Nieuws

Nieuws
Zware crash Van Loon in Marokko
Zware crash Van Loon in Marokko

Met nog een kleine dertig kilometer te gaan in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge, crashen Erik van Loon en Wouter Rosegaar in de Toyota Hilux.

Rainbow hobbelt rustig richting de top 10
Rainbow hobbelt rustig richting de top 10

De elfde plaats in de etappe en twaalfde algemeen: Gerrit Zuurmond deed goede zaken in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge.

Van Genugten pakt klinkende zege in 4de etappe MDC
Van Genugten pakt klinkende zege

Er waren een paar dagen voor nodig, maar precies op het goede moment zijn Ton van Genugten en de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging vriendjes geworden.

Outland Rallyteam zet zoektocht voort
Outland Rallyteam zet zoektocht voort

Het rijden van de etappes is een uitdaging, maar het zoeken naar de juiste onderdelen om de Bowler te repareren lijkt een nog grotere te worden.

Van Loon behoudt leiding in Morocco Desert Challenge
Van Loon behoudt leiding in Marokko

Het openen van de proef is een van de moeilijkste facetten in Cross Country. Dat hebben Erik van Loon en navigator Wouter Rosegaar vandaag ook ondervonden.

Technisch probleem zorgt voor uitval Leemans
Technisch probleem zorgt voor uitval

Ook deze keer was het technische malheur die het team moest doen besluiten voortijdig de handdoek in de ring te werpen.

Pech voor van Ballegooijen in Visual Art Rally
Pech voor van Ballegooijen in Visual Art

Het bleek van begin af aan al geen gemakkelijke wedstrijd te gaan worden. Dit lag niet alleen aan de klassementsproeven en de winterse weersomstandigheden, maar ook aan de auto die kuren vertoonde.

Opnieuw podiumfinish voor van Deijne
Rally Results app geupdate
Bob de Jong wint Visual Art Rally
MDC drukke dag voor navigator Riezebos
Kris Princen heer en meester in Tielt
Van Loon de snelste in tricky openingsproef
6de plaats voor Snijers in TAC Rally
Kapotte band voor Ton van Genugten
1 / 14

Bernhard ten Brinke moet definitief opgeven

Drie dagen voor de finish zijn Bernhard ten Brinke en Xavier Panseri uitgevallen in de zwaarste rally ter wereld. In het laatste deel van achtste etappe werd de Toyota fabrieksequipe getroffen door mechanische pech. “Dit is echt ontzettend balen. Twintig kilometer voor de finish was het over en uit.”

Duinen stonden opnieuw centraal tijdens de special stage van San Juan de Marcona naar Pisco. Bernhard ten Brinke en zijn Franse navigator begonnen voortvarend aan de proef over 230 kilometer. “Het eerste gedeelte verliep vlot en goed. Totdat een aandrijfas brak. Dat kostte 25 minuten om het te vernieuwen.” 
 
In het tweede deel van de special stage maakte Bernhard ten Brinke zelfs tijd goed en leek daarmee onderweg naar opnieuw een top 10 finish in het dagklassement. Tot 20 kilometer voor de finish het drama voltrok. Op een flauwe duin sloeg de motor plotseling af.
 
Na constant contact met het team van Toyota Gazoo Racing en enkele uren wachten in de duinen werd de auto afgesleept naar het bivak. Daar onderzochten de monteurs de auto en velden het definitieve oordeel: doorrijden of repareren is niet mogelijk.  
 
“We liggen eruit. Wat een pech. Ineens houdt het verhaal op. Autosport blijft een mechanische sport, dat blijkt maar weer eens”, aldus een teleurgestelde Bernhard ten Brinke.
 
“Ik baal voor Xavier, voor mezelf en zeker ook voor het team. Ik had Toyota Gazoo Racing zo graag een top 10 resultaat in het eindklassement geschonken als tweede Toyota-equipe. Glyn Hall en zijn team hebben een geweldige job geleverd. Ze hadden het zo verdiend.”
 
Bernhard ten Brinke wil ook zijn persoonlijke sponsors, familie en fans bedanken. “Jullie vertrouwen in mij en de steun die ik heb mogen ontvangen hebben me ontzettend geholpen. Het spijt me dat we onze missie dit keer niet kunnen afmaken. Maar ik beloof jullie: in 2020 keer ik terug, want mijn Dakar droom leeft nog steeds.”

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed