Nieuws

Nieuws
Bob de Jong kijkt terug op succesvol rallyseizoen
Bob de Jong kijkt terug op succesvol rallyseizoen

Nadat rallyrijder Bob de Jong en zijn Belgische navigator Bjorn Degandt al vroegtijdig de Open Nederlandse Rally titel veilig stelden is het tijd om terug te blikken en plannen te smeden voor het komende rallyseizoen.

Jim v/d Heuvel wint 1e Achterhoek Berkelland Rally
Jim v/d Heuvel wint in de achterhoek

De 1e Achterhoek Berkelland Rally is een prooi geworden voor de uit Terschuur (GLD) afkomstige Jim van den Heuvel.

Van Loon uit de proef met schade aan vering
Van Loon uit de proef met schade aan vering

Erik van Loon en Sébastien Delaunay zijn opnieuw bezig aan een goede etappe totdat de vering van de Toyota Hilux afbreekt, waarschijnlijk nevenschade door de crash van gisteren.

Dubbelrol voor Rallysport Utrecht
Dubbelrol voor Rallysport Utrecht

Rallysport Utrecht is gevraagd om één auto als X-auto in te zetten en uiteraard heeft het team daar mee ingestemd.

1e Achterhoek Berkelland Rally belooft spektakel te worden
1e Achterhoek Berkelland Rally belooft spektakel te worden

Op 5 oktober aanstaande zal de eerste uitgave van de Achterhoek Berkelland Rally verreden worden.

Van Loon wil zoveel mogelijk kilometers maken
Van Loon wil zoveel mogelijk kilometers maken

Van 3 tot en met 9 oktober staat de Rallye du Maroc op de kalender.

Sterk Belgisch debuut van Munster met Skoda R5
Sterk Belgisch debuut van Munster

Grégoire Munster en Louis Louka zijn met hun Pirelli Skoda Fabia R5 bij hun Belgisch debuut op een knappe 6e plaats geëindigd.

Kerkhove verstevigt de leiding in Historic
Top 10 en zege in GT voor Snijers en Thierie
Fernémont domineert East Belgian Rally
Riwald met hybride truck naar Dakar 2020
Bob de Jong viert Nederlandse titel in Eurol Hellendoorn Rally
van Deijne kijkt positief terug
Leemans toch tevreden ondanks uitval
Comeback Ten Brinke krijgt glans met p2
1 / 14

Vroege exit Snijers in Omloop van Vlaanderen

Patrick Snijers en Grégoire Munster (Porsche 997 GT3) hebben vrijdagavond in de tweede klassementsrit van de Omloop van Vlaanderen moeten opgeven. Problemen met de ophanging lagen aan de basis. Een herstart zat er zaterdagochtend niet in omwille van de niet beschikbaarheid van de juiste wisselstukken.

Patrick Snijers en Grégoire Munster hadden echt uitgekeken naar de start van de 60e Omloop van Vlaanderen. Snijers omdat hij bijzonder veel goesting had om zijn MAES Porsche opnieuw de sporen te geven, Munster omdat hij klaar was om Snijers over de West-Vlaamse wegen te gidsen. Helaas was hun samenwerking een kort leven beschoren.
 
“We begonnen eerder op een rustige manier, zonder forceren aan de wedstrijd en reden in de eerste rit de 11e tijd en waren beste GT” zegt Patrick Snijers. “In de tweede rit vertrokken we iets feller. Met slicks op de regen was het niet makkelijk maar alles verliep vlot tot op een kilometer of drie van de finish er een probleem opdook. Eerst dacht ik dat we lek waren gereden maar dat bleek niet zo te zijn. In de assistentiezone werd duidelijk dat er iets was afgebroken aan de ophanging. Er is een balk die onder de motor doorgaat, een centrale steun zeg maar waar de motor gedeeltelijk op rust maar die vooral dienst doet als aanhechtingspunt voor de armen die naar de wielen gaan om die op de juiste plaats te houden. Eén van die ophangingspunten is gewoon afgebroken.”
 
“Het is heel vreemd want onderweg hebben we niets geraakt.  Dat bleek ook uit analyse van de onboardbeelden” zegt Patrick Snijers. “We hebben enkel een ‘klopje’ gehoord, dat is alles. In de weg was er een klein putje, iets wat je tijdens een wedstrijden duizenden keren meemaakt. Het team heeft geprobeerd om de Porsche te herstellen maar het stuk bleek niet beschikbaar. Het is dan ook een onderdeel dat eigenlijk niet stuk gaat. Tot gisteren dus. Het is jammer voor de fans, voor mijn sponsor Yves Maes, voor mezelf maar ook voor Grégoire Munster. Hij had zich prima voorbereid op zijn taak als corijder. Hij gaf de nota’s op een duidelijke, rustige manier aan. Spijtig dat hij zijn werk niet heeft kunnen afmaken. De professionaliteit die hij aan de dag legde om de nota’s op punt te stellen was prima.”
 
De volgende wedstrijd van het Jobfixers BRC is de East Belgian Rally eind deze maand. De zwart-gele MAES Porsche zal er aan de start staan.

Tekst: De Broodplank
Foto's: PR BRC
RSS News Feed