Nieuws

Nieuws
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland

Het Jobfixers Belgian Rally Championship geniet van een zomerbreak tot het eerste weekend van september, maar het Jobfixers Rally Team komt al eerder opnieuw in actie.

van Deijne kan in Sulingen klimmen in kampioenschap
van Deijne kan in Sulingen klimmen

Nadat rijder Kevin van Deijne en zijn navigator Hein Verschuuren forfait moesten geven voor de GTC Rally, staat het team van Deijne Autosport weer topfit aan de start van de ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue”

Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland
Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland

Ott Tänak wint voor de 2e keer op rij de WRC Rally van Finland

Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland
Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland

Na een geslaagde eerste seizoenshelft staat na een kort zomerreces voor Bob de Jong en Bjorn Degandt de Rallye Sulingen op het programma. 

Rallycross uitdaging voor Tom Coronel
Rallycross uitdaging voor Tom Coronel

“Ik ben al drie decennia actief in de autosport, dus ik dacht niet dat er voor mij nog veel nieuwe dingen om te ontdekken zouden zijn, maar dit is een nieuwe uitdaging waar ik erg naar uitkijk!” 

Keurig resultaat De Garage Rallyteam tijdens GTC Rally
Keurig resultaat De Garage Rallyteam

Tijdens de GTC Rally, welke werd verreden op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli, wist het De Garage Rallyteam uit de problemen te blijven en de finish te behalen. 

Leemans hoopt pech achter zich te laten tijdens GTC Rally
Leemans hoopt pech achter zich te laten

Komend weekend wordt de GTC Rally verreden. Opnieuw zal Breda International Airport dit evenement huisvesten.

Bob de Jong met Hyundai i20 R5 favoriet in GTC Rally
Mammoet wil vertrouwen opbouwen
Cracco toont zijn progressie in Ieper
lekke banden voor van Loon tijdens 1e etappe
Verschueren houdt goed gevoel over aan Ieper
GTC Rally onzeker voor van Deijne
ten Brinke wacht serieuze uitdaging
van Deijne naar zwaarbevochten podium
1 / 14

Bob de Jong van start in ELE Rally

Op en top gemotiveerd na zijn recente zege in de Visual Art Rally zal Bob de Jong vrijdag 24 en zaterdag 25 mei met zijn Hyundai i20 R5 deelnemen aan de 55e ELE Rally in de omgeving van Son en Eindhoven.

Na zijn tweede plaats in de Zuiderzeerally in maart bezet Bob de Jong de eerste plaats in het Open Nederlands Rallykampioenschap (ONRK). Hoewel de Visual Art Rally niet meetelde voor dat kampioenschap zag Bob de Jong de rally in en rond Barneveld vooral als een competitieve test voor het vervolg van de titelstrijd in de ELE Rally. Maar de eerste zege van Hyundai in Nederland werd de kers op de taart van zijn deelname aan de Visual Art Rally! Zijn snelle Hyundai i20 in R5 uitvoering wordt tijdens de ELE Rally gesierd met de naam van Hyundai-dealer Auto Smolders, waarmee deze enthousiaste dealer met vestigingen in Eindhoven, Tilburg en Westerhoven het sportieve imago van Hyundai onderstreept.

Voor tweevoudig ELE Rally winnaar Bob de Jong (2013 en 2014) kent de rally in en rond Eindhoven weinig geheimen, maar met de vernieuwingen dit jaar zullen er ook voor hem verrassende elementen in zitten die de strijd om de eindzege extra glans kunnen geven. “De ELE Rally is al jarenlang een van mijn favorieten; de rally is altijd perfect georganiseerd en de klassementsproeven zijn een mooie mix van snelle, bochtige asfaltwegen en prachtige, landelijke zandpaden,” aldus Bob de Jong. Met meer dan 100 deelnemers belooft de ELE Rally in het laatste weekend van mei volop spektakel te bieden. En met niet minder dan 11 R5’s aan de start zal er volop strijd worden geleverd om de eindzege. Met het trotse startnummer 1 mag Bob de Jong met zijn Hyundai i20 R5 tot de favorieten worden gerekend: “Met die druk kan Bob zeker omgaan,” weet navigator Bjorn Degandt. “Hij zit dit jaar zeer ontspannen, maar gefocust te rijden en heeft in Barneveld laten zien dat hij niemand hoeft te duchten.” In de Zuiderzeerally leverde Bob de Jong mooie strijd met Hans Weijs jr. en in Barneveld leidde Bob de Jong van start tot finish soeverein de Visual Art Rally, met als beloning de eerste zege met Hyundai.

Bob de Jong kijkt uit naar de ELE Rally: “We zullen felle strijd moeten leveren met een aantal snelle R5 concurrenten, waarbij wij met name kijken naar Kevin van Deijne met het oog op de titelstrijd. ” Over de samenwerking met Hyundai Auto Smolders (Eindhoven, Tilburg en Westerhoven) is Bob de Jong zeer te spreken: “De vestiging van Auto Smolders in Eindhoven bevindt zich op een steenworp afstand van het servicepark in Son, dus dat vormt een mooie connectie. Wij zijn verheugd met de steun van deze enthousiaste Hyundai-dealer.” De Hyundai i20 R5 van Bob de Jong staat in de week voorafgaand aan de ELE Rally bij Auto Smolders in de showroom in Eindhoven.

De 55e ELE Rally start op vrijdag 24 mei om 19:00 uur en de finish is voorzien op zaterdag 25 mei om 22:07 uur; er worden 16 klassementsproeven verreden, Het start- en finishpodium bevindt zich op een nieuwe locatie: in het centrum van Son en het servicepark is in diezelfde plaats op het industrieterrein bij Transportbedrijf De Rooy. De rally heeft een totale lengte van 506 km, waarvan 183 km op snelheid over de 16 klassementsproeven.

RSS News Feed