Nieuws

Nieuws
Geslaagde 11de editie Morocco Desert Challege
Geslaagde 11de editie MDC

De laatste etappe van de Morocco Desert Challenge is traditioneel korter, maar dat betekent nog niet dat ze te onderschatten is, of dat de leiders in de tussenstand te snel victorie moeten kraaien.

Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”
Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”

“We hebben gedaan wat we konden, maar er is geen onderdeel te vinden voor onze bak, dus het is nu echt over!”

Zware crash Van Loon in Marokko
Zware crash Van Loon in Marokko

Met nog een kleine dertig kilometer te gaan in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge, crashen Erik van Loon en Wouter Rosegaar in de Toyota Hilux.

Rainbow hobbelt rustig richting de top 10
Rainbow hobbelt rustig richting de top 10

De elfde plaats in de etappe en twaalfde algemeen: Gerrit Zuurmond deed goede zaken in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge.

Van Genugten pakt klinkende zege in 4de etappe MDC
Van Genugten pakt klinkende zege

Er waren een paar dagen voor nodig, maar precies op het goede moment zijn Ton van Genugten en de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging vriendjes geworden.

Outland Rallyteam zet zoektocht voort
Outland Rallyteam zet zoektocht voort

Het rijden van de etappes is een uitdaging, maar het zoeken naar de juiste onderdelen om de Bowler te repareren lijkt een nog grotere te worden.

Van Loon behoudt leiding in Morocco Desert Challenge
Van Loon behoudt leiding in Marokko

Het openen van de proef is een van de moeilijkste facetten in Cross Country. Dat hebben Erik van Loon en navigator Wouter Rosegaar vandaag ook ondervonden.

Technisch probleem zorgt voor uitval
Pech voor van Ballegooijen in Visual Art
Opnieuw podiumfinish voor van Deijne
Rally Results app geupdate
Bob de Jong wint Visual Art Rally
MDC drukke dag voor navigator Riezebos
Kris Princen heer en meester in Tielt
Van Loon de snelste in tricky openingsproef
1 / 14

van Deijne op zoek naar winst in Zuiderzeerally

Komend weekend, 15 en 16 maart, zal op de wegen rondom Emmeloord wederom de Zuiderzeerally worden verreden. Historisch gezien was deze wedstrijd een tweedaags evenement maar de afgelopen jaren werd dit evenement op één dag afgewerkt. De komende editie kent echter weer twee dagen waarin de deelnemers met elkaar de strijd aangaan. Ook Kevin van Deijne en zijn vaste navigator Hein Verschuuren staan opnieuw aan de start van de wedstrijd die door velen gezien wordt als dé start van het nieuwe rallyseizoen.

Op de startlijst staan diverse deelnemers uit het binnen- en buitenland die een auto uit de R5 categorie meebrengen. “We zullen echt moeten strijden voor een goede klassering, we krijgen het niet in onze schoot geworpen. We hebben een groot vertrouwen in de Skoda Fabia R5 en we denken inmiddels een goede setup te hebben gevonden,” laat Kevin weten.

Het team nam deel aan de Circuit Short Rally op het circuit van Zandvoort. Daar wisten Kevin en Hein de overwinning in de wacht te slepen. Toch was men nog niet helemaal tevreden over de setup en hield daarom de afgelopen periode nog een testdag. “Daar hebben we uiteindelijk een werkbare setup gevonden,” zegt Kevin. “We denken met die setup goed voor de dag te kunnen komen op de proeven rondom Emmeloord.”

We hebben intern besloten dit seizoen te gaan strijden voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap en de FIA Benelux Rally Trophy. Naast een aantal Nederlandse wedstrijden staan ook een aantal wedstrijden in België en Duitsland op deze kalenders. “De Zuiderzeerally telt mee voor beide kampioenschappen. De competitie is erg hoog, dus we zullen vol aan de bak moeten,” zegt Kevin. “Gelukkig hebben we ons goed en zorgvuldig voorbereidt. Zowel de auto als wij verkeren in een topconditie en zijn klaar voor het seizoen.”

In 2016 en 2017 hebben Kevin en Hein hier niet gereden, terwijl het optreden in 2018 van zeer korte duur was. “We zullen dus tijdens het verkennen het parcours goed in de pace notes moeten verwerken. De dijkproeven zijn listiger dan ze zich laten aanzien, maar zullen deze toch vol moeten nemen,” aldus Kevin.

 

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed