Nieuws

Nieuws
Vijfde plaats voor Tim Coronel in Marokko
Vijfde plaats voor Tim Coronel in Marokko

Na 7 mooie etappes heeft Tim Coronel vandaag de finish van de Morocco Desert Challenge bereikt.

Tim Coronel vliegt door de duinen
Tim Coronel vliegt door de duinen

Tim Coronel heeft tijdens de 4de etappe van Oum Jrane naar Merzouga een prima prestatie neergezet door met zijn Maxxis Dakar Buggy als 5de binnen te komen.

Tim Coronel: "Navigeren was lastig vandaag"
Tim Coronel: "Navigeren was lastig vandaag"

Tim Coronel heeft tijdens de 3de etappe van Foum Zguid naar Oum Jrane weer een goede dag meegemaakt in Marokko.

SS2: Mooie dag voor Tim Coronel
SS2: Mooie dag voor Tim Coronel

Foum Zguid 18 april 2017 – Tim Coronel heeft de tweede etappe van Icht naar Foum Zguid op een mooie 5de plaats afgesloten.

Tim Coronel Eating Dust tijdens SS1
Tim Coronel Eating Dust tijdens SS1

De eerste etappe van de Morocco Dessert Challenge was een Dakar waardige. Stof, stenen en smalle paden stonden er vandaag op het menu en met een hoge temperatuur was het afzien voor de deelnemers.

Tim en Tom Coronel: Mission Accomplished!
Tim en Tom Coronel: Mission Accomplished!

“Het wordt de zwaarste Dakar Rally op Zuid-Amerikaanse bodem”, waarschuwde de organisatie voorafgaand aan de 2017-editie.

SS8 Vlekkeloze etappe voor Tim en Tom
SS8 Vlekkeloze etappe voor Tim en Tom

Na enkele moeizame dagen hebben Tim en Tom Coronel de achtste etappe van de Dakar Rally 2017 zonder noemenswaardige problemen afgelegd.

Opnieuw een nachtje doorhalen voor Tom
Etappe zege voor Kees Koolen tijdens SS5
SS4 Tim en Tom Coronel nemen geen risico
Zware dag voor Tim en Tom Coronel
Probleemloze 2de etappe voor Tim en Tom
Robert van Pelt moet tot op het tandvlees
Tim en Tom beginnen Dakar met 1-2’tje
Rustig begin voor Bastiaan Nijen Twilhaar
1 / 3

Nachtje op de proef voor Tom Coronel

Tom Coronel heeft de nacht van vrijdag op zaterdag op de proef moeten doorbrengen. Broer Tim was wel op tijd bij het bivak maar deze was door de slechte omstandigheden gesloten. Het was een heftige Dakar-dag. Tom kwam na ruim dertig kilometer proef stil te staan. Net als twee dagen geleden waren er problemen met de koppeling. Wederom werd de sleepdienst van Boucou ingeschakeld. Gelukkig werd het tweede deel van de proef vanwege slecht weer afgelast.

 In het tweede gedeelte zouden de auto’s een andere route afleggen dan de trucks. Wanneer Tom gesleept zou moeten worden, zou hij diverse waypoints missen, met alle gevolgen van dien. Nu kon de buggy rechtstreeks naar het bivak vervoerd worden.

Althans, dat was het plan. De weergoden gooiden roet in het eten, veel roet. Het weer sloeg om en het begon enorm hard te regenen waardoor de route veranderde in een grote modderpoel. Veel deelnemers kwamen vast te staan. Tom en de snelle assistentietruck van Boucou hielpen onder meer nog Ton van Genugten en Wuf van Ginkel los te komen. Vanwege de erbarmelijke omstandigheden, zowel op de route als in het bivak, besloot de organisatie het bivak te sluiten. Tim vond wel zijn weg naar het kamp maar ontdekte daar dat hij niet naar binnen mocht, al waren de omstandigheden daar nauwelijks beter. Bovendien moest hij lange tijd wachten op de assistentietruck, die ook moeite had het parcours te volbrengen. Het team kon daardoor pas laat aan de buggy van Tim beginnen. Tom zag in dat het onmogelijk was om verder te rijden en besloot de nacht door te brengen op de proef, om bij daglicht de weg te vervolgen.

Na uren van overleg besloot de organisatie vanwege de omstandigheden de etappe van zaterdag af te gelasten. De deelnemers rijden later op de dag in een lange colonne naar La Paz, de hoofdstad van Boliva. Op zondag stond al een rustdag gepland, waardoor de Maxxis-mannen twee dagen de tijd hebben om de koppelingsproblemen van Tom op te lossen.

Tekst en foto's: Casper Bekking
RSS News Feed