Nieuws

Nieuws
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland

Het Jobfixers Belgian Rally Championship geniet van een zomerbreak tot het eerste weekend van september, maar het Jobfixers Rally Team komt al eerder opnieuw in actie.

van Deijne kan in Sulingen klimmen in kampioenschap
van Deijne kan in Sulingen klimmen

Nadat rijder Kevin van Deijne en zijn navigator Hein Verschuuren forfait moesten geven voor de GTC Rally, staat het team van Deijne Autosport weer topfit aan de start van de ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue”

Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland
Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland

Ott Tänak wint voor de 2e keer op rij de WRC Rally van Finland

Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland
Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland

Na een geslaagde eerste seizoenshelft staat na een kort zomerreces voor Bob de Jong en Bjorn Degandt de Rallye Sulingen op het programma. 

Rallycross uitdaging voor Tom Coronel
Rallycross uitdaging voor Tom Coronel

“Ik ben al drie decennia actief in de autosport, dus ik dacht niet dat er voor mij nog veel nieuwe dingen om te ontdekken zouden zijn, maar dit is een nieuwe uitdaging waar ik erg naar uitkijk!” 

Keurig resultaat De Garage Rallyteam tijdens GTC Rally
Keurig resultaat De Garage Rallyteam

Tijdens de GTC Rally, welke werd verreden op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli, wist het De Garage Rallyteam uit de problemen te blijven en de finish te behalen. 

Leemans hoopt pech achter zich te laten tijdens GTC Rally
Leemans hoopt pech achter zich te laten

Komend weekend wordt de GTC Rally verreden. Opnieuw zal Breda International Airport dit evenement huisvesten.

Bob de Jong met Hyundai i20 R5 favoriet in GTC Rally
Mammoet wil vertrouwen opbouwen
Cracco toont zijn progressie in Ieper
lekke banden voor van Loon tijdens 1e etappe
Verschueren houdt goed gevoel over aan Ieper
GTC Rally onzeker voor van Deijne
ten Brinke wacht serieuze uitdaging
van Deijne naar zwaarbevochten podium
1 / 14

Garantfloors kijkt tevreden terug op Visual Art Rally

In één woord tevreden. Dat is zoals Alex Eisenberg en Jurgen van Hooijdonk terugkijken op de Visual Art Rally van vorige week. Reed Jurgen nog in de Zuiderzeerally in de Peugeot 206, dit keer was het Alex Eisenberg die na jaren navigeren het stuur weer eens ter hand wilde nemen. Het Garantfloors Rallyteam neemt met de Peugeot 206 deel aan de 206 Rally Cup, waarin het team uiteindelijk de zevende plaats wist te behalen. Er stonden in totaal zeventien deelnemers aan de cup aan de start

“We zijn zonder hoge verwachtingen de wedstrijd ingegaan,” vertelt Alex. “Het was voor Jurgen de eerste keer dat hij navigeerde en voor mij de eerste keer weer sinds jaren dat ik zelf reed. Dan mag je niet verwachten dat je op het topje van je kunnen de strijd aan kunt gaan.” Het team heeft de wedstrijd voorzichtig opgebouwd. De pace notes, die tijdens de verkenningen zijn opgesteld, zijn met de nodige voorzichtigheid opgesteld. “De meest belangrijke of zelfs cruciale bochten en passages hebben we duidelijk genoteerd en gemarkeerd,” legt Alex uit. “We wilden geen enkel risico lopen om van het parcours te geraken. Het had dus nog echt wel sneller gekund, maar dat moet groeien,” aldus Alex.

Ondanks dat Alex en Jurgen de wedstrijd met de nodige voorzichtigheid benaderden, wisten ze de snelheid gedurende de wedstrijd toch op te voeren. “Op de zevende klassementsproef heeft ons dat zeker geholpen,” zegt Alex. “Er viel op dat moment hagel of sneeuw en dat maakte de weg glad. Er waren al een aantal deelnemers hard afgegaan daar. Op het industrieterrein in Nijkerk hebben we toch wat foutjes gemaakt. Het was daar smal en je probeert een snellere deelnemer die achterop komt toch niet in de weg te rijden. Dat ging soms wat lastig.”

De auto heeft geen klap verkeerd gegeven. Alles liep perfect. Het enige aan de auto dat ons aan de Visual Art Rally doet denken is een kleine schaafplek omdat Alex een chicane heeft geschampt. “De auto ging perfect. Dat geeft vertrouwen waardoor we steeds de snelheid iets op durfden te voeren. We zijn dan ook dik tevreden met het resultaat.”

Het Garantfloors Rallyteam vond op de service onderdak bij het team van Rookie Rally Team Brabant, samen met het team van Stevens Rallysport. “We zijn blij met de steun die we van het Rookie Rally Team Brabant krijgen,” vertelt Alex. “Daar zit enorm veel kennis en ervaring. We proberen daar zoveel mogelijk ons voordeel mee te doen. Daarnaast is het natuurlijk leuk om met goede vrienden, elk op zijn eigen niveau, samen aan dit spelletje mee te doen.”

RSS News Feed