Nieuws

Sainz wint etappe 3 en pakt de leiding

Carlos Sainz heeft goede zaken gedaan op de 3de etappe van Dakar 2020. De Spanjaard reed de Mini buggy naar de overwinning in een opnieuw zware etappe. Sainz was vrijwel de gehele etappe in gevecht met Nasser Al-Attiyah in de Toyota en Stephane Peterhansel in de 2de Mini buggy, maar de Spanjaard trok uiteindelijk aan het langste einde en won etappe 3. Al-Attiyah kwam als 2de over de finish maar kreeg een tijdstraf en viel terug naar een 5de plaats. Peterhansel verloor in het laatste gedeelte van de etappe veel tijd en finishte als 7de

Sainz pakte vandaag zijn 33ste Dakarzege en nam meteen de leiding in het klassement over. Na drie dagen hebben we al drie verschillende etappe winnaars gehad en is er nog niemand geweest die op een van die dagen geen problemen heeft gekend. Orlando Terranova won gisteren de 2de etappe, maar verloor vandaag weer veel tijd. Nasser Al-Attiyah staat 2de in het klassement op net geen 8 minuten van Sainz.

De 2de plaats ging vandaag naar de Pool Jakub Przygonski met de Mini. De Pool verloor tijdens de eerste etappe meer dan 5 uur, maar kende vandaag dan eindelijk een goede dag. Przygonski werd 2de op 4:19 minuten van Sainz. De 3de plaats ging naar de Saoedi Yasir Seaidan en dat maakte het Mini feestje compleet. Fernando Alonso kende een prima dag en hield de eer van Toyota hoog door een 4de plaats op te eisen. Minder feestelijk was het voor de Rus Vladimi Vasilyev. De Mini van de snelle Rus brandde vollodig uit op de etappe. Sheik Khalid al Qassimi schreef zijn Peugoet af na een harde crash. De man uit Qatar maakte op hoge snelheid een koprol en zag zijn Dakar aan hem voorbij gaan. De rijders konden redelijk ongedeerd uitstappen.

Na 3 etappes gaat Carlos Sainz aan de leiding met de Mini voor Nasser Al-Attiyah met de Toyota. Orlando Terranova staat 3de met de Mini. Bernhard ten Brinke is de beste Nederlander op een 8ste plaats met een achterstand van 33 minuten op Carlos Sainz.