Nieuws

Nieuws
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland

Het Jobfixers Belgian Rally Championship geniet van een zomerbreak tot het eerste weekend van september, maar het Jobfixers Rally Team komt al eerder opnieuw in actie.

van Deijne kan in Sulingen klimmen in kampioenschap
van Deijne kan in Sulingen klimmen

Nadat rijder Kevin van Deijne en zijn navigator Hein Verschuuren forfait moesten geven voor de GTC Rally, staat het team van Deijne Autosport weer topfit aan de start van de ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue”

Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland
Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland

Ott Tänak wint voor de 2e keer op rij de WRC Rally van Finland

Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland
Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland

Na een geslaagde eerste seizoenshelft staat na een kort zomerreces voor Bob de Jong en Bjorn Degandt de Rallye Sulingen op het programma. 

Rallycross uitdaging voor Tom Coronel
Rallycross uitdaging voor Tom Coronel

“Ik ben al drie decennia actief in de autosport, dus ik dacht niet dat er voor mij nog veel nieuwe dingen om te ontdekken zouden zijn, maar dit is een nieuwe uitdaging waar ik erg naar uitkijk!” 

Keurig resultaat De Garage Rallyteam tijdens GTC Rally
Keurig resultaat De Garage Rallyteam

Tijdens de GTC Rally, welke werd verreden op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli, wist het De Garage Rallyteam uit de problemen te blijven en de finish te behalen. 

Leemans hoopt pech achter zich te laten tijdens GTC Rally
Leemans hoopt pech achter zich te laten

Komend weekend wordt de GTC Rally verreden. Opnieuw zal Breda International Airport dit evenement huisvesten.

Bob de Jong met Hyundai i20 R5 favoriet in GTC Rally
Mammoet wil vertrouwen opbouwen
Cracco toont zijn progressie in Ieper
lekke banden voor van Loon tijdens 1e etappe
Verschueren houdt goed gevoel over aan Ieper
GTC Rally onzeker voor van Deijne
ten Brinke wacht serieuze uitdaging
van Deijne naar zwaarbevochten podium
1 / 14

Kobus en Nortier vinden ritme terug

Het was alweer even stil rond Gert-Jan Kobus en Martin Nortier. De eerste ronde van het Nederlands rally kampioenschap in Emmeloord verliep niet geheel volgens plan. De snelheid was daar, maar de betrouwbaarheid van de Franse Peugeot 208 R2 bleef achter.

Na een aantal maanden hard werken, stond de equipe dankzij de inzet van het Kobus Tuning Competition toch weer aan de start van de 55e ELE rally. Eén van dé belangrijkste wedstrijden van de Nederlandse rally kalender. Goed weer, mooie klassementsproeven en een gevarieerd deelnemersveld waren het recept voor een geslaagde editie van het evenement. Het evenement werd verreden op 27 en 28 mei, in en rond Son.

Voor de wedstrijd was de Peugeot door Ronald Zalmé van KAN Reclame voorzien van een nieuwe bestickering, waardoor de Kobus Tuning Competition - VAT Oil auto beter in het oog sprong dan voorheen. De aftrap van de ELE rally vond plaats op de vrijdagavond, op de klassementsproef in Stiphout. Een proef over een bedrijventerrein, met een klein uitstapje buiten de bebouwde kom. Het gevoel in de Peugeot was direct goed, maar de equipe Kobus / Nortier merkte toch dat het gebrek had aan wedstrijdritme. “In de langzame haakse bochten kan ik niet efficiënt rijden met de Peugeot en krijg ik de auto niet in het juiste toerengebied. Onder de 5000 RPM heeft de Peugeot namelijk geen trekkracht.” Aldus Gert-Jan Kobus, die toch nog een 18e tijd algemeen wist te noteren.

De 2e proef werd wederom een 18e tijd algemeen gereden. Tijdens de derde proef was met een 16e tijd algemeen de stijgende lijn zichtbaar. Na de eerste drie proeven keerden de deelnemers terug naar het service terrein voor de eerste en enige service van de vrijdag avond. Navigator Martin begon zich op de service niet goed te voelen en werd steeds zieker naarmate de tijd vorderde. Dit resulteerde erin dat Martin niet meer in staat was om de pacenotes op te lezen. Zodoende moest Gert-Jan zonder notes, maar met soms nog een enkele aanwijzing, de laatste drie proeven van de vrijdagavond afwerken. Desondanks wisten Gert-Jan Kobus en Martin Nortier de eerste dag af te sluiten op een 16e plaats algemeen, als derde 2WD auto en als snelste in de klasse. Na een nacht slapen voelde Martin zich al iets beter en kon de equipe weer van start.

Tijdens de eerste drie proeven van de zaterdag werden wat foutjes gemaakt, maar wisten ze weer een plaats te klimmen in het algemene klassement. Tijdens de service werd de afstelling van de wagen veranderd en het vertrouwen groeide. De tijden werden steeds beter en de doorkomsten sneller en sneller. Na enkele toptijden van de equipe en een lekke band van de concurrent, stond het team als eerste tweewiel aangedreven wagen geklasseerd. De Peugeot bleek erg betrouwbaar te zijn op de Brabantse onverharde wegen. Op de zaterdagavond werden nog vier proeven verreden, waarvan twee verschillende. De listige proef in SintOedenrode en de publiekproef op het industrieterrein Ekkersrijt in Son. De equipe wist op hoge snelheid de klassementsproef in Sint-Oedenrode te finishen en kon vervolgens de duizenden toeschouwers op industrieterrein Ekkersrijt vermaken. De tweede doorkomst op beide klassementsproeven wisten Gert-Jan Kobus en Martin Nortier zelfs nog een 13e en 14e tijd algemeen te rijden. Dit tussen al het 4x4 geweld dat dit jaar aan de start stond van de ELE Rally. Het resultaat: een 13e plaats algemeen, een klasse overwinning en de eerste tweewiel aangedreven auto.

“Met dank aan de inzet van het Kobus Tuning Competition team konden we toch weer aan de start verschijnen en hebben we en probleemloze wedstrijd kunnen rijden”. Aldus een opgeluchte Martin Nortier. De volgende wedstrijd op de kalender van het team is de GTC Rally, die op 12 en 13 juli rond Breda verreden zal worden. Het team zal hier aantreden in de vertrouwde Kobus Tuning Competition – VAT Oil Peugeot 208 R2.

RSS News Feed