Nieuws

Nieuws
Bob de Jong kijkt terug op succesvol rallyseizoen
Bob de Jong kijkt terug op succesvol rallyseizoen

Nadat rallyrijder Bob de Jong en zijn Belgische navigator Bjorn Degandt al vroegtijdig de Open Nederlandse Rally titel veilig stelden is het tijd om terug te blikken en plannen te smeden voor het komende rallyseizoen.

Jim v/d Heuvel wint 1e Achterhoek Berkelland Rally
Jim v/d Heuvel wint in de achterhoek

De 1e Achterhoek Berkelland Rally is een prooi geworden voor de uit Terschuur (GLD) afkomstige Jim van den Heuvel.

Van Loon uit de proef met schade aan vering
Van Loon uit de proef met schade aan vering

Erik van Loon en Sébastien Delaunay zijn opnieuw bezig aan een goede etappe totdat de vering van de Toyota Hilux afbreekt, waarschijnlijk nevenschade door de crash van gisteren.

Dubbelrol voor Rallysport Utrecht
Dubbelrol voor Rallysport Utrecht

Rallysport Utrecht is gevraagd om één auto als X-auto in te zetten en uiteraard heeft het team daar mee ingestemd.

1e Achterhoek Berkelland Rally belooft spektakel te worden
1e Achterhoek Berkelland Rally belooft spektakel te worden

Op 5 oktober aanstaande zal de eerste uitgave van de Achterhoek Berkelland Rally verreden worden.

Van Loon wil zoveel mogelijk kilometers maken
Van Loon wil zoveel mogelijk kilometers maken

Van 3 tot en met 9 oktober staat de Rallye du Maroc op de kalender.

Sterk Belgisch debuut van Munster met Skoda R5
Sterk Belgisch debuut van Munster

Grégoire Munster en Louis Louka zijn met hun Pirelli Skoda Fabia R5 bij hun Belgisch debuut op een knappe 6e plaats geëindigd.

Kerkhove verstevigt de leiding in Historic
Top 10 en zege in GT voor Snijers en Thierie
Fernémont domineert East Belgian Rally
Riwald met hybride truck naar Dakar 2020
Bob de Jong viert Nederlandse titel in Eurol Hellendoorn Rally
van Deijne kijkt positief terug
Leemans toch tevreden ondanks uitval
Comeback Ten Brinke krijgt glans met p2
1 / 14

Van Ballegooijen wil opnieuw vlammen

Op 24 en 25 mei, zal de 55e editie van de ELE Rally worden verreden. Daar liggen 186 wedstrijdkilometers te wachten op de deelnemers. Onder hen ook Antoine van Ballegooijen, die daar samen met zijn navigator Johan Findhammer, de Mitsubishi Lancer Evo X van het Rookie Rally Team Brabant de sporen zal gaan geven.

De twee voorgaande wedstrijden waarin de mannen acte de présence gaven, gaven niet het resultaat waarop men had gehoopt. In deze ELE Rally hoopt het team echter het tij te kunnen keren. “Deze wedstrijd is onze thuiswedstrijd,” vertelt Antoine. “Hier hopen we wel te kunnen laten zien waartoe we in staat zijn. Hoewel de klassementsproeven ieder jaar enigszins worden gewijzigd kennen we een flink deel van de proeven al uit voorgaande jaren. Hopelijk werkt dat in ons voordeel, hoewel we niet de enige streekrijders zijn.”

De afgelopen twee jaren moest het team helaas forfait geven. In de twee jaren daarvoor wisten Antoine en Johan in hun klasse de winst naar zich toe te trekken. “Hopelijk kunnen we dat dit jaar weer doen, de competitie is echter niet mals. Er zijn een aantal deelnemers in eenzelfde auto als de onze die ook flink gas kunnen geven.” Het team mag van de organisatie startnummer 12 op de auto plakken. “We starten daarmee direct achter de auto’s uit de R5 categorie, de koningsklasse in de Nederlandse rallysport. Desondanks denken we dat een plaats in de top-10 van het algemeen klassement mogelijk is.”

De afgelopen jaren reed het team in de veel geprezen zwart/gouden livery met rode en groene accenten. Die livery is inmiddels van de auto gehaald laat Antoine weten. “De auto is in de werkplaats weer helemaal nagekeken en staat er weer in tiptop conditie bij. Tegelijkertijd is de auto helemaal kaal gemaakt zodat de komende dagen de nieuwe kleuren geplakt kunnen worden.”

Op het serviceterrein, dat gesitueerd is op het terrein van transbedrijf De Rooy in Son, zal het Rookie Rally Team Brabant niet alleen plaats bieden aan de eigen Mitsubishi. Ook het team van Stevens Rallysport, het Garantfloors Rallyteam en de Opel Corsa van Niels van de Warrenburg, die als X-auto diverse sponsoren en VIP’s kennis met de rallysport zal laten maken, vinden hier hun onderdak.

De komende editie van de ELE Rally telt 17 klassementsproeven. De eerste deelnemer zal om 19:00u over het startpodium in het centrum van Son rijden en om 19:36u van start gaan op de eerste klassementsproef. Die avond zullen er daarna nog vijf volgen. De wedstrijd wordt op zaterdagmiddag om 13:04u vervolgd op de zevende klassementsproef. De eerste deelnemer wordt dan om 22:07u op het finishpodium terugverwacht.

RSS News Feed