainbow hobbelt rustig richting de top 10
Rainbow hobbelt rustig richting de top 10

De elfde plaats in de etappe en twaalfde algemeen: Gerrit Zuurmond deed goede zaken in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge.

Van Genugten pakt klinkende zege in 4de etappe MDC
Van Genugten pakt klinkende zege

Er waren een paar dagen voor nodig, maar precies op het goede moment zijn Ton van Genugten en de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging vriendjes geworden.

Outland Rallyteam zet zoektocht voort
Outland Rallyteam zet zoektocht voort

Het rijden van de etappes is een uitdaging, maar het zoeken naar de juiste onderdelen om de Bowler te repareren lijkt een nog grotere te worden.

Van Loon behoudt leiding in Morocco Desert Challenge
Van Loon behoudt leiding in Marokko

Het openen van de proef is een van de moeilijkste facetten in Cross Country. Dat hebben Erik van Loon en navigator Wouter Rosegaar vandaag ook ondervonden.

MDC drukke dag voor navigator Riezebos
MDC drukke dag voor navigator Riezebos

Alleen het eerste stuk op het strand was het rustig voor Jasper Riezebos, de navigator van Gerrit Zuurmond.

Van Loon de snelste in tricky openingsproef
Kapotte band voor Ton van Genugten
Valse start voor Outland Rallyteam
Van Genugten gaat testen in Marokko
Outland Rallyteam onderweg naar Marokko
Van Loon begint rallyseizoen in Marokko
MDC 2019 breekt alle records

Geslaagde 11de editie Morocco Desert Challege

De laatste etappe is altijd een speciaal moment en rijk aan emoties, zowel voor de deelnemers als voor de hele organisatie. De laatste 185 kilometers zouden in elke categorie een winnaar aanduiden, voor het hele circus terugging naar kuststad Saïdia voor een laatste gala-avond met prijsuitreiking.

De laatste etappe van de Morocco Desert Challenge is traditioneel korter, maar dat betekent nog niet dat ze te onderschatten is, of dat de leiders in de tussenstand te snel victorie moeten kraaien. Alles kan gebeuren op een snel, golvend parcours. Een moment van onoplettendheid en de rally kan over zijn. Voor deze special trokken de deelnemers naar het Noorden langs een spoor dat ze al meerdere keren hebben gevolgd. Zoals elk jaar is het een pure WRC-route, wat de piloten bijzonder bevalt.

Howes tot de finish, de Optimussen bevestigen
De dagelijkse opvoering tussen Pedrero en Howes heeft dan toch een eindscène gekregen. De snelste motorrijders van het hele veld glimlachten terwijl ze de finishlijn kruisten, trots op zichzelf en het spektakel dat ze dagelijks gebracht hebben. De dagoverwinning ging wel naar de Spanjaard, maar de grootste ruiker bloemen gaat toch naar de Amerikaan. Skyler Howes (# 106 - Husqvarna) was de hele week onder de indruk van de snelheid van de Spanjaard. Uiteindelijk kwam die slechts 4 seconden te kort! En zo wint de jonge Amerikaan – wat een talent! – bij zijn eerste wedstrijd op Afrikaans grondgebied meteen de Morocco Desert Challenge. Paul SPIERINGS (# 105 - Husqvarna) voltooit het podium.

Frankrijk boven bij de SSV’s…
Geen verrassingen bij de SSV’s in het definitieve algemene klassement, zelfs als Kees BOX en Hein VERSCHUUREN (# 225 - Can-am) zichzelf verrasten met de laatste etappeoverwinning. Philippe PINCHEDEZ en Jean BRUCY (# 203 - Can- am) mogen zich dit jaar de grote kampioenen van de Side-by-Side Vehicles noemen. Ze slaagden erin hun voorsprong tijdens de rally te behouden voor hun collega’s van Team Pinchedez, Stéphane CHAMBON en Antoine PAQUE (# 237 - Can-am). De 3e plaats gaat naar de Belg Marc LAUWERS (# 201 - Can-am) die een ontzettend knappe prestatie levert, wetende dat hij helemaal alleen in zijn SSV zit!

… maar ook bij de auto’s
Jean-Pascal BESSON en Sébastien DELAUNAY (# 307 - Peugeot DKR 3008) sloegen na een pechetappe gisteren opnieuw toe. Het was hun 3e overwinning van de rally. Zoals verwacht zijn Rémy VAUTHIER en Jean-Michel POLATO (# 308 - Optimus) de grote winnaars in hun 1ste deelname, voor hun landgenoten Jérome PELICHET en Pascal LARROQUE (# 316 - Optimus). De twee buggy's arriveerden broederlijk naast elkaar aan de aankomstboog. Heel symbolisch voor de teamspirit werden ze aan de finish opgewacht door het voltallige personeel. Fernando ALVAREZ en Sergio LAFUENTE (# 315 - Volkswagen) behouden hun 3e plaats meer dan 3 uur achterstand op de leider.

MAZ wint, Van den Brink zakt er nog door
De trucks hadden het leuk in deze laatste snelle special. Gert HUZINK (# 514 - Renault Trucks) maakte van de gelegenheid gebruik om een ​​etappe te winnen, net voor Roeland VOERMAN (# 511 - Man). De uiteindelijke overwinning gaat naar Siarhei VIAZOVICH (# 503 - Maz) die erin slaagde om zijn leidersplaats te behouden, voor Peter VERSLUIS (# 516 - Man) die een plaats wint. Het podium wordt vervolledigd door Aliaksei VISHNEUSKI (# 510 - Maz) die ex-MDC-winnaar Martin VD BRINK (# 501 - Renault Trucks) alsnog naar de 4e plaats duwt.

 

Tekst: Press release
Foto's: Rally Maniacs
RSS News Feed