Nieuws

Nieuws
WRC Australië gecanceld vanwege hevige bosbranden
WRC Australië gecanceld

De organisator en de lokale gemeenschap hebben in goed overleg met de FIA en de hulpdiensten besloten dat het voor ieders veiligheid de enige optie is om het evenement te cancelen. 

WRC en BRC Kalender voor 2020 bekend
WRC en BRC Kalender voor 2020 bekend

Rallyfacts heeft de rally kalenders van de BRC en de WRC gepubliceerd

Spa Rally 2020 bevestigd op 14 & 15 maart
Spa Rally 2020 bevestigd op 14 & 15 maart

Het Belgian Rally Championship 2019 werd net afgesloten in Huy en DG Sport werkt al volop aan de 2020 evenementen, te beginnen met de Spa Rally.

Verschueren: "De Polo R5 vergt een andere rijstijl"
"De Polo R5 vergt een andere rijstijl"

Vincent Verschueren en Stéphane Prévot reden in de Condroz Rally, de slotwedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship, voor de eerste keer met een Volkswagen Polo GTI R5.

Lefebvre wint opnieuw de Condroz Rally
Lefebvre wint opnieuw de Condroz Rally

De 46ste editie van de Condroz Rally, de negende en laatste manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship, werd gedomineerd door de Franse belofte Stéphane Lefebvre.

quattro aandrijving zorgt voor winst Coen Donkers
quattro aandrijving zorgt voor winst

Coen Donkers werd na 2 zware dagen de winnaar in zijn klasse en even leek het of we weer terug waren in de jaren 80.

Missie geslaagd voor Kevin van Deijne
Missie geslaagd voor Kevin van Deijne

In de Twente Rally, die afgelopen weekend werd verreden, is Kevin van Deijne, samen met zijn navigator Hein Verschuuren, geslaagd in zijn missie om runner-up te worden in het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Melissa Debackere wint in Twente
Bob de Jong kijkt terug op succesvol rallyseizoen
Jim v/d Heuvel wint in de achterhoek
Van Loon uit de proef met schade aan vering
1e Achterhoek Berkelland Rally belooft spektakel te worden
Van Loon wil zoveel mogelijk kilometers maken
Sterk Belgisch debuut van Munster
Kerkhove verstevigt de leiding in Historic
1 / 13

Dubbelrol voor Rallysport Utrecht

Komend weekend, op zaterdag 5 oktober, zal de Achterhoek Berkelland Rally, debuteren in het Nederlandse rallylandschap. Deze wedstrijd zal als Shortrally worden verreden. Rallysport Utrecht is gevraagd om één auto als X-auto in te zetten en uiteraard heeft het team daar mee ingestemd. Daarnaast zal het team haar tweede auto, dankzij de steun van haar nieuwe partner DisplayConnect, inzetten in de wedstrijd.

Martin Menzing zal, kort voordat de eerste deelnemer bezit van de klassementsproeven zal nemen, VIP’s, sponsoren en andere gasten van de organisatie kennis laten maken met de rallysport. In 2018 deed hij hetzelfde in de openingswedstrijd van het Nederlands Rally Kampioenschap, de Zuiderzeerally. Daar reed hij onder andere met de populaire vlogger Enzo Knol over de dijken. In zijn vlog liet Enzo naderhand aan de wereld weten het helemaal super te hebben gevonden. In het Achterhoekse Eibergen wil Martin de daar aanwezige gasten eveneens een superervaring laten beleven in de kleine doch zeer vlotte Opel Adam, een auto uit de Duitse ADAC Opel Rally Cup.

De tweede Opel Adam van het team zal in de wedstrijd gaan deelnemen. Rijder Ernst Kranenburg zal door navigator Peter van Teunenbroek over de zes klassementsproeven worden gepraat. Ruim 80 kilometer lang zal Peter Ernst op tijd moeten informeren over het naderende parcours, opdat Ernst zo snel mogelijk zijn Opel Adam van start naar finish kan brengen. Zo’n 54 equipes hebben zich voor deze wedstrijd ingeschreven en Ernst en Peter hebben van de organisatie het startnummer 26 toebedeeld gekregen.

In de werkplaats is hard gewerkt aan het prepareren van beide auto’s. De auto van Martin werd weer piekfijn in orde gemaakt om de gasten met gepaste egards te kunnen laten plaatsnemen. Echte issues werden aan beide auto’s, na de deelname aan de Duitse ADAC Rallye Stemweder Berg, verder niet gevonden. Wel bleken de remmen aan de auto van Ernst extra aandacht nodig te hebben. Nieuwe remklauwen brachten hier echter uitkomst en ook zijn Opel Adam staat inmiddels helemaal klaar voor de eerste Achterhoek Berkelland Rally.

De rallykalender van het team zag er begin van het jaar anders uit dan in de loop van dit jaar is gebleken. De crash eerder dit jaar deed het team besluiten om die kalender maar te laten voor wat die was. Twee Belgische wedstrijden werden derhalve geschrapt. Daarvoor kwam de Achterhoek Berkelland Rally echter op de agenda. Deze wedstrijd wordt door het team gelijk gebruikt als test voor de zware Rallye du Condroz, welke begin november zal worden verreden. Hier wil het team het seizoen gaan afsluiten.

Het team wil de organisatie en initiatiefnemers van deze wedstrijd alle succes wensen en hoopt dat deze eerste Achterhoek Berkelland Rally een groot succes wordt en een vaste plaats op de Nederlandse rallykalenders gaat krijgen.

RSS News Feed