Nieuws

Nieuws
Geslaagde 11de editie Morocco Desert Challege
Geslaagde 11de editie MDC

De laatste etappe van de Morocco Desert Challenge is traditioneel korter, maar dat betekent nog niet dat ze te onderschatten is, of dat de leiders in de tussenstand te snel victorie moeten kraaien.

Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”
Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”

“We hebben gedaan wat we konden, maar er is geen onderdeel te vinden voor onze bak, dus het is nu echt over!”

Zware crash Van Loon in Marokko
Zware crash Van Loon in Marokko

Met nog een kleine dertig kilometer te gaan in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge, crashen Erik van Loon en Wouter Rosegaar in de Toyota Hilux.

Rainbow hobbelt rustig richting de top 10
Rainbow hobbelt rustig richting de top 10

De elfde plaats in de etappe en twaalfde algemeen: Gerrit Zuurmond deed goede zaken in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge.

Van Genugten pakt klinkende zege in 4de etappe MDC
Van Genugten pakt klinkende zege

Er waren een paar dagen voor nodig, maar precies op het goede moment zijn Ton van Genugten en de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging vriendjes geworden.

Outland Rallyteam zet zoektocht voort
Outland Rallyteam zet zoektocht voort

Het rijden van de etappes is een uitdaging, maar het zoeken naar de juiste onderdelen om de Bowler te repareren lijkt een nog grotere te worden.

Van Loon behoudt leiding in Morocco Desert Challenge
Van Loon behoudt leiding in Marokko

Het openen van de proef is een van de moeilijkste facetten in Cross Country. Dat hebben Erik van Loon en navigator Wouter Rosegaar vandaag ook ondervonden.

Technisch probleem zorgt voor uitval
Pech voor van Ballegooijen in Visual Art
Opnieuw podiumfinish voor van Deijne
Rally Results app geupdate
Bob de Jong wint Visual Art Rally
MDC drukke dag voor navigator Riezebos
Kris Princen heer en meester in Tielt
Van Loon de snelste in tricky openingsproef
1 / 14

Garantfloors kijkt tevreden terug op Visual Art Rally

In één woord tevreden. Dat is zoals Alex Eisenberg en Jurgen van Hooijdonk terugkijken op de Visual Art Rally van vorige week. Reed Jurgen nog in de Zuiderzeerally in de Peugeot 206, dit keer was het Alex Eisenberg die na jaren navigeren het stuur weer eens ter hand wilde nemen. Het Garantfloors Rallyteam neemt met de Peugeot 206 deel aan de 206 Rally Cup, waarin het team uiteindelijk de zevende plaats wist te behalen. Er stonden in totaal zeventien deelnemers aan de cup aan de start

“We zijn zonder hoge verwachtingen de wedstrijd ingegaan,” vertelt Alex. “Het was voor Jurgen de eerste keer dat hij navigeerde en voor mij de eerste keer weer sinds jaren dat ik zelf reed. Dan mag je niet verwachten dat je op het topje van je kunnen de strijd aan kunt gaan.” Het team heeft de wedstrijd voorzichtig opgebouwd. De pace notes, die tijdens de verkenningen zijn opgesteld, zijn met de nodige voorzichtigheid opgesteld. “De meest belangrijke of zelfs cruciale bochten en passages hebben we duidelijk genoteerd en gemarkeerd,” legt Alex uit. “We wilden geen enkel risico lopen om van het parcours te geraken. Het had dus nog echt wel sneller gekund, maar dat moet groeien,” aldus Alex.

Ondanks dat Alex en Jurgen de wedstrijd met de nodige voorzichtigheid benaderden, wisten ze de snelheid gedurende de wedstrijd toch op te voeren. “Op de zevende klassementsproef heeft ons dat zeker geholpen,” zegt Alex. “Er viel op dat moment hagel of sneeuw en dat maakte de weg glad. Er waren al een aantal deelnemers hard afgegaan daar. Op het industrieterrein in Nijkerk hebben we toch wat foutjes gemaakt. Het was daar smal en je probeert een snellere deelnemer die achterop komt toch niet in de weg te rijden. Dat ging soms wat lastig.”

De auto heeft geen klap verkeerd gegeven. Alles liep perfect. Het enige aan de auto dat ons aan de Visual Art Rally doet denken is een kleine schaafplek omdat Alex een chicane heeft geschampt. “De auto ging perfect. Dat geeft vertrouwen waardoor we steeds de snelheid iets op durfden te voeren. We zijn dan ook dik tevreden met het resultaat.”

Het Garantfloors Rallyteam vond op de service onderdak bij het team van Rookie Rally Team Brabant, samen met het team van Stevens Rallysport. “We zijn blij met de steun die we van het Rookie Rally Team Brabant krijgen,” vertelt Alex. “Daar zit enorm veel kennis en ervaring. We proberen daar zoveel mogelijk ons voordeel mee te doen. Daarnaast is het natuurlijk leuk om met goede vrienden, elk op zijn eigen niveau, samen aan dit spelletje mee te doen.”

RSS News Feed