Nieuws

Nieuws
Bob de Jong kijkt terug op succesvol rallyseizoen
Bob de Jong kijkt terug op succesvol rallyseizoen

Nadat rallyrijder Bob de Jong en zijn Belgische navigator Bjorn Degandt al vroegtijdig de Open Nederlandse Rally titel veilig stelden is het tijd om terug te blikken en plannen te smeden voor het komende rallyseizoen.

Jim v/d Heuvel wint 1e Achterhoek Berkelland Rally
Jim v/d Heuvel wint in de achterhoek

De 1e Achterhoek Berkelland Rally is een prooi geworden voor de uit Terschuur (GLD) afkomstige Jim van den Heuvel.

Van Loon uit de proef met schade aan vering
Van Loon uit de proef met schade aan vering

Erik van Loon en Sébastien Delaunay zijn opnieuw bezig aan een goede etappe totdat de vering van de Toyota Hilux afbreekt, waarschijnlijk nevenschade door de crash van gisteren.

Dubbelrol voor Rallysport Utrecht
Dubbelrol voor Rallysport Utrecht

Rallysport Utrecht is gevraagd om één auto als X-auto in te zetten en uiteraard heeft het team daar mee ingestemd.

1e Achterhoek Berkelland Rally belooft spektakel te worden
1e Achterhoek Berkelland Rally belooft spektakel te worden

Op 5 oktober aanstaande zal de eerste uitgave van de Achterhoek Berkelland Rally verreden worden.

Van Loon wil zoveel mogelijk kilometers maken
Van Loon wil zoveel mogelijk kilometers maken

Van 3 tot en met 9 oktober staat de Rallye du Maroc op de kalender.

Sterk Belgisch debuut van Munster met Skoda R5
Sterk Belgisch debuut van Munster

Grégoire Munster en Louis Louka zijn met hun Pirelli Skoda Fabia R5 bij hun Belgisch debuut op een knappe 6e plaats geëindigd.

Kerkhove verstevigt de leiding in Historic
Top 10 en zege in GT voor Snijers en Thierie
Fernémont domineert East Belgian Rally
Riwald met hybride truck naar Dakar 2020
Bob de Jong viert Nederlandse titel in Eurol Hellendoorn Rally
van Deijne kijkt positief terug
Leemans toch tevreden ondanks uitval
Comeback Ten Brinke krijgt glans met p2
1 / 14

Bob de Jong en Bjorn Degandt behalen Nederlandse titel

Met nog twee rally’s te gaan in het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK) wist de Hyundai-equipe Bob de Jong/Bjorn Degandt na een foutloos gereden Omloop van Vlaanderen de titelstrijd voortijdig in hun voordeel te beslissen. Na een sterk seizoen kan Bob de Jong niet meer achterhaald worden en kan hij over twee weken zijn kampioenschap in de Eurol Hellendoorn Rally vieren voor Nederlands publiek.

Voor de deelnemers aan de 60e ConXioN Omloop van Vlaanderen was het vanaf de start op vrijdag lastig om de juiste bandenkeuze te maken. Bij de start was het droog, waardoor alle deelnemers voor slicks kozen. Toen de eerste regen viel wees de door velen geraadpleegde weerapp aan dat de regen snel over zou waaien. Daarom bleef iedereen bij de aanvankelijke keuze: “Maar het werd toch echt veel natter dan verwacht en hoewel de Michelin slicks in sommige (droge) bochten nog maximale grip gaven, moesten wij op de natte stukken echt opletten en hadden we met de regenband zeker snellere tijden op de klokken kunnen zetten,” aldus Bob de Jong. Zonder onnodige risico’s te nemen wist De Jong zich als beste buitenlander tussen het Belgische geweld knap te handhaven in de top-10 van het klassement.

Op zaterdag stonden er 15 klassementsproeven op het programma en waren de weersomstandigheden vergelijkbaar met vrijdagavond: wisselend en onbetrouwbaar. Daardoor kozen de meeste coureurs toch weer voor slicks, waardoor er vaak als ‘op eieren’ gereden moest worden. “Omdat het weer zo onvoorspelbaar was bleef het tricky; ik heb nog nooit zo’n lastige, uitdagende rally gereden. In de ene bocht was het droog en in de volgende bocht leek het door de regen en de modder wel een ijsbaan,” analyseerde De Jong de situatie. Maar met de hulp van zijn navigator Bjorn Degandt wist de Hyundai-coureur zonder fouten te maken de finish te halen in Roeselare, op een tevredenstellende 8e plaats.

Met 90 punten voorsprong op naaste concurrent Kevin van Deijne (Skoda) is de ONRK-titel nu binnen. “Fantastisch, we hebben hier dit seizoen echt onze zinnen op gezet. DDG Motorsports heeft de Hyundai het gehele seizoen in topconditie gehouden en Bjorn heeft mij ‘de juiste weg’ gewezen, het is wat dat betreft echt een teamprestatie,” aldus een blije Bob de Jong. Ook Bjorn Degandt mag zich kampioen (bij de navigatoren) noemen, zijn eerste titel! “Geweldig om die samen met Bob juist te behalen in mijn geboortestreek,” aldus West-Vlaming Degandt op het finishpodium in Roeselare. Over twee weken start de equipe De Jong/Degandt met de ONRK-titel op zak in de Eurol Hellendoorn Rally, waar een sterk deelnemersveld met niet minder dan 13 R5’s aan de start zal staan.

Uitslag:

1. Sébastien Badoret/Thomas Walbrecq (B/B), Skoda Fabia R5, 1 uur 52 min 39,5 sec
2. Kevin Demaerschalk/Lara Vanneste (B/B), Ford Fiesta R5, op 12,1 sec
3. Vincent Verschueren/Stephane Prevot (B/B), Skoda Fabia R5, op 20,4 sec
8. Bob de Jong/Bjorn Degandt (NL/B), Hyundai i20 R5, op 5 min 32,2 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Stand ONRK (na 5 rally’s): 1. en kampioen Bob de Jong, Hyundai, 194 punten; 2. Kevin van Deijne, Skoda, 104; 3. Jasper van den Heuvel, Ford, 74;

RSS News Feed