Nieuws

Nieuws
Geslaagde 11de editie Morocco Desert Challege
Geslaagde 11de editie MDC

De laatste etappe van de Morocco Desert Challenge is traditioneel korter, maar dat betekent nog niet dat ze te onderschatten is, of dat de leiders in de tussenstand te snel victorie moeten kraaien.

Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”
Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”

“We hebben gedaan wat we konden, maar er is geen onderdeel te vinden voor onze bak, dus het is nu echt over!”

Zware crash Van Loon in Marokko
Zware crash Van Loon in Marokko

Met nog een kleine dertig kilometer te gaan in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge, crashen Erik van Loon en Wouter Rosegaar in de Toyota Hilux.

Rainbow hobbelt rustig richting de top 10
Rainbow hobbelt rustig richting de top 10

De elfde plaats in de etappe en twaalfde algemeen: Gerrit Zuurmond deed goede zaken in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge.

Van Genugten pakt klinkende zege in 4de etappe MDC
Van Genugten pakt klinkende zege

Er waren een paar dagen voor nodig, maar precies op het goede moment zijn Ton van Genugten en de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging vriendjes geworden.

Outland Rallyteam zet zoektocht voort
Outland Rallyteam zet zoektocht voort

Het rijden van de etappes is een uitdaging, maar het zoeken naar de juiste onderdelen om de Bowler te repareren lijkt een nog grotere te worden.

Van Loon behoudt leiding in Morocco Desert Challenge
Van Loon behoudt leiding in Marokko

Het openen van de proef is een van de moeilijkste facetten in Cross Country. Dat hebben Erik van Loon en navigator Wouter Rosegaar vandaag ook ondervonden.

Technisch probleem zorgt voor uitval
Pech voor van Ballegooijen in Visual Art
Opnieuw podiumfinish voor van Deijne
Rally Results app geupdate
Bob de Jong wint Visual Art Rally
MDC drukke dag voor navigator Riezebos
Kris Princen heer en meester in Tielt
Van Loon de snelste in tricky openingsproef
1 / 14

Tegenslag voor BMA en Eric Camilli

BMA bracht vorig weekend een VW Polo R5 aan de start van de rally van Corsica. De Fransman Eric Camilli, ex-fabrieksrijder van M-Sport en huidig testrijder bij VW Motorsport, domineerde de wedstrijd tot het noodlot toesloeg en de wagen om een nog onbekende reden volledig uitbrandde. Een uppercut voor Camilli en BMA die een haast zekere zege in WRC2 letterlijk in rook zagen opgaan. Zowel het nationale als internationale programma van BMA komt niet in het gedrang.

De voorbije weken vonden BMA en Eric Camilli elkaar. Na enkele meetings werd besloten om deel te nemen aan de rally van Corsica. Een win-win situatie waarbij de Fransman kon deelnemen aan zijn thuiswedstrijd en BMA zich op mondiaal vlak kon tonen.

Vanaf de eerste meter tijdens de shakedown toonden BMA en Camilli hun snelheid. Camilli won rit na rit en reed autoritair aan de leiding tot een lekke band in de 47.18 km lange rit van Castagniccia daar abrupt een einde aan maakte. Camilli wisselde het wiel in een sterke tijd van 1 min 37 sec en ging opnieuw op weg. Bij de tweede doortocht op Castagnicca reed hij virtueel opnieuw aan de leiding tot hij plotseling een vreemde geur in de cockpit waarnam. Toen corijder François-Xavier Buresi plotseling in zijn spiegel een vlam zag werd de wagen aan de kant gezet met het gekende gevolg.

“We staan écht voor een raadsel” zucht Bernard Munster van BMA. “Vanaf de eerste meter verliep alles naar wens. De VW Polo R5 was niet alleen competitief, hij was ook een toonbeeld van betrouwbaarheid. Zelfs die lekke band haalde Eric niet uit zijn concentratie. Hij bleef rustig, vastberaden in de wetenschap dat hij de opgelopen achterstand wel zou kunnen goedmaken. Tot die duivelse twaalfde rit. Iedereen staat voor een raadsel. Analyse zal moeten duidelijk maken wat de oorzaak was. Ter plaatse werd alles in het werk gesteld om de wagen proberen te blussen maar alle inspanningen ten spijt, het kon niet baten. Vanaf het eerste moment hadden wij een klik met Eric met wie we deze week fantastisch hebben kunnen samenwerken. Ik vind het doodjammer voor hem.” 

Eric Camilli is de officiële testrijder van VW Motorsport. De Fransman stond mee aan de wieg van de VW Polo R5 die hij samen met Petter Solberg liet debuteren in de rally van Catalonië vorig jaar. “Wat gisteren gebeurd is kan ik niet anders omschrijven dan het noodlot dat heeft toegeslagen” zegt Eric Camilli. “Het begon met een vreemde geur in de wagen waarna het allemaal bijzonder snel ging. Toen ik de wagen aan de kant zette vatte die luttele seconden later vuur. Het is bijzonder jammer want tot dat moment waren we bezig aan een zeer sterke wedstrijd. De samenwerking met BMA begon eerder toevallig. Het team heeft veel inspanningen gedaan om mij aan de start van deze wedstrijd te brengen. Vanaf het eerste moment zaten Bernard Munster en ik op dezelfde golflengte. Het team heeft tijdens de testsessie fantastisch werk geleverd waardoor ik vanaf de shakedown meteen competitief was. Tijdens de wedstrijd volgden de snelste tijden elkaar op. Als testrijder ben ik zeer goed geplaatst om te vergelijken. De wagen die BMA mij afleverde was identiek aan de officiële wagen die ik ontwikkeld heb. Het team had ook niets aan het toeval overgelaten, kwam goed voorbereid aan de start en handelde ten allen tijden zeer professioneel. Jammer wat er gebeurd is gisteren maar ik wil het positieve onthouden.” Behalve het internationale programma is er ook het nationale programma van BMA met over twee weken de TAC Rally in het BRC. “Zowel ons nationaal als ons internationaal programma komt door dit spijtig voorval niet in het gedrang” besluit Bernard Munster.

Tekst en foto's: De Broodplank
RSS News Feed