Nieuws

Jasper van den Heuvel wint compacte Tank S Rally

Jasper van den Heuvel heeft afgelopen zaterdag de Tank S Rally op zijn naam geschreven. Van den Heuvel moest alleen de eerste kp aan een ander laten, maar wist de overige elf winnend af te sluiten. Erik Wevers werd 2de met de Skoda Fabia WRC, Kevin Kooijman pakte de laatste plaats op het podium.

Op zaterdagmiddag ging de 2015 editie van de Tank S Rally van start. Voor de equipes en de fans was het even wennen want de rally was dit jaar een heel stuk korter. 12 klassementsproeven stonden er op het programma en er werd dit jaar niet in de buurt van Kampen gereden. na een nat begin van de dag klaarde het in de middag op en onder een stralend zonnetje gingen de equipes van start. Piet van Hoof wist de eerste kp op zijn naam te schrijven, maar de proeven daarna was het Jasper van den Heuvel met zijn rode Mitsubishi Lancer Evo X die de toon zette. Net als vorig jaar stond er geen maat op van den Heuvel die in Emmeloord genavigeerd werd door Lisette Bakker.



Achter van den Heuvel was het van Hoof met de mooie Mitsubishi Lancer Evo IV die kon volgen. Kevin Kooiman, Arjen de Koning en zelfs Erik Wevers met de Skoda fabia WRC wisten het tempo aan kop niet bij te houden. Piet van Hoof moest na kp5 opgeven en dat gaf, de steeds beter in zijn ritme komende, Wevers de 2de plaats in handen. Kooijman ligt derde na 6 kp's, maar gaat het gevecht met Wevers aan. Lang lijkt het er op dat Kooijman de 2de plaats algemeen gaat pakken, maar op de laatste 2 proeven is Wevers snel en weet hij de 2de plaats veilig te stellen.



In het Shortrally kampioenschap is het Ruurd Ochse die met de snelle Honda Civic de overwinning weet te grijpen. Ochse was in de polder rondom Emmeloord geen partij voor Janjur Monshouwer met de Citroën C2 en Anton Moree met de Ford Escort RS. De Deen Tim Svanholt pakte de overwinning in de West Euro Cup met de Mitsubishi Lancer Evo X R4, voor Kurt Mejer met de Volvo 240. Gerben Brouwer werd 4de met de Audi Coupe S2. Timo van der Marel en Rebecca Smart wisten hun debuut in de Opel Adam R2 om te zetten in winst in de RC4 klasse. Van der Marel wist Gert Jan Kobus, Janjur Monshouwer en kevin van Deijne achter zich te houden en liet zien dat de Opel Adam een aanwinst is voor de Nederlandse rallyproeven. De Belg Matthias Boon was de snelste in de Nissan 350Z Challenge. Boon was na 12 proeven sneller dan Antoine Biesheuvel en Erwin Klippel.

RSS News Feed