Nieuws

Nieuws
WRC Australië gecanceld vanwege hevige bosbranden
WRC Australië gecanceld

De organisator en de lokale gemeenschap hebben in goed overleg met de FIA en de hulpdiensten besloten dat het voor ieders veiligheid de enige optie is om het evenement te cancelen. 

WRC en BRC Kalender voor 2020 bekend
WRC en BRC Kalender voor 2020 bekend

Rallyfacts heeft de rally kalenders van de BRC en de WRC gepubliceerd

Spa Rally 2020 bevestigd op 14 & 15 maart
Spa Rally 2020 bevestigd op 14 & 15 maart

Het Belgian Rally Championship 2019 werd net afgesloten in Huy en DG Sport werkt al volop aan de 2020 evenementen, te beginnen met de Spa Rally.

Verschueren: "De Polo R5 vergt een andere rijstijl"
"De Polo R5 vergt een andere rijstijl"

Vincent Verschueren en Stéphane Prévot reden in de Condroz Rally, de slotwedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship, voor de eerste keer met een Volkswagen Polo GTI R5.

Lefebvre wint opnieuw de Condroz Rally
Lefebvre wint opnieuw de Condroz Rally

De 46ste editie van de Condroz Rally, de negende en laatste manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship, werd gedomineerd door de Franse belofte Stéphane Lefebvre.

quattro aandrijving zorgt voor winst Coen Donkers
quattro aandrijving zorgt voor winst

Coen Donkers werd na 2 zware dagen de winnaar in zijn klasse en even leek het of we weer terug waren in de jaren 80.

Missie geslaagd voor Kevin van Deijne
Missie geslaagd voor Kevin van Deijne

In de Twente Rally, die afgelopen weekend werd verreden, is Kevin van Deijne, samen met zijn navigator Hein Verschuuren, geslaagd in zijn missie om runner-up te worden in het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Melissa Debackere wint in Twente
Bob de Jong kijkt terug op succesvol rallyseizoen
Jim v/d Heuvel wint in de achterhoek
Van Loon uit de proef met schade aan vering
Dubbelrol voor Rallysport Utrecht
1e Achterhoek Berkelland Rally belooft spektakel te worden
Van Loon wil zoveel mogelijk kilometers maken
Sterk Belgisch debuut van Munster
1 / 13

van Deijne kijkt positief terug op Hellendoornrally

Afgelopen weekend werd de Eurol Hellendoornrally verreden. De wedstrijd die geldt als één van de langste en zwaarste van Nederland bracht ruim honderd equipes aan de start, waarvan twaalf met een auto uit de R5 klasse. Deze klasse geldt als de koningsklasse van de Nederlandse Rallysport. Het team van Deijne Autosport bracht samen met partner Kroon Oil de Skoda Fabia R5 aan de start. Rijder Kevin van Deijne en navigator Hein Verschuuren werkten alle 15 klassementsproeven af en eindigden op een vierde plaats.

“Dit is niet het resultaat waar we vooraf op hadden gehoopt,” zegt Kevin. “Desondanks zijn we niet ontevreden. We hebben op een aantal klassementsproeven top-3 tijden weten te rijden en zelfs één keer de snelste tijd. De concurrentie was zwaar en winnaar Jasper van den Heuvel heeft foutloos gereden en was daardoor ongenaakbaar. Er had wellicht meer ingezeten als we niet op de eerste twee klassementsproeven zoveel tijd hadden laten liggen,” kijkt Kevin terug.

Op de vrijdagavond werden de eerste vier klassementsproeven afgewerkt. Door een verkeerde afstelling van de auto had deze moeite bij het remmen. “Dat heeft ons best wel veel tijd gekost,” verklaart Kevin naderhand. “We hadden te weinig ‘rol’ in de auto.” Bij de tweede doorkomst van deze klassementsproeven waren de tijden al beter en op de laatste proef van de vrijdagavond wist Kevin zelfs een snelste tijd op de klokken te zetten.

Op de zaterdag reden Kevin en Hein veelal tijden in de top-3 en lieten ze zien zeker hun oude niveau weer terug te hebben. “Als je dat tijdsverlies van de vrijdagavond aftrekt van het uiteindelijke resultaat, dan was een podium zeker mogelijk geweest. Helaas heeft het niet zo mogen zijn. Toch zijn we tevreden over hoe de wedstrijd is gegaan. We hebben ons oude niveau, van voor de crash in Ieper, weer te pakken en hebben ons goed van voren kunnen laten zien,” analyseert Kevin de wedstrijd naderhand.

De volgende wedstrijd van het team zal op korte termijn bekend worden. Er zijn een aantal wedstrijden die tot de opties behoren, zoals de nieuwe Achterhoek Berkelland Rally, maar ook de Twente Rally en de Rallye du Condroz in België. Bekijk daarom voor het laatste nieuws de Facebookpagina van het team.

RSS News Feed