Nieuws

Van Loon: "Het lijkt de zondvloed wel hier"

Onderweg naar de start van de eerste etappe van de Dakar 2016 kregen Erik van Loon en Wouter Rosegaar bericht: de proef is afgelast. Noodweer veranderde de omgeving tussen Rosario en Cordoba in een watervlakte. “Het lijkt de zondvloed wel hier,” zegt Van Loon. “Alles staat blank.”

Van Loon vreest dat er de komende dagen nog wel meer etappes zullen worden ingekort of afgelast. De weersverwachtingen zijn namelijk bar en boos. “We zagen het al aankomen. De berichten over overstromingen in het noorden van Argentinië beloofden weinig goeds. Toen het hier vanochtend begon te stortregenen en onweren, zeiden we al tegen elkaar dat het zo niet zou gaan. De helikopters kunnen niet vliegen met dit weer en de gravelpaden van de special veranderen in spekgladde modderpoelen. Ik begrijp heel goed dat de organisatie de boel dan afgelast, maar ik vind het wel jammer. Wij zouden liefst gewoon rijden. Zie maar wat er dan aan de finish komt. Het is cross country, dan moet je in alle omstandigheden kunnen rijden.”

Aan de andere kant: zelfs op de gewone weg is rijden al moeilijk door de hevige regenval. “De auto’s zijn gemaakt om in de woestijn te rijden, niet op zoveel water. Daar kunnen ze niet tegen. We zien er hier ook al langs de kant staan. Ik ben heel benieuwd wat er de komende dagen gaat gebeuren. Het ziet er niet goed uit en de organisatie zal toch iets moeten. Dit wordt een heel speciale Dakar.”

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed