Nieuws

Ogier blij met winst ondanks problemen

Ogier versloeg Thierry Neuville in een laatste confrontatie en won de openingsronde van het WRC-seizoen 2019 met een voorsprong van 2,2 seconden. 

De eerste ronde van het WK Rally is gewonnen door Sebastien Ogier in de Citroen C3 WRC. Ogier wist de Hyundai's van Theirry Neuville en Sebastien Loeb achter zich te houden en zo zijn 7de Monte op zijn naam te schrijven. Ott Tanak liet zien dat er dit seizoen wel degelijk rekening gehouden moet worden met de Toyota's, maar viel terug na een prbleem op de eerste dag. Tanak vocht zichzelf terug naar een 4de plaats en was de snelste op verscheidene proeven.

Ogier was de laatste dag begonnen met een voorsprong van 4.3 seconden ten opzichte van Neuville maar meldde een "klein probleem" aan het einde van de eerste proef op zondag. Het elektronische gaspedaal van de Citroen C3 WRC zou het probleem zijn waardoor Ogier aanzienlijk wat tijd moest inleveren. Het probleem hield in dat de stand van het gaspedaal niet helemaal terugkwam waardoor het gas altijs 20% open bleef staan. De snelle Fransman wist het probleem te managen en zijn 7de overwining in Monte Carlo veilig te stellen,

"Ik heb het pedaal zo veel als ik kon aangepast," zei Ogier. "Ik hiled het pedaal om te rusten op ongeveer 10%. Het was niet ideaal, maar het gaf me een kans om te vechten in de powerstage." Hij voegde eraan toe: "De opluchting was enorm aan de finish. We weten nu dat het een sensor was die het euvel veroorzaakte, maar dat wist ik niet voorafgaand aan de laatste proef. De emotie was dan ook enorm toen ik de finish bereikte en zag dat mijn voorsprong nog groot genoeg was voor de overwinning."

 

 

RSS News Feed