Nieuws

Nieuws
Sébastien Ogier wint de WRC Rally van Turkije
Sébastien Ogier wint Rally van Turkije

Sébastien Ogier slaagde erin om de FIA ​​World Rally Championship titelrace weer wijd open te gooien na het claimen van een heel belangrijke overwinning in de Rally van Turkije.

Kersverse Nederlands kampioen richt vizier op Hellendoorn
Bob de Jong richt vizier op Hellendoorn

De kersverse Nederlands rallykampioen Bob de Jong komt op 20/21 september met zijn Hyundai i20 R5 met maar één doel naar Salland: het winnen van de Eurol-Hellendoorn Rally.

Bob de Jong en Bjorn Degandt behalen Nederlandse titel
Bob de Jong en Bjorn kampioen

Met nog twee rally’s te gaan in het ONRK wist de Hyundai-equipe Bob de Jong/Bjorn Degandt na een foutloos gereden Omloop van Vlaanderen de titelstrijd voortijdig in hun voordeel te beslissen. 

Sébastien Bedoret wint Omloop van Vlaanderen
Sébastien Bedoret wint Omloop van Vlaanderen

Sébastien Bedoret wint zestigste Omloop van Vlaanderen

De wegen van Princen en BMA scheiden
De wegen van Princen en BMA scheiden

Bernard Munster, algemeen manager van BMA, beëindigt de samenwerking met Kris Princen, Belgische kampioen rally en momenteel leider in de BK tussenstand. 

Pech voor van Deijne in Omloop van Vlaanderen
Pech voor van Deijne in Omloop

Deijne Autosport stond afgelopen vrijdag en zaterdag aan de start van Belgische rallywedstrijd De omloop van Vlaanderen. 

Vroege exit Snijers in Omloop van Vlaanderen
Vroege exit Snijers in Omloop

Patrick Snijers en Grégoire Munster (Porsche 997 GT3) hebben vrijdagavond in de tweede klassementsrit van de Omloop van Vlaanderen moeten opgeven.

Princen kent moeilijke Omloop
Cracco nipt naast het podium
Nederlands-Belgisch koppel van start in Omloop van Vlaanderen
Ott Tänak wint ADAC Rally van Duitsland
Bob de Jong met ups en downs in Rallye Sulingen
Mats vd Brand terug op het rallypad
Van Loon wil wedstrijdritme behouden
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland
1 / 14

van Deijne naar zwaarbevochten podium

In de 55e ELE Rally, die afgelopen weekend werd verreden, behaalden Kevin van Deijne en zijn navigator Hein Verschuuren, de derde plaats op het erepodium. Het was het resultaat van een zwaarbevochten wedstrijd. Het niveau lag bijzonder hoog en ieder foutje, hoe klein ook, werd genadeloos afgestraft. De equipe van Deijne Autosport kijkt met dit resultaat tevreden terug op een zware en genadeloze ELE Rally. 

“Het niveau lag erg hoog deze editie,” kijkt Kevin terug. “De concurrentie was bijzonder groot waardoor er geen ruimte voor een foutje was. De concentratie moest constant hoog blijven. Er was geen moment waarop je kon en mocht verslappen. Je moest steeds vol doorgaan om uitzicht op het podium te kunnen houden.” Kevin moest het met zijn Skoda Fabia R5 opnemen tegen acht andere deelnemers met eveneens een auto uit de R5 categorie, de koningsklasse van de Nederlandse rallysport. Op vrijdagavond, even over half acht, begon de strijd. Het werd een secondenduel met Bob de Jong, die uiteindelijke tweede in het algemeen klassement.

“Ik maakte zaterdag op de beruchte klassementsproef Wintelre een klein foutje. Op het onverhard mistte ik een rempunt en schoot daardoor rechtdoor. Ik moest een keer steken om weer terug op het parcours te komen. Daarmee verloor ik de meeste tijd. Op de klassementsproef bij Sint-Oedenrode, vaak de scherprechter van deze wedstrijd genoemd, kwam ik op het onverhard in de rondkoers vlak achter de 0-auto te zitten. Daar verloor ik ook de nodige tijd. Ik kon daar niet voorbijkomen en door het vele stof moest ik afhaken. Als ik van beide momenten de verloren tijd aftrek van mijn eindtijd kom ik erg dicht achter de eindtijd van Bob. Wie weet wat er dan nog mogelijk was geweest.” Ondanks deze twee momenten kijken Kevin en zijn navigator Hein Verschuuren meer dan tevreden terug op deze wedstrijd. “We kunnen concluderen dat we de aansluiting met de top definitief hebben gevonden en mee kunnen strijden om de podiumplaatsen. Ook was het de eerste keer dat we met de Skoda op onverhard hebben gereden. Op asfalt was het al een hele fijne auto maar ook op het onverhard houdt deze auto zich erg goed. Daarnaast is het rijden op het industrieterrein bij Son erg bijzonder. Daar staat altijd erg veel publiek en dat maakt het wel heel speciaal.”

De ELE Rally telt mee voor het Open Nederland Rally Kampioenschap en daarin krijgt Kevin de punten voor de tweede plaats. Met deze punten blijft Kevin meestrijden om deze titel. De volgende wedstrijd voor het team van Deijne Autosport is de Ypres Rally in België. Deze grote internationale wedstrijd met naam en faam, telt mee voor het FIA Benelux Rally Trophy. Deze wedstrijd wordt van 27 t/m 29 juni verreden. Dat geeft het team even de tijd om, samen met partner en leverancier van de smeermiddelen Kroon Oil, de Skoda voor te bereiden op deze zware wedstrijd. “Door de goede samenwerking tussen onze partner en ons serviceteam heeft de Skoda nog geen klap verkeerd gegeven. Daardoor kijken we nu al vol vertrouwen uit naar deze wedstrijd,” kijkt Kevin alvast vooruit.

RSS News Feed