Nieuws

Nieuws
Bob de Jong kijkt terug op succesvol rallyseizoen
Bob de Jong kijkt terug op succesvol rallyseizoen

Nadat rallyrijder Bob de Jong en zijn Belgische navigator Bjorn Degandt al vroegtijdig de Open Nederlandse Rally titel veilig stelden is het tijd om terug te blikken en plannen te smeden voor het komende rallyseizoen.

Jim v/d Heuvel wint 1e Achterhoek Berkelland Rally
Jim v/d Heuvel wint in de achterhoek

De 1e Achterhoek Berkelland Rally is een prooi geworden voor de uit Terschuur (GLD) afkomstige Jim van den Heuvel.

Van Loon uit de proef met schade aan vering
Van Loon uit de proef met schade aan vering

Erik van Loon en Sébastien Delaunay zijn opnieuw bezig aan een goede etappe totdat de vering van de Toyota Hilux afbreekt, waarschijnlijk nevenschade door de crash van gisteren.

Dubbelrol voor Rallysport Utrecht
Dubbelrol voor Rallysport Utrecht

Rallysport Utrecht is gevraagd om één auto als X-auto in te zetten en uiteraard heeft het team daar mee ingestemd.

1e Achterhoek Berkelland Rally belooft spektakel te worden
1e Achterhoek Berkelland Rally belooft spektakel te worden

Op 5 oktober aanstaande zal de eerste uitgave van de Achterhoek Berkelland Rally verreden worden.

Van Loon wil zoveel mogelijk kilometers maken
Van Loon wil zoveel mogelijk kilometers maken

Van 3 tot en met 9 oktober staat de Rallye du Maroc op de kalender.

Sterk Belgisch debuut van Munster met Skoda R5
Sterk Belgisch debuut van Munster

Grégoire Munster en Louis Louka zijn met hun Pirelli Skoda Fabia R5 bij hun Belgisch debuut op een knappe 6e plaats geëindigd.

Kerkhove verstevigt de leiding in Historic
Fernémont domineert East Belgian Rally
Riwald met hybride truck naar Dakar 2020
Bob de Jong viert Nederlandse titel in Eurol Hellendoorn Rally
van Deijne kijkt positief terug
Leemans toch tevreden ondanks uitval
Comeback Ten Brinke krijgt glans met p2
Jasper v/d Heuvel wint in Hellendoorn
1 / 14

Top 10 en zege in GT voor Snijers en Thierie

Patrick Snijers en Davy Thierie zijn met hun MAES-Containers Porsche GT3 997 by BMA in de East Belgian Rally op de negende plaats geëindigd en waren de beste in de GT klasse. Daarmee maakte het Limburgse duo hun vooropgestelde ambities waar. Ook de ‘plezierfactor’ was opnieuw aanwezig. Snijers genoot in zijn vertrouwde Porsche en trakteerde het publiek op het verraderlijke parcours op enkele mooie passages.

Zaterdagochtend viel de regen met bakken uit de lucht. Niet meteen een ideale combinatie voor een krachtige tweewiel aangedreven Porsche. “Vooraf had ik toch wel op regen gehoopt” zegt Patrick Snijers. “Alleen regende het harder dan ik had verwacht waardoor onze bandenkeuze iets te optimistisch was en we in de aanvangsfase wat terrein verloren. Gelukkig konden we om de twee ritten ons schoeisel aanpassen. We beschikten over één type banden dat we naar gelang de omstandigheden konden opsnijden. Iets over half wedstrijd zijn we de top 10 ingeslopen en namen we de leiding in de GT klasse. Een negende plaats en de zege bij de GT’s is in dit deelnemersveld een uitstekend resultaat. Vanaf de eerste meters werd er bijzonder hard gereden, dat zegt veel over het niveau van dit BK. We zijn de dag goed doorgekomen, kenden geen technische problemen en hebben geen fouten gemaakt. Ik heb genoten in mijn o zo vertrouwde Porsche. Makkelijk was het niet was de omstandigheden veranderden constant. Van een heel nat tot een opdrogend en droog parcours met toch nog plaatselijk een vettige modderplek. Tijdens de allerlaatste rit was het écht verraderlijk. Plaatselijk kwam het water gewoon door het wegdek omhoog. Dat zorgde voor spekgladde omstandigheden.”
 
“Zaterdagochtend lag de sleutel bij het maken van de juiste bandenkeuze” aldus Davy Thierie. “Zoals Patrick zegt was het even zoeken. Dat is lastig maar wel boeiend. Gaandeweg zijn we ook met de afstelling gaan spelen. Hier zie je dan toch de enorme ervaring van Patrick met de Porsche 997. Niemand heeft meer expertise als Patrick met die wagen. De tijden volgden en beetje bij beetje begonnen we druk te zetten op Delhez die uiteindelijk ook in de fout ging. Na 8 klassementsritten namen wij over en wonnen de GT klasse. Net als Patrick heb ook ik me vandaag bijzonder goed geamuseerd in de Porsche. De wagen was top, BMA heeft prima werk geleverd en ik denk dat de toeschouwers ook hebben genoten wanneer we breed door de bocht kwamen. De negende plaats algemeen is een goed resultaat in een prachtige maar o zo moeilijke rally, zeker in de steeds wisselende weersomstandigheden.”

Tekst: De Broodplank
Foto's: PR BRC
RSS News Feed