Nieuws

Nieuws
Geslaagde 11de editie Morocco Desert Challege
Geslaagde 11de editie MDC

De laatste etappe van de Morocco Desert Challenge is traditioneel korter, maar dat betekent nog niet dat ze te onderschatten is, of dat de leiders in de tussenstand te snel victorie moeten kraaien.

Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”
Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”

“We hebben gedaan wat we konden, maar er is geen onderdeel te vinden voor onze bak, dus het is nu echt over!”

Zware crash Van Loon in Marokko
Zware crash Van Loon in Marokko

Met nog een kleine dertig kilometer te gaan in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge, crashen Erik van Loon en Wouter Rosegaar in de Toyota Hilux.

Rainbow hobbelt rustig richting de top 10
Rainbow hobbelt rustig richting de top 10

De elfde plaats in de etappe en twaalfde algemeen: Gerrit Zuurmond deed goede zaken in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge.

Van Genugten pakt klinkende zege in 4de etappe MDC
Van Genugten pakt klinkende zege

Er waren een paar dagen voor nodig, maar precies op het goede moment zijn Ton van Genugten en de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging vriendjes geworden.

Outland Rallyteam zet zoektocht voort
Outland Rallyteam zet zoektocht voort

Het rijden van de etappes is een uitdaging, maar het zoeken naar de juiste onderdelen om de Bowler te repareren lijkt een nog grotere te worden.

Van Loon behoudt leiding in Morocco Desert Challenge
Van Loon behoudt leiding in Marokko

Het openen van de proef is een van de moeilijkste facetten in Cross Country. Dat hebben Erik van Loon en navigator Wouter Rosegaar vandaag ook ondervonden.

Technisch probleem zorgt voor uitval
Pech voor van Ballegooijen in Visual Art
Opnieuw podiumfinish voor van Deijne
Rally Results app geupdate
Bob de Jong wint Visual Art Rally
MDC drukke dag voor navigator Riezebos
Kris Princen heer en meester in Tielt
Van Loon de snelste in tricky openingsproef
1 / 14

Geen droomdebuut voor Roald Leemans

Afgelopen weekend werd op de wegen rondom Emmeloord de Zuiderzeerally verreden. Ruim 80 equipes hadden zich voor deze wedstrijd ingeschreven en stonden op vrijdagavond klaar om van start te gaan. Onder hen ook het Rally Team Leemans met rijder Roald Leemans en zijn nieuwe navigator Harm van Koppen. Zij debuteerden met de Citroën DS3 R5 EVO3.

“Het klikte al snel met Harm,” kijkt Roald Leemans terug. “We hadden beide een ander systeem van pace notes maar hebben samen een goed systeem gevonden. Daar mankeerde helemaal niets aan.”

Toch kijkt Roald niet tevreden terug op deze wedstrijd. “We zijn voorzichtig begonnen en hadden de auto niet op vol vermogen staan. Rustig aan beginnen en eerst maar eens wennen was het plan.” Op de eerste klassementsproef, een rondkoers in Marknesse, ging het allemaal nog goed. “Na de start zaten we vlak achter Henk Vossen en hij liet ons passeren. We konden daarna goed doorrijden.”

Op de verbindingsroute naar de tweede klassementsproef hoorde de equipe een paar geluiden die ze normaliter niet zouden moeten horen. Daarop is direct contact gezocht met de service en werd gedacht aan problemen met de versnellingsbak. “We zouden voorzichtig de tweede klassementsproef af gaan werken,” vertelt Roald. “Met de nodige reserve begonnen we aan de proef toen ineens de achterkant ons voorbij kwam. Daardoor schoten we van de weg en kwamen op onze zijkant te liggen. De wedstrijd was daarmee over voor ons.”

Later in de werkplaats zou blijken dat er iets in de aandrijflijn was afgebroken. De cardanas sloeg daardoor vast met als resultaat dat de achterwielen blokkeerden. “Behoorlijk frustrerend,” zegt Roald. “We hadden graag de potentie van deze auto en onszelf willen laten zien. De auto ging in het begin gewoon erg goed en heeft nog veel meer potentie.”

De komende weken wordt de auto weer geprepareerd voor de volgende wedstijd. “Er is veel werk te verzetten de komende weken. We moeten de hele aandrijflijn nakijken en waar nodig repareren. Daarnaast moet ook het plaatwerk en de livery weer hersteld worden. “

De volgende wedstrijd van het Nederlands Rally Kampioenschap is de Centraal Nederland Rally rondom Barneveld. “Deze wedstrijd is al over een paar weken. We hopen de auto dan weer in orde te hebben zodat we weer van start kunnen,” besluit Roald.

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed